1

Rejser til Kroatien

Imponerende kystlinje, nationalparker og mere end 1.200 øer spredt i Adriaterhavet

Kroatien er blevet et yndet rejsemål. Med rette. Ikke alene rangerer det blandt Europas smukkeste rejsemål. Det er også her det latinske Europa møder Balkan, og skaber en mangfoldig kultur rig på oplevelser. Glæd dig til historiske byer, gastronomi der mixer det rustikke med det raffinerede, en ualmindelig smuk natur og skønne kyster med krystalklart vand.

Rejser til Kroatien

Udvalgte hoteller i Kroatien

Profil Rejser kender Kroatien

Profil Rejser kender de bedste strande, dejligste byer og mest spændende oplevelser til en ferie i Kroatien. Vi ved, hvordan du kan bo tæt på oplevelserne, men alligevel på afstand af den store turisme. Hør om små oaser og unikke resorts, der fuldender din rejse til Kroatien.

Vi skræddersyr din rejse lige fra de bedste oplevelser og hoteller til de bedste fly til Kroatien ud fra netop dine ønsker. Tal med os, uanset om du vil på badeferie, kør selv-ferie i Kroatien eller måske vandre i Kroatiens nationalparker. De fleste koncentrerer sig om kysten fra Istrien i nord til Dalmatien i syd med blandt andet vidunderlige Dubrovnik, men også hovedstaden Zagreb inde i landet byder på en smuk gammel bydel, og Slavonien inviterer til smuk natur og autentisk stemning mellem floderne Sava, Drava og Donau.

Kroatiens historiske seværdigheder

Når man ligger ud til kysten som en naturlig del af Adriaterhavets handelsruter og samtidig omgivet af romerne, osmannerne, venezianerne og flere endnu, vil historien automatisk sætte sine spor. Selv Østrig har Kroatien hørt under, og i nyere tid betød opløsningen af Jugoslavien endnu en dramatisk periode. Kroatien byder derfor på masser af historie og påvirkninger fra alle sider.

Du kan opleve imponerende fæstninger, storslåede katedraler og smukke bygningsværker som Diocletians Palads i Split og verdens største amfiteater fra Romertiden i Pula i Istrien. Men mest af alt mærker du historien, når du bevæger dig ind i de mange historiske byers gamle bydele, snuser til stemningen og idyllen. Mange af de smukke byer er omkranset af imponerende bymure som i Dubrovnik.

 

Rejser til Dubrovnik

Den UNESCO-beskyttede by Dubrovnik er intet mindre end en perle med sine brede, skinnende gader, smalle gyder, røde tage og den store ringmur. Få byer i Europa udstråler samme liv og skønhed. Samtidig er der kort til strande og Kroatiens mageløse skærgård. At Kroatien blev brugt som location for King’s Landing i Game of Thrones gav endnu en dimension til besøg i byen.

Alt dette betyder naturligvis, at Dubrovnik tiltrækker mange gæster. Tal derfor med din rejserådgiver om, hvordan du oplever byen bedst på din ferie i Kroatien. Måske foretrækker du at bo ved vandet uden for Dubrovnik og så tage ind til byen? Måske vil du have hjælp til at finde den helt rigtige oase, hvor du er tæt på alt, men stadig nyder fred og ro?

Kroatiens skærgård med Hvar og Brac

Et af de mest populære og smukkeste rejsemål i Kroatien er den dalmatinske skærgård syd for Split. Du kan tage på krydstogt med mindre skibe i den kroatiske skærgård, men også holde dig på land, hvor hovedattraktionerne er eksklusive Hvar, Brač med den UNESCO-beskyttede gamle bydel og Korcula, der byder på fred, frodighed og dejlige strande. Her finder du ren idyl og masser af aktiviteter at kaste dig ud i. Nyd de pittoreske havnebyer med røde tegltage og palmesmykkede havnepromenader, hvor cafeerne ligger side om side.

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.