Rejser til Seychellerne

Paradiset i Det Indiske Ocean

Ganske få rejsemål går som Seychellerne lige i hjertet for sin skønhed. En rejse til Seychellerne er derfor også en rejse, hvor du tager afsted med kæmpe forventninger, så tal med en ekspert, der kan skræddersy din rejse ud fra netop dine drømme. Og som tager ansvar for alt det praktiske.

Rejser til Seychellerne

115 paradisøer i Det Indiske Ocean

Seychellerne ligger 1.800 km fra Afrikas kyst. I Profil Rejser anbefaler vi altid, at en rejse til Seychellerne inkluderer flere forskellige øer, men du når nok ikke dem alle, for Seychellerne består nemlig af 115 øer. De indre øer er granitøer med Mahé, Praslin, Silhouette og La Digue som de største. De ydre og afsides øer er koraløer, det vil sige flade og ofte ubeboede atol-øer med palmer omkranset af hvide strande.

Profil Rejser kender Seychellerne

Uanset hvor du vælger at holde ferie på Seychellerne, er de guddommelige strande nok den største attraktion, men her er mange flere oplevelser på Seychellerne. Dyreliv, fugleliv og undervandslivet er bare nogle få af de største seværdigheder på Seychellerne. Læg hertil hele den afslappede kreolske livstil, som du vil elske. Vi har været der, vi kender øerne, hotellerne og de bedste udflugter på Seychellerne. Og vi kan skræddersy din ferie efter dine drømme og ønsker til aktiviteter på Seychellerne.

Hvad kan man opleve på Mahé?

Mahé er den største ø på Seychellerne. Her bor 90 % af befolkningen på små 100.000 mennesker, og her er den internationale lufthavn og en af verdens mindste hovedstæder, Victoria, med farverige markeder. Mahé byder ligesom resten af Seychellerne på smukke sandstrande som Anse Royale og Anse Intendance. Hvis du vil vandre på Seychellerne, er Morne Seychellois National Park på Mahé et af de smukkeste steder. Du kan trekke til Seychellernes højeste punkt på 905 m og til strande, der kun kan nås til fods. 

Hvad kan man opleve på Praslin?

Praslin er den næststørste ø på Seychellerne og ligger 45 km nord for Mahé. Den største attraktion på Praslin ud over strandene er den UNESCO-beskyttede jungle Vallée de Mai. Her vokser coco-de-mer-palmerne med verdens største nød, der har form som et kvindeskød og vejer op til 30 kg. Et besøg her er en af de mest unikke naturoplevelser på Seychellerne. Nogle af de smukkeste strande på Praslin er Anse Lazio og Anse Georgette, der begge regnes blandt verdens 10 smukkeste.

Hvad kan man opleve på La Digue?

30 minutters sejlads fra Praslin ligger naturskønne La Digue. Her går livet i slow motion, og da her er meget få biler, er La Digue et paradis for alle, der elsker at opleve i fred og ro. Mange cykler til de fantastiske strande Anse Source d'Argent og Grand Anse med skulpturelle klipper, men den smukke kyst gemmer på mange andre skønne strande, som du kan have mere for dig selv. Mange nøjes med at tage til La Digue på udflugt fra Praslin, men den største oplevelse får du ved at bo her, så du for alvor mærker idyllen, når dagsturisterne er taget hjem.

Seychellernes mindre øer

Hvis du vil opleve den ultimative rejse til Seychellerne, kan du kombinere med nogle af Seychellernes mindre øer, hvor freden sænker sig og livet nydes i palmernes skygge og med snorkel over koralrevene. Hør din rejserådgiver om rejser til f.eks. Cerf Island i Sainte Anne Marine National Park og de to nordligste øer på Seychellerne, skønne Denis Island og Bird lsland.

Hoteller på Seychellerne

Profil Rejser håndplukker hoteller på Seychellerne ud fra komfort, stemning og beliggenhed fra små guesthouses til luksuriøse hoteller. Tal med din rejserådgiver om den komfort, du foretrækker.

Se vores hoteller på Seychellerne

Vi har udvalgt de bedste udflugter på Seychellerne

Din rejse til Seychellerne kan skræddersys ud fra dine drømme og interesser. Skal du snorkle på Seychellerne? På cykeltur til La Digues strande? Besøge de store landskildpadder på Curieuse?  

Se hvilke udflugter vi anbefaler på Seychellerne

Seychellerne Drone Skud Kvinde Ligger Paa Strand Ved Hav Palme

Vejr og klima på Seychellerne

Seychellerne er ideelt som rejsemål hele året rundt, men vil du slippe for de værste regnskyl, anbefaler vi at besøge øerne mellem maj og oktober. Hør om, hvordan nogle strande kan få tang i særlige sæsoner

Vejret på Seychellerne

Hvornår er bedste sæson for rejser til Seychellerne?

Gennemsnits temperatur

27 °C - 29 °C

Gennemsnits nedbør

9 cm - 30+ cm

Hvor kan jeg se landskildpadder på Seychellerne?

De hyppigste spørgsmål, når det gælder dyreliv på Seychellerne er: ”Er der slanger på Seychellerne!?” og "Hvor kan jeg se de store landskildpadder?" Til det første: Nej! Til det andet: Mange resorts har nogle få i indhegninger, men ellers skal du til øen Curieuse på en dagsudflugt fra Praslin eller på cruise til den afsides Aldabra-atol, hvor de lever i tusindevis. Seychellerne har et rigt fugleliv med endemiske arter som den sorte papegøje. Bedste steder er øerne Fregate Island, Bird Island og Cousin, som er nemmest at komme til.

Bedste sæson for snorkling på Seychellerne?

Seychellerne har etableret mange marinenationalparker for at beskytte marinelivet, og du kan svømme med havskildpadder og store stimer af farverige fisk mange steder. De største oplevelser, når du skal snorkle og dykke på Seychellerne, får du ofte ved de mindre øer og på atollerne eventuelt på dagsudflugter.

Vandet er generelt roligst og dermed klarest i april-maj og oktober-november. Hvis du skal snorkle med hvalhajer, skal du rejse til Seychellerne i august eller oktober-januar. Hvis du vil se havskildpadder lægge æg, sker det mellem august og februar. Livet under havoverfladen åbner også for andre aktiviteter som fisketure efter f.eks. sværdfisk og tun. 

Kreolsk kultur og køkken

Den lokale befolkning, "seychellois", har rødder i mange folkeslag som kinesiske og indiske handelsfolk, polynesiske søfarere, franske plantageejere, afrikanske slaver samt engelske kolonister. Denne multietniske befolkning har skabt en charmerende kreolsk kulttur, hvor det, der ikke nås i dag, måske nås i morgen. I det kreolske køkken er især fisk, skaldyr og krydderier væsentlige ingredienser. Glæd dig.

Seychellerne Hotel Banyan Tree Udsigt

Rejsevejledning for Seychellerne

Hvad er tidsforskellen til Seychellerne? Hvordan ser strømstik ud? Se praktisk information her

Rejsevejledning
Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.