Klassiske Myanmar

Myanmar - Yangon, Bagan, Mandalay, Inle-søen
 • Glæd dig til Myanmars absolut største højdepunker 
 • Tænd lys ved den smukke Shwedagon pagode
 • Besøg Bagans UNESCO-beskyttede tempelslette
 • Inle-søens flydende haver, 'ben-roere' og pælehuse
 

I dag har du fået et helt unikt indblik i de kronragede munkes hverdag i gaderne og i templet. Og ved solnedgang inviteres du med til at tænde de mange tusinde stearinlys omkring Yangons smukke Shwedagon Pagoda - en stemningsfuld og næsten højtidelig oplevelse.

Besøg Myanmars største seværdigheder på en rejse med spektakulære og uforglemmelige oplevelser til en særdeles favorabel pris. Glæd dig til en sanselig rundrejse fyldt til bristepunktet af oplevelser, indtryk og fotomotiver.

Oplev Myanmars natur- og kulturskatte

Myanmar et ét af verden bedste 'oplevelses-lande' og udgør en spændende palet af traditioner forankret i en rig kultur og forskellige trosretninger, enestående natur- og kulturskatte samt en nysgerrig og åbenhjertig befolkning. Læg dertil, at Myanmar er ét af de få lande i Østen, hvor turismen endnu ikke er særlig synlig.

Med engelsktalende guide og andre gæster

Denne rundrejse foregår sammen med andre gæster - i en gruppe på maksimum 6-8 deltagere men som oftest færre. Den lokale engelsktalende guide følger jer på hele turen rundt i Myanmar, og er samtidig garant for masser af mindeværdige øjeblikke samt interessant information om Myanmars fortid og nutid.

Forlæng eventuelt rundrejsen med strandferie

Efter rundrejsen kan du forlænge ferien med nogle dage i Ngapali ved en dejlig strand med blødt, hvidt sand (oktober - marts), eller afslut eventuelt ferien ved én af Thailands mange strande. Hvis du ønsker en tilsvarende rejser rundt i Myanmar på privat basis, er dette naturligvis muligt.

OBS! Gør dig selv den tjeneste at lære det lille ord "Minglabar", som betyder hej eller goddag på burmesisk. Hvis du hilser de lokale med et "Minglabar", vil du til overflod blive belønnet med smilende ansigter og glade hilsner tilbage. Velkommen til Myanmar!

Din rejse - vores ansvar

Læs mere

Rejseoverblik

 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Myanmar

Yangon, Bagan, Mandalay, Inle-søen

10 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Rejsemål
Yangon Bagan

Rejser til Yangon

Du fornemmer hurtigt Yangons magiske summen. Midt i et sandt virvar af varer og handlende på et af byens farverige markeder fornemmer du den, og blot ét blik i retning af Shwedagon-pagoden og de bedende buddhister giver dig en følelse af ro og harmoni.

Læs mere
Yangon Bagan Mandalay

Rejser til Bagan

Der er helt stille, solen glider langsomt ned mod horisonten, og under dig ser du den uendelige slette med de gamle pagoder. Sanseindtrykket er nærmest surrealistisk, og du får et mindre chok, da guiden bryder stilheden og blæser mere varm luft op i ballonen.

Læs mere
Bagan Mandalay Inle-søen

Rejser til Mandalay

Du kigger dig nysgerrigt omkring, mens din bådmand behændigt styrer den lille båd rundt blandt andre både på Ayayarwady-floden. Luften er varm og fugtig, og du lader fingrene glide gennem vandet, mens du får øje på endnu en landsby på flodbredden.

Læs mere
Mandalay Inle-søen

Rejser til Inle-søen

Oplev det traditionsrige samfund på Inle-søen, hvor befolkningen bor, arbejder og lever deres liv på vandet

Læs mere
Overnatningsmuligheder

- 7 nætter

Overnatning på rundrejsen

Overnatning på rundrejsen

Beliggenhed: Myanmar,

Bo på Superior hoteller på rundrejsen som følger:

 • Yangon: Eastern Hotel eller lign.
 • Bagan: Villa Bagan Hotel eller lign.
 • Mandalay: Mandalay Hill eller lign.
 • Nyaung Shwe/Inle-søen: Nyaung Shwe City Hotel eller lign.

Opgrader til bedre hoteller (Deluxe) mod tillæg kr. 1.500 - 2.100 pr. person i dobbeltværelse (kontakt os for enkeltværelsespris) og bo på:

 • Yangon: Chatrium Hotel eller lign
 • Bagan: The Hotel @ Tharabar Gate eller lign.
 • Mandalay: Mandalay Hill Hotel eller lign.
 • Nyaung Shwe/Inle-søen: Sanctum Inle Resort eller lign.
 
Læs mere her
Dagsprogram
Dag 1
København - Yangon
Dag 2
Yangon
Dag 3
Yangon
Dag 4
Bagan
Dag 5
Bagan
Dag 6
Mandalay
Dag 7
Inle-søen
Dag 8
Inle-søen
Dag 9 - 10
Myanmar - Danmark

Dag 1

København - Yangon

Dag 1: Nu starter din drømmerejse til Myanmar

Afrejse fra Danmark med kurs mod Yangon i Myanmar. Mellemlanding og flyskifte undervejs.

 
Læs mere

Dag 2

Yangon

M, F, A = Morgenmad, frokost, aftensmad

Dag 2: Ankomst til Myanmar og besøg i Shwedagon Pagoden

Ved ankomst til Yangon Internationale lufthavn bliver du budt velkommen af vores lokale repræsentant. Du skal også møde den lokale, engelsktalende guide, som ledsager dig på hele turen rundt i Myanmar.

Yangon, tidligere kendt som Rangoon er den største by i Myanmar og var hovedstad indtil regeringen valgte at flytte magtcentrummet til den nye by, Naipyidaw. 

Du starter denne eventyrlige rejse med at besøge Myanmars "hjerte" - Shwedagon Pagoden med den smukke gyldne stupa. Pagoden menes at være 2.500 år gammel, og den centrale stupa er omgivet af snesevis af smukt dekorerede bygninger og statuer. Til trods for at her ofte er en del mennesker, hersker der en betagende stemning af ro ved pagoden, og du får de allerbedste mulighed for at observere buddhister, fra nær og fjernt, bede og ofre alt fra blomster, kogte ris til vand mv. Pilgrimme valfarter til stadighed hertil for at søge svar på nogle af livets helt store spørgsmål. 

Mens solen går ned inviteres du med til en helt speciel ceremoni ved Shwedagon, nemlig at tænde olielamper omkring pagoden  - en handling som buddhister anser for værende særlig lykkebringende. Det er en fredfyldt og mindeværdig oplevelse, som du vil tænke tilbage på med glæde.

Overnatning: Eastern Hotel eller lign. 

Læs mere

Dag 3

Yangon

Dag 3: Livlige Yangon, markeder, templer, kirker og moskeer (M, F)

Efter morgenmaden på hotellet køres til downtown området i Yangon. Glæd dig til en dag fyldt med kulturelle oplevelser, og bemærk Yangdons mangfoldighed, med et mix af forskellige kulturer og religioner. Læg især mærke til byens spændende bygninger, som både byder på arkitektoniske levn fra kolonitiden, flotte kirker, buddhistiske templer og moskeer.

Yangoon er, som så mange andre asiatiske storbyer, i en rivende udvikling, men byen rummer stadig en forunderlig og charmerende blanding af små lommer, hvor tiden synes at stå stille, og et trafikalt virvar og menneskemylder på de store hovedgader.

Om eftermiddagen går turen videre mod det store Bogyoke Market (også kaldet Scott markedet), hvor der handles med alt hvad hjertet begærer inkl. lokalt håndværk og souvenirs. Herefter fortsættes videre til den populære Strand Road og besøger den travle Yangong havn, hvor færgerne sejler mod Pathein i deltaet og til landsbyerne langs Ayeyarwady River. Dagen afsluttes med et besøg i Botathaung Pagoda, som siges at gemme på ægte relikvier fra Buddha.

Overnatning: Eastern Hotel eller lign. 

Læs mere

Dag 4

Bagan

Dag 4: Bagan slettens pagoder og klostre samt solnedgang over floden (M, F)

Efter morgenmaden på hotellet i Yangon er der afgang mod Yangon lufthavn for at tage et indenrigsfly til byen Bagan.

Byen Bagan blev opført for omkring 1000 år siden, og var den første hovedstad for Bamar-folket, der udvandrede fra det østlige Tibet og bosatte sig i Bagan. Området omkring Bagan er først og fremmest kendt for de tusindvis af pagoder og templer spredt ud over en vidtstrakt slette – et sjældent syn og et yderst smukt landskab, som stadig står næsten uberørt ved bredden af den mægtige Irrawaddy-flod. Bagans såkaldte tempelslette med helligdommene er, efter at have aspireret til det i mange år, endelig per juli 2019 kommet på UNESCOs liste over unik og bevaringsværdig verdensarv. 

Strakt efter ankomst til Bagan går turen på sightseeing i det spændende og seværdige område. Først besøges det travle, farverige marked og de vigtigste og mest seværdige pagodaer og templer, såsom Shwezigon Pagoda, Gubyaukgyi og Htilominlo templerne. Fortsæt til landsbyen Taungphi og besøg byens ældste kloster. Herefter er det tid til endnu en unik oplevelse, for en lokal familie har tilberedt en traditionel frokost, og den skal du naturligvis spise i deres hus. 

Om eftermiddagen fortsætter vi på tempelbesøg i det pittoreske område. Glæd dig til at opleve Ananda templet, Thatbyinnyu templet og Mingalazedi pagoden. Sidst på eftermiddagen kan du, hvis vejret tillader, nyde en enestående smuk solnedgang fra en af pagoderne langs Irrawaddy-floden.

Overnatning: Villa Bagan eller lign. 

Læs mere

Dag 5

Bagan

Dag 5: Landsbylivet omkring Bagan (M, F)

Som en valgmulighed og mod betaling kan du fra en luftballon opleve solopgangen over Bagans arkæologiske tempelslette, Nyd stilheden i luften mens solen stå op over pagoder og templer - et minde for livet. Grundet vejrmæssige forhold er dette dog kun muligt mellem oktober og april. 

Efter morgenmaden skal du i hestevogn besøge landsbyen Minnanthu samt Tayoke Pyay, Payathonzu og nandamanya templerne samt det populære meditationscenter Bagan Kyat Kan Cave Monastery. Turen går ad små markveje og undervejs passeres små landbrug, hvor du kan se den traditionelle form for landbrug.

Frokosten spise på en lokal restaurant og eftermiddagen byder på besøg i Nat Htaung Kyaung, et klostre kendt for sin smukke og velbevarede træudskæringer og samling af buddha-statuer.

Overnatning: Villa Bagan eller lign.

Læs mere

Dag 6

Mandalay

Dag 6: Den sagnomspundne by Mandalay (M, F)

Efter morgenmaden følger en 4-timers køretur på 179 km fra Bagan til Mandalay. Læn dig tilbage og nyd de smukke landskaber, som ændrer sig undervejs. 

Mandalay med ca. 1 million indbyggere er Myanmars religiøse centrum, og her skønnes at være helt op mod 80.000 munke og novicer. Generelt er munkene med deres karakteristiske kronragede hoveder og bordeaux klæder meget synlige overalt i Myanmar, og i Mandalay synes det at vrimle med dem i gaderne, når de indsamler mad mv. fra byens indbyggere.

Fra Mandalay fortsættes til den tidligere hovedstad Amarapura - ”den udødeliges by” - der i dag nærmest udgør en forstad til Mandalay. Det er også i Amarapura du finder den ikoniske teaktræsbro U-Bein, som blev opført i 1782, og hvoraf hovedparten af stolperne og plankerne stadig er de originale. Den 1,2 km lange bro er verdens længste træbro og bygget af teaktræ fra det gamle kongepalads i Amarapura. Broen krydser Taungthamen søen, og du har naturligvis tid til at gå en tur på broen og møde nogle af de mange lokale, der hver dag benytter broen. 

Frokost spises på en lokal restaurant og derefter kan du glæde dig til en spændende tur gennem Mandalay. Den sagnomspundne by kendetegnes ved sin helt specielle historie og storhed som kongeby og hovedstad fra 1857-1885. Byen ligger ved Ayarwaddy-floden, og i dagtimerne vrimler gaderne med liv, ligesom der er hektisk aktivitet på floden - byens livsnerve.

Udforsk nogle af de mange pagoder og levende klostre og pagoder i området omkring Mandalay, herunder kan du glæde dig til Mahamuni pagoden, Kuthodaw pagoden samt Shwenandaw Monastery - alle på listen over Myanmars vigtigste seværdigheder. Mahamuni pagoden huser en Buddha figur, som hver morgen før solopgang får renset negle og børstet tænder af munkene. Kuthodaw pagoden der imod, er kendt for at rumme verdens største bog med sider udhugget i marmor - et ganske imponerende syn. Glem imidlertid alt om at læse teksterne, for de er skrevet på det buddhistiske skriftsprog, Pali.

Overnatning: Sakura Princess Hotel eller lign.


Læs mere

Dag 7

Inle-søen

Dag 7: Inle-søen - pælehuse, flydende haver, markeder og templer (M, F)

Efter en tidlig morgenmad på hotellet i Mandalay sættes kursen mod et af turens helt store højdepunkter, Inle-søen. Fra Mandalay flyves til Heho og herfra er der knap en times kørsel til den lille by Nyaung Shwe ved Inle-søens bred. Gå ombord i den lille båd, der de næste par dage skal bringe dig rundt i en 'flydende verden' af store oplevelser.

Inle-søen er beliggende i 1000 meters højde i den sydvestlige ende af Shan staten - et særdeles naturskønt område, som mange anser for værende det mest spændende og seværdige område af Myanmar. Søen er specielt kendt for sine unikke' ben-roere', som er fiskere der har udviklet en speciel teknik, hvor de står på det ene ben og roer med det andet således, at de har begge hænder fri til at fiske. Du får også rig lejlighed til at se de ikoniske flydende haver og marker, landsbyer med huse på pæle og naturscenerier, der står i kø for at blive en del af dine ferieminder. I området afholdes også flere livlige markeder, hvor de lokale sejler til for at handle - en særdeles interessant og farverig oplevelse. 

Efter frokost på en lokal restaurant sejles tværs over søen til Indaing i den sydvestlige ende af søen, hvor scenariet er aller smukkest. Du sejler gennem den travle landsby Ywama, den største på søen, med masser af kanaler og høje teakhuse på pæle. Stop for at besøge Nyaung Oak, ruinerne af pagodaer fra det 14.- til det 18. århundrede og de uberørte og rustikke Shwe Inn Thein Paya zedier fra det 17. og 18. århundrede. Efterfølgende fortsætter sejlturen forbi små landsbyer, hvor du kan opleve de etniske befolkningsgruppers hverdagsliv ved bredden. Sidst på eftermiddagen sejles retur mod hotellet, og husk at nyde det smukke syn af solen, der går ned bag de grønne Shan-bjerge, mens den spejler sig i søen blanke overflade.

Overnatning: Nyaung Shwe City Hotel eller lign. 

 

 Inle-søen ligger i 1000 meters højde i den sydvestlige ende af Shan staten syd for byen Taunggyi.
Læs mere

Dag 8

Inle-søen

Dag 8: Eventyr og dagligdag på og omkring Inle-søen (M, F)

Endnu en dag med skønne oplevelser på Inle-søen venter. Efter morgenmaden venter et besøg på det lokale marked, som skiftevis afholdes i 5 landsbyer i området. Markedet giver et unikt og fint indblik i livet for de etniske Danu, Pa-O og Inthar folk, der sælger og køber varer her. Glæd dig til et sandt bombardement af farver, dufte og varer samt venlige, nysgerrige blikke fra de handlende, der er klædt i deres respektive traditionelle dragter afhængig af hvilken etnisk minoritet, de tilhører.

Derefter byder resten afdagen på endnu en bådudflugt på Inle-søens blå spejl. Iagttag igen de berømte 'ben-roere' og livet i de flydende landsbyer. Passér forbi de flydende og vuggende haver, hvor der på fantastisk vis dyrkes frugt og grøntsager på godt 1 meter brede 'øer' af vandhyacinter, der er forankret i søbunden med lange bambusrør. I midten af søen besøger du den største, vigtigste og smukkeste pagode i hele Shan-staten, Phaung Daw Oo pagoden. Pagoden har fem guldbelagte buddhafigurer, som enhver burmesisk munk har pligt til at besøge mindst én gang i livet.

Endnu engang kan du glæde dig til at spise frokost hos en lokal, nemlig Mr. Toe.

Mange typer kunsthåndværk trives og forfines i landsbyerne ved Inle-søen, og i løbet af eftermiddagen besøges en landsby, der har specialiseret sig i silkevævning med teknikker og mønstre, som er gået i arv gennem generationer. Her væves bl.a. smukke "longyi", som er den nationale klædedragt - en slå-om-nederdel til mænd og kvinder - som du med garanti har set fra første dag på din Myanmar rejse. Dagens sidste stop gøres ved Ngaphechaung klostret, der er mere end 200 år gammelt.

Sejl tilbage til hotellet, hvor det sidste af eftermiddagen og aftenen kan bruges til afslapning eller til oplevelser på egen hånd.

Overnatning: Nyaung Shwe City Hotel eller lign.


 

 


Læs mere

Dag 9 - 10

Myanmar - Danmark

Dag 9: Afsked med Myanmar (M)

Efter morgenmaden på hotellet er det tid til at tage afsked med Inle-søen og Myanmar. I vil blive kørt Inle Lake til Heho lufthavn, hvorfra der flyves til Yangon for den videre flyrejse hjemad eller mod næste destination. Du kan nemlig forlænge rejsen med nogle dage ved Ngapali stranden ved Andamanerhavet eller i Thailand. 

Dag 10: Danmark

Ankomst til Danmark.

Læs mere

Video

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Natascha, Rikke, Lars

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.