Grækenland Kreta Chania Gammel Bydel Havn

Rejser til Grækenland

Hvorfor skal man rejse til Grækenland?

Grækenland er et af de mest populære feriemål for danskerne på grund af de mange solskinstimer, de græske øers smukke strande og en tilbagelænet atmosfære med fokus på afslapning, madoplevelser og det søde liv ved vandkanten. Solens stråler er generøse, og der er kun få timers rejsetid til, at du kan stå med bare tæer i blødt sand, opleve historiske monumenter, plaske rundt i blide bølger eller dase på en strandstol og endelig komme i gang med den bog, der har ligget uåbnet på natbordet de sidste 6 måneder.

Fastland     Kreta

Se alle vores rejser til Grækenland

Udvalgte hoteller i Grækenland

Grækenland Solnedgang, Romantik

Grækenland - hvornår er det bedst?

Den bedste årstid at rejse til Grækenland er i perioden april til oktober.

Vejret i Grækenland

Det græske vejr

Gennemsnits temperatur fra april til oktober

26 °C - 28 °C

Nedbør

0,5 cm - 0,7 cm

Halkidiki - Halvøen med de bedste strande

På halvøen Halkidiki, som egentlig består af tre smallere halvøer, finder du kuperet terræn og smukke klippekyster afbrudt af de dejligste sandstrande. Af de tre mindre halvøer er Kassandra vores favorit: Den er opkaldt efter kvinden Kassandra, der var så smuk, at guden Apollo forelskede sig i hende og gav hende evnen til at lave profetier.

Og halvøen lever til fulde op til sin navnesøsters skønhed – her er både bjerge, spændende naturområder og nogle af de bedste strande i Grækenland. Hele Halkidikis kyst er spækket med skjulte små badebugte, hvor du både kan nyde roen og det utroligt klare blå havvand.

Se vores hoteller på Halkidiki

Kreta - Grækenlands sydligste ø

På Kreta finder du smuk og varieret natur blandet med hyggelige landsbyer og olivenlunde. Faktisk findes verdens ældste oliventræer på Kreta. Men øen er især kendt for sine formidable strande og de hyggelige havnebyer, hvor du kan gå på opdagelse mellem de farverige huse og spise frokost på en autentisk café.

Der er omkring en halv million indbyggere på Kreta, hvilket gør det til den største ø i Grækenland. Samtidig er det også den sydligste ø, og faktisk er den lige så tæt på på Afrika som Europa. Øen er også kendt for at være fødested for den græske gud Zeus.

Se vores hoteller på Kreta

Maden i Grækenland

De fleste kender de græske klassikere tzatziki, moussaka og den græske salat, men herlighederne smager bare bedre i Grækenland! Det græske køkken er præget af det venlige Middelhavsklima, og nogle af de mest populære råvarer er oliven, olivenolie, feta (ofte af fåremælk), aromatiske krydderurter som oregano og merian og masser af grøntsager. Lammekød er også ofte på menuen. 

Den klasisske græske vin, retzina, er især på Kreta blevet revitaliseret af en ny generation af ambitiøse vinbønder, som udnytter klimaets gode vilkår for at dyrke vin til at skabe nye, spændende vinoplevelser.

Læs mere om græsk mad, pop-up-haver og madlavningskurser i vores Beyond-magasin

Profil Rejser kender Grækenland

Grækenlands mange øer og fastlandets kyststrækninger er alle smukke, men der er stor forskel på, hvad du kan se og opleve de forskellige steder. Hos Profil Rejser kender vi de dejligste spots i Grækenland, og vi kan guide dig til lige det hotel og område, som vil opfylde dine drømme.

Tag fat i os og fortæl om dine ønsker – så finder vi et dejligt sted til dig.

 

Bedste tidspunkt at rejse til Grækenland - se her

Historiens vingesus under Middelhavets sol

Grækenlands mange øer og fastlandets kyststrækninger er alle smukke, men der er stor forskel på, hvad du kan se og opleve de forskellige steder. Hos Profil Rejser kender vi de dejligste spots i Grækenland og kan guide dig til lige det hotel og område, som vil opfylde dine drømme. Tag fat i os og fortæl om dine ønsker – så finder vi et dejligt sted til dig.

En rejse til Grækenland er en rejse til den vestlige kulturs vugge. Her finder du storslåede historiske bygningsværker, vigtige historiske steder og et mytologisk univers, som de fleste kender, men vi alle kan begejstres af igen. Grækenlands kyster har nogle af de smukkeste landskaber i Europa, og vandet her har den helt rigtige turkisblå farve. Her finder du oplevelser, som appellerer til alle dine sanser – og du bestemmer selv tempoet!

Grækenlands historie og kultur

Mange steder mærkes historiens vingesus særlig stærkt. Det gælder blandt andet området omkring Athen og bjerget Olympus, hvor det siges, at guderne bor.

Grækenlands historie er lang og kompleks – og er rigt beskrevet, blandt andet af de gamle filosoffer, hvis bidrag til vores forståelse af verden stadig hyldes i dag. Historien fortælles i kvad, tragedier, på vers og på rigt illustrerede vaser. Det arkæologiske museum i Athen er et af de bedste steder at opleve de mange spændende artefakter, mens du i Knossos på Kreta kan udforske de fascinerende arkæologiske udgravninger af den minoiske civilisation, som eksisterede for over 3.500 år siden. 

 

UNESCO’s verdensarvsliste

I dag er Grækenland et moderne samfund i rivende udvikling, også når det gælder turisme. Flere steder er der ekstra fokus på bæredygtig turisme, hvor gæster og lokale har gensidig glæde af hinandens selskab.

Hele 18 af Grækenlands historiske, kulturelle og naturlige seværdigheder er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste – heriblandt Akropolis, Delfi og de arkæologiske udgravninger ved Mystras.

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.