Rejser til Sri Lanka

Natur, dyreliv, templer og kongebyer

Få lande i verden byder på samme mangfoldighed, som den du kan opleve på en rejse til Sri Lanka. Sri Lankas størrelse er kun 1½ gang så stor som Danmark, men her er attraktioner og seværdigheder nok til mange ferier. På en ferierejse til Sri Lanka kan du udforske enestående natur, gamle kongebyer og fascinerende templer. Du kan slappe af ved gyldne strande, og du får indblik i en turbulent historie. Endelig kan du bo de mest vidunderlige steder.

Profil Rejser kender Sri Lanka

Profil Rejser kan hjælpe dig med at planlægge din ferie på Sri Lanka, så du oplever netop det, du drømmer om, på den bedste måde. Vi håndplukker hoteller og oplevelser, og vi tilpasser alt til dig. Vi ved f.eks., at Sri Lankas trafik og veje kan betyde, at køreture kan tage længere tid, end du er vant til.

Vi planlægger ruten efter det. Rejser du med børn, kan det f.eks. være godt at finde en central base i nogle områder og køre ud fra den i stedet for fra sted til sted. Og en pool at vende hjem til hjælper altid på humøret.

Din personlige guide på Sri Lanka

På din Sri Lanka-rejse følges du med din personlige guide og chauffør, som lytter lige så meget til dine ønsker, som vi gør. Du kan lade dagsformen og dine interesser bestemme dagens indhold, så tal endelig sammen om dine ønsker. Det giver de bedste oplevelser på Sri Lanka.

Din guide kender ikke bare de store seværdigheder, men også lokale steder, hvor du kommer i nærkontakt med levevis og kultur.

Rejser til Sri Lanka

Sri Lankas historie

Skal man beskrive Sri Lankas historie i ét ord, må det være dramatisk. Sri Lanka har bestået af et kludetæppe af kongedømmer, og påvirkningen fra Indien og indvandring herfra er stor. Singalesere og tamilers forskellige interesser resulterede i en borgerkrig frem til 2009.

Inden da satte kolonitiden sit præg på Sri Lanka. Først portugiserne, så hollænderne og senest englænderne har hersket her. I UNESCO-beskyttede Galle Fort på det sydlige Sri Lanka kan du udforske de smalle gader med portugisiske huse og kirker, og i højlandet breder englændernes teplantager sig. Synet af den veltrimmede frodighed er magisk.

Den kulturelle trekant: Sri Lankas templer og kongebyer

I den centrale del af Sri Lanka finder du ”den kulturelle trekant” med 6 af Sri Lankas 8 UNESCO-beskyttede seværdigheder. Det er svært at forestille sig en første rejse til Sri Lanka uden et besøg her, hvis du er bare lidt kulturelt interesseret.

Oplev den gamle kongeby Polonnaruwa, citadellet Sigiriya på toppen af Løveklippen, klippetemplet i Dambulla og Tandens Tempel i Kandy, som mange rejser til Sri Lanka kommer naturligt forbi. Er du ekstra interesseret i kultur og historie, så læg også vejen omkring den hellige by Anuradhapura. Alt dette og meget mere i et område, der kun er 1½ gang større end Fyn.

Vandre- og cykelture på Sri Lanka

En ferie på Sri Lanka byder på fantastiske naturscenerier. Her er spændende og smukke cykelture f.eks. til landsbyer ved Galle og i kongebyen Polonnaruwa.

Du kan vandre i Knuckles Mountain Range i centrum af den dråbeformede ø. Snør også vandreskoene i Horton Plains, hvor bjergsiderne falder dramatisk ned i dybet ved World’s End. Andre smukke vandreture er ved Little Adam’s Peak tæt på Ella med udsigt til teplantagerne. Og den virkeligt garvede vandrer tager den også til toppen af det hellige bjerg Adam’s Peak. God tur!

Dyreliv og safari på Sri Lanka

Sri Lanka har et fantastiske dyreliv, som du kan opleve på safari. Der lever f.eks. tusinder af vilde elefanter. Den største koncentration er i Udawalawe i det sydlige Sri Lanka, og i Minneriya samles hundreder af elefanter omkring Kong Mahasens gamle vandreservoir om sommeren. Mindre kendt er Gal Oya, hvor du kan bo på en lodge inde i nationalparken.

På din safari kan du også møde mange andre dyr og fugle. Yala har f.eks. verdens største koncentration af leoparder, men du skal være heldig for at se dem. Her er også læbebjørne, elefanter, bøfler og et rigt fugleliv. Endelig er Mirissa et af de bedste steder i verden at tage på hvalsafari!

Strandferie på Sri Lanka

Sri Lanka har fantastisk smukke strande. De er oftest gyldne med relativt groft sand. Men du skal se dig for, hvis du ønsker en strandferie på Sri Lanka, for strøm og bølger er bestemt af sæsonerne og monsunens vinde. Især vigtigt, hvis du rejser til Sri Lanka med børn.

Din rejserådgiver kan vejlede dig om strandferie på Sri Lanka. Den ultimative badeferie er at kombinere med Maldiverne en kort flyvetur væk.

Hoteller på Sri Lanka

Profil Rejser håndplukker de bedste hoteller på Sri Lanka ud fra deres stemning og beliggenhed, og vi sammensætter din rejse, så du bor optimalt ud fra det, du gerne vil opleve. Som noget ganske unikt kan du bo på mindre lodges og i smukke herskabsvillaer fra kolonitiden, der ofte ligger i guddommelige omgivelser f.eks. med udsigt over teplantager eller bjerge. Tal med din rejserådgiver om de rigtige hoteller på Sri Lanka for dig

Udvalgte hoteller på Sri Lanka

Send en forespørgsel

Skræddersyede rejser er vores speciale – og her har du mulighed for at fortælle os om dine rejseønsker og -planer. Med udgangspunkt i dine ønsker og sans for detaljen designer vi rejser, så de passer til netop dig. Du får rådgivning og tryghed fra start til slut. Med andre ord: Vi er din garanti for en kvalitetsrejse i særklasse

Få et tilbud Ring til os: 77 33 55 00
Teplantage

Vejret på Sri Lanka

Sri Lanka er ideel til rejser hele året rundt, men vil du have det bedste vejr, anbefaler vi at besøge de vest- og sydlige dele mellem december og marts og de nord- og østlige dele mellem maj og september.

Vejret i Sri Lanka

Hvornår er bedste sæson for rejser til Sri Lanka?

Gennemsnits temperatur

26 °C - 33 °C

Gennemsnits nedbør

2 cm - 30 cm

Mor Med Sine Sønner Kigger På Kort

Rejsevejledning for Sri Lanka

Hvad er tidsforskellen til Sri Lanka? Hvordan ser strømstik ud? Se praktisk information om Sri Lanka

Rejsevejledning
Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.