Borneo, Solopgang over regnskoven

Rejser til Borneo

Hvor eventyrene venter

Borneo er verdens tredje største ø, og op mod 70% af Borneo er dækket af regnskov! Øen er delt i tre dele mellem Indonesien i syd og Malaysia og Brunei i nord. I Borneos fortættede, dybe regnskov findes et væld af storslåede naturoplevelser og en eksotisk flora og fauna, der overgår selv fantasien. Her venter uforglemmelige møder med orangutanger og et mangfoldigt dyreliv som få andre steder i verden. Langs øens kyster findes smukke strande og et levende hav fyldt af dykkereventyr.


Borneo er for den eventyrlystne rejsende, som drømmer om at udforske en enestående del af verdens ældste regnskove.

Mød skovmennesket i junglen

Orangutangen er en af menneskets allernærmeste slægtninge, og vi deler 97 procent af vores DNA med den sjældne, rødbrune abe, som kun lever på Borneo og Sumatra. Etymologisk består orangutang af ”Orang” og ”Hutan”, som betyder menneske og skov på malaj og indonesisk, og altså kan oversættes til ”skovmenneske”. Orangutangens menneskelige adfærd har skabt flere lokaler myter. Blandt andet siges det, at orangutanger oprindeligt var mennesker, der nægtede at arbejde og derfor klatrede højt op i træerne! På Borneo kan du komme med på guidede udflugter dybt ind i de fredede regnskove og helt tæt på den charmerende, men desværre også kritisk truede menneskeabe.

Regnskovens levende farver

Borneos tætte, tropiske regnskove er hjemsted for et utroligt varieret plante- og dyreliv, som kun lever her. Foruden orangutangerne kan du i de beskyttede nationalparker spotte alt fra pygmæelefanter til træleoparder, flyvende frøer, tropiske fugle i alverdens farver samt kødædende planter og verdens største blomst, Rafflesia arnoldii. Mens du udforsker regnskovene, vil du også kunne støde på en række af Borneos karakterfyldte næseaber og de farverige næsehornsfugle. Desværre er de stærkt truede Sumatranæsehorn et utroligt sjældent syn – højest 80 eksemplarer er tilbage.

Strande og dykkereventyr

Som den tredje største ø i verden byder Borneo også på et hav af store oplevelser ved kysterne. Det er højest anbefalelsesværdigt at kombinere naturoplevelserne på Borneo med et par dages skøn strandferie ved Tuarans hvide sandstrande nord for Kota Kinabalu eller på den lille koralø Gaya Island, som er en del af nationalparken Tunku Abdul Rahman. I dette lille tropiske paradis finder du en fredfyldt verden af tropiske strande og luksusresorts. Med snorkel eller dykkerudstyr kan du udforske fortryllende scenerier under havets overflade med koraller og et liv af havskildpadder, revhajer, rokker, hammerhajer og selvfølgelig tropefisk i regnbuens farver!

Mød ibanstammen i Sawarak

I den malaysiske provins Sarawak venter et betagende møde med efterkommerne af Borneos oprindelige iban-folk. Dette ældgamle folk levede traditionelt set langs floderne i langhuse på pæle, mens de fiskede og jagede i regnskoven. Det fascinerende stammefolk er særligt kendt som frygtindgydende hovedjægere. Denne bestialske skik findes ikke længere, men det gør heldigvis andre dele af deres farverige kultur og traditioner, som du kan opleve i Sawarak. I Sawarak anbefaler vi også at se den levende storby Kuching, nationalparken Bako, Batang-Ai søen samt orangutanger i deres beskyttede, men naturlige habitat i Semenggoh Wildlife Centre.

Vilde floder, storslåede bjerge og skove fra fortiden i Sabah

Sabah-provinsen i det nordlige Borneo har den højeste og ældste andel af intakt urskov på Borneo, og er et af levestederne med størst biodiversitet i Asien. Dybt inde i Danum Valleys 130 millioner år gamle regnskov kan du få et uforglemmeligt ophold på jungleresortet, Borneo Rainforest Lodge, hvor du bor i tæt kontakt med den ældgamle regnskovs bankende hjerte. I Sabah kan du også udforske Sydøstasiens højeste bjerg, Mount Kinabalu, som rejser sig 4.095 meter op over havets overflade. Det er også et absolut must at sejle på Kinabatangan-floden i dagslys eller månelysets skær. Måske ser du krokodiller glide gennem vandet og elefanter boltre sig, mens næsehornsfugle eller forskellige abearter bevæger sig i trætoppene.

Rejser til Borneo

Malaysia, Borneo, Sabah Bohey Dulang med udsigt over landskab med bjerge og vand

Borneo - hvornår er det bedst?

Borneo har behagelige varmegrader hele året rundt. Vi anbefaler dog rejser til Borneo under det danske forår og sommer, hvor her er tørrest. Da det er tæt og fugtig regnskov, skal du dog forvente en vis mængde regn.

Vejret i Borneo

Vejret på Borneo

Gennemsnits temperatur

25 °C - 27 °C

Gennemsnits nedbør

10 - 30+ cm

Cambodia, Kvinde Fotograferer, Sand, Vand, Fodspor i Sand

Rejsevejledning for Borneo

Hvad er rart at vide, når man rejser til Borneo? Se praktisk information her.

Rejsevejledning

Hoteller på Borneo

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.