Rejser til Grækenland

Historiens vingesus under Middelhavets sol

Hvorfor skal man rejse til Grækenland?

En rejse til Grækenland er en rejse til den vestlige kulturs vugge. Her finder du storslåede historiske bygningsværker, vigtige historiske steder og et mytologisk univers, som de fleste kender, men vi alle kan begejstres af igen. Men Grækenland er også et moderne samfund i rivende udvikling – det er af de mest populære feriemål for danskerne på grund af de mange solskinstimer, de græske øers smukke strande og en tilbagelænet atmosfære med fokus på afslapning, madoplevelser og det søde liv ved vandkanten.

Grækenlands kyster har nogle af de smukkeste landskaber i Europa, og vandet her har den helt rigtige turkisblå farve. Her finder du oplevelser, som appellerer til alle dine sanser – og du bestemmer selv tempoet!

Profil Rejser kender Grækenland

Grækenlands mange øer og fastlandets kyststrækninger er alle smukke, men der er stor forskel på, hvad du kan se og opleve de forskellige steder. Hos Profil Rejser kender vi de dejligste spots i Grækenland og kan guide dig til lige det hotel og område, som vil opfylde dine drømme. Tag fat i os og fortæl om dine ønsker – så finder vi et dejligt sted til dig.

Grækenlands historie og kultur

Grækenland er den vestlige kulturs vugge, og mange steder mærkes historiens vingesus særlig stærkt. Det gælder blandt andet området omkring Athen og bjerget Olympus, hvor det siges, at guderne bor.
Grækenlands historie er lang og kompleks – og er rigt beskrevet, blandt andet af de gamle filosoffer, hvis bidrag til vores forståelse af verden stadig hyldes i dag. Historien fortælles i kvad, tragedier, på vers og på rigt illustrerede vaser. Det arkæologiske museum i Athen er et af de bedste steder at opleve de mange spændende artefakter.

 

UNESCO’s verdensarvsliste

I dag er Grækenland et moderne samfund i rivende udvikling, også når det gælder turisme. Flere steder er der ekstra fokus på bæredygtig turisme, hvor gæster og lokale har gensidig glæde af hinandens selskab.
Hele 18 af Grækenlands historiske, kulturelle og naturlige seværdigheder er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste – heriblandt Akropolis, Delfi og de arkæologiske udgravninger ved Mystras.

Rejser til Grækenland

Grækenlands natur - Halkidiki

Vi bliver ofte spurgt: "Hvor skal man rejse hen i Grækenland?"

Grækenlands natur er varieret og overvældende smuk. På halvøen Halkidiki, som egentlig består af tre smallere halvøer, finder du kuperet terræn og smukke klippekyster afbrudt af de dejligste sandstrande. Af de tre mindre halvøer er Kassandra vores favorit: Den er opkaldt efter kvinden Kassandra, der var så smuk, at guden Apollo forelskede sig i hende og gav hende evnen til at lave profetier. Og halvøen lever til fulde op til sin navnesøsters skønhed – her er både bjerge, spændende naturområder og nogle af de bedste strande i Grækenland.

Kreta

Også på Kreta finder du smuk og varieret natur blandet med hyggelige landsbyer og olivenlunde. Øen er især kendt for sine formidable strande og de hyggelige havnebyer, hvor du kan gå på opdagelse imellem de farverige huse og spise frokost på en autentisk café.

Maden i Grækenland

De fleste kender de græske klassikere tzatziki, moussaka og den græske salat, men herlighederne smager bare bedre i Grækenland! Det græske køkken er præget af det venlige Middelhavsklima, og nogle af de mest populære råvarer er oliven og olivenolie, feta (ofte af fåremælk), aromatiske krydderurter som oregano og merian og masser af grøntsager. Lammekød er også ofte på menuen.

Den klasisske græske vin, retzina, havde tidligere et dårligt ry, men især på Kreta er vinindustrien for myligt blevet revitaliseret af en ny generation af ambitiøse vinbønder, som udnytter klimaets gode vilkår for at dyrke vin til at skabe nye, spændende vinoplevelser.

Udvalgte hoteller i Grækenland

Kvinde Kigger På Ipad

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.