Se vores rejser til Vietnam

Vi har håndplukket de bedste hoteller i Vietnam

Om du er til små, lokale åndehuller på stranden, boutique hoteller midt i byen eller resorts af international standard – vi har håndplukket de dejligste hoteller i Vietnam, som passer til din rejsestil og budget.

Se hvilke hoteller vi anbefaler i Vietnam

Rejser til Vietnam

Vietnam er et charmerende land, som de fleste taber deres hjerte til allerede ved første besøg. Her møder du en autentisk, asiatisk kultur og samtidig en kulturel smeltedigel præget af fransk, kinesisk og thailandsk indflydelse. En rejse til Vietnam er et møde med det bedste af østen, hvor du finder både tropiske strande, farverige storbyer og fredfyldte landskaber beklædt af bjerge og rismarker.

Vi har udvalgt de bedste udflugter i Vietnam

Vietnam byder på spændende oplevelser både på landet, ved stranden og i byerne. Vi har udvalgt nogle af vores favorit-udflugter, som giver dig et godt indblik i landets varierede kultur og historie.

Se hvilke udflugter vi anbefaler i Vietnam

Profil Rejser kender Vietnam

En rejse til Vietnam arrangeret af Profil Rejser giver dig mulighed for at opdage landets skjulte skatte og smarte genveje til de mest populære destinationer og seværdigheder. Vi har selv rejst Vietnam tyndt og kender landet godt – og har et godt netværk af lokale guider og hotelejere, som hjælper dig til at få netop dine feriedrømme opfyldt.

Vietnam er for alle

Vietnam er et oplagt rejsemål for både par, familier og dig, der rejser alene, også som kvinde. Landet er ganske sikkert at rejse i med lav kriminalitet og en lokalbefolkning, som er venlige og gæstfri, men i det store og hele passer sig selv. Derfor anbefaler vi en rejse til Vietnam til alle typer rejsende – og vi kan naturligvis hjælpe med at finde den bedste rute, de bedste hoteller og de bedste byoplevelser, som passer præcis til dine rejseplaner.

Vietnam fra nord til syd

Vietnam er et langt, slankt land, som er præget af store forskelle, både når det kommer til kultur og natur.
I det nordlige Vietnam finder du smukke, fredelige landskaber med rismarkernes karakteristiske etager indrammet af grønklædte bjerge. Det er også i det nordlige Vietnam, at den franske indflydelse fra kolonitiden er stærktest, fx i Hanois arkitektur og madkultur, hvor man kan drikke cappuccino og spise croissanter til morgenmad. I Nordvietnam ligger også den ikoniske Halong-bugt, som er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Vi har besøgt de smukkeste steder i Nordvietnam og kan guide dig til de autentiske kultur- og naturoplevelser, som regionen har at byde på.

I det sydlige Vietnam venter til gengæld tropiske sandstrande og den spraglede storby Ho Chi Minh City (tidligere kaldet Saigon). Byen rummer en fascinerende kontrast af nyt og gammelt og er et af de bedste steder i verden at gå på opdagelse i gadekøkkener af enhver slags. Vi har smagt os gennem byen og kan guide dig til de bedste spiseoplevelser, uanset om du er en foodie med mod på at prøve lidt af hvert, eller om du er til velkendte klassikere.

Vietnam er på grund af de interessante regionale forskelle – og sin aflange form – et oplagt land at opleve enten fra nord til syd eller fra syd til nord. Vi synes bedst om at starte med naturoplevelser og byliv i Nordvietnam og bevæge os mod syd for at afslutte ferien på langs på en tropisk strand, men vi arrangerer naturligvis gerne din rundrejse, præcis som du helst vil have den.

Udforsk Vietnam

 Mand Paa Boeffel

Vejret i Vietnam

Vietnam egner sig til feriebesøg hele året rundt, men vil du undgå regnsæsonen, skal du kigge på det område, du rejser til.

Læs mere om vejret i Vietnam

Vietnams mad

Vietnams køkken er et af de mest delikate i verden. Madkulturen er en spejling af de multikulturelle facetter, som den vietnamesiske kultur rummer – og er dermed præget af det kinesiske, thailandske og ikke mindst franske køkken.

Den bedst kendte ret fra det vietnamesiske køkken er måske pho (som udtales føø) – en nærende suppe med nudler, oksekød og bunkevis af sprøde, grønne toppings. Pho stammer fra Hanoi, hvor den serveres ved lave plasticborde på gaden til turister og lokale døgnet rundt.

Guide til de bedste madoplevelser

Friske forårsruller er en anden klassiker fra Vietnam, der generelt er præget af friske, velsmagende råvarer som fisk og skaldyr, ris og nudler og aromatiske smagsgivere som ingefær, chili, thaibasilikum, koriander og lime. Overordnet set er det nordvietnamesiske køkken tættest knyttet til kinesisk madkultur, mens man i Sydvietnam ser tydeligere indflydelse fra det thailandske køkken.

Vi har rejst hele Vietnam rundt og kan guide dig til de bedste madoplevelser i både nord og syd, på landet og i byerne. Du kan godt begynde at glæde dig – for det vietnamesiske køkken er i vores øjne én af de største attraktioner i landet!

Vietnams kultur og historie

Vietnam har en barsk og begivenhedsrig historie, der er præget af den franske kolonitid og ikke mindst Vietnamkrigen, eller Amerikanerkrigen, som vietnameserne selv kalder den. Genforeningen mellem den nordlige og sydlige del af landet efter krigens slutning har stor kulturel og emotionel betydning for vietnameserne. Fx hedder togruten, der forbinder Nord- og Sydvietnam ”Genforeningsekspressen”.

Generalen Ho Chi Minh, som vietnameserne kærligt kalder ”Onkel Ho” er en folkehelt og stadig tilbedt som en landsfader. Hovedbyen i det sydlige Vietnam, som tidligere hed Saigon, er nu opkaldt efter den kommunistiske leder, og hans imponerende, brutalistiske mausoleum i hovedstaden Hanoi besøges årligt af tusindvis af turister, skolebørn og ganske almindelige vietnamesere, som respektfuldt besøger deres gamle leder.

Der er store forskelle på Vietnam fra nord til syd, både når det kommer til klima, levevis og stadig udvikling. Vi kender både Nord- og Sydvietnam og kan guide dig til de største oplevelser i hele landet.

Rejsevejledning for Vietnam

Det er nemt og bekvemt at rejse til Vietnam – både i forhold til infrastruktur, sikkerhed og sprog. Vi har samlet alt den praktiske information her.

Rejsevejledning
Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.