Luksuriøst krydstogtskib

Krydstogt

Krydstogter til hele verden

Et krydstogt er en populær og spændende måde at opleve verden på. Her venter store oplevelser både til søs og i land, hvad enten du ønsker dig en familieferie i Middelhavet, et romantisk krydstogt for to i Caribien, en kulturrejse i Fjernøsten eller noget helt fjerde.

Uanset hvad dine rejsedrømme og budget er, kan vi hjælpe dig med at finde præcis det krydstogt, som passer til dig. Vi kan naturligvis også hjælpe med både fly til og fra krydstogtet eller en forlængelse af ferien i en dejlig havneby. Skriv til os på [email protected] eller ring på 70 200 100 – så finder vi din næste rejse sammen.

Du kan også læse lidt om vores store udvalg af flodkrydstogter

Hvis du søger praktisk information om at tage på krydstogt, så finder du informationen længere nede på siden.

Her kan du se nogle af vores bedste tilbud på krydstogter netop nu.

 

Find dit krydstogt

Profil Rejser tilbyder krydstogter på alle verdenshave, og du kan med få klik søge frem til de afgange, ruter og rederier, der passer dig bedst.

Søg krydstogt

Se også vores flodkrydstogter her

Praktisk information om krydstogt

Hvad koster det at tage på krydstogt?

Der findes krydstogter i mange forskellige prisklasser og til alverdens destinationer. Få et overblik over, hvad der afgør prisen, samt hvad du skal holde dig for øje, når du kigger på krydstogtpriser.

Prisen for en krydstogtrejse kan være meget varierende alt efter, hvilken destination du ønsker at rejse til, i hvilken sæson, med hvilket rederi, hvor lang tid du vil være af sted og hvilket serviceniveau, du ønsker. Du kan derfor finde krydstogter i mange forskellige prisklasser helt nede fra 2000 kr. for et 4 dages krydstogt og op til mere end 20.000 kr. 

Hos Profil Rejser Cruise har vi et stort udvalg af krydstogtrejser til hele verden og i alle prisklasser. 

Bemærk at der oftest kommer omkostninger til fly, transport til og fra lufthavnen og eventuelle hotelovernatninger oveni. Nogle rejser er dog også inkluderet disse ting. 

Hvilke faktorer kan have indflydelse på prisen? 

Mange kan undre sig over, hvordan priserne fastsættes og tilbud sammensættes i branchen for krydstogter. Det er dog ikke noget klart svar på dette. Kvaliteten af et krydstogt kan variere meget. Kvaliteten af et krydstogt bliver vurderet på en skala fra 1-6, hvor 1 er elendigt og 6 er ”Ultra Deluxe”. 

Når du skal bestille et krydstogt, er der mange vigtige detaljer, som du skal være opmærksom på, inden du sammenligner priser. Nogle krydstogter har ”all inclusive”-tilbud, hvor du ikke behøver at have din pung fremme under hele dit ophold på skibet. Andre krydstogter forventer derimod, at der betales drikkepenge, havneafgifter samt eget forbrug af drikkevarer. Der kan derfor forekomme forskelle på flere tusinde kroner, alt efter hvad der er inkluderet i den pågældende rejse. Du kan derfor ikke sammenligne priserne på krydstogterne med mindre de har præcist samme indhold. 

Det kan derfor være en rigtig god ide, at kontakte et rejsebureau, der har specialiseret sig i krydstogter. 

Bestil i god tid eller vent til sidste øjeblik? 

Hvis du har et specielt ønske om en destination, som du gerne vil opleve eller har begrænset muligheder for at holde ferie, tilråder vi, at du bestiller rejsen i god tid. 
Hvis du har mulighed for at kunne rejse på flere forskellige tidspunkter på året og prioritere et super tilbud fremfor en bestemt destination eller bestemt afrejsedato, kan det til tider være en fordel at vente med bookingen. 
Sidstnævnte gælder først og fremmest uden for højsæsonen; oktober til jul og januar til maj. Generelt rådes det dog, at være i god tid, når du bestiller kahyt, da dette kan give en fordel mht. at få tildelt den kahytkategori, du ønsker. Derudover kan ”tidlig booking”-rabatter måske benyttes, men endnu vigtigere, at få reserveret den rigtige flyafgang til den laveste pris. Når du benytter særtilbud kort før afgang, skal du som regel betale mere for dine flysæder. 

Hvad er inkluderet i prisen for et krydstogt?

Det kan variere fra rederi til rederi og rejse til rejse, hvad der er inkluderet i prisen. Det er derfor altid en god idé at holde sig for øje, hvad der indgår i den givne pris og rejse.

Mad om bord 

Som hovedregel indgår helpension i prisen på alle skibe og alle krydstogtrejser, hvilket betyder, at du intet betaler for maden undervejs, men frit kan nyde alle måltider samt snacks 24 timer i døgnet – herunder også frit benytte roomservice og servering ved poolen. Der vil som regel være fri vand og the/kaffe. 


De fleste krydstogtskibe har en eller flere hovedrestauranter, hvor der serveres morgenmad, frokost og middag, og derudover vil der være snackbarer, som serverer måltider som sandwich, pizzaer, burgere og is uden for de normale måltidstidsrum. På en del krydstogtskibe findes der også særlige restauranter, som man kan benytte mod et mindre gebyr på omkring 20-25 USD, og så kan man bestille alt fra meukortet. Her vil maden og servicen som regel være en anelse bedre, så det kan være en oplevelse at prøve. Det kunne være restauranter med indisk, thailandsk eller italiensk tema. 

Drikkevarer om bord 
Når du er på krydstogt vil der ofte være vand, the og kaffe ad libitum inkluderet i prisen, men som regel ikke drikkevarer ud over dette. På nogle krydstogtskibe kan man tilkøbe all-inclusive på drikkevarer, hvor du betaler ca. 250 kr. pr. dag for fri drikkelse. Dette kan være en fordel – men ellers er priserne for drikkevarer på et krydstogt som regel en smule billigere, end de priser vi har herhjemme og til at betale. 

Drikkepenge om bord 
Drikkepenge er obligatorisk på de fleste krydstogtskibe i enten US dollars eller euro. Du skal påregne ca. 75-100 kr. pr. dag pr. passager, men ofte er drikkepengene allerede indberegnet i prisen. Har du valgt Royal Caribbean International, Celebrity Cruises eller Azamara Club Cruises er drikkepenge altid inkluderet i den totale pris. 
Et rigtig godt råd; giv din steward eller tjener lidt drikkepenge alligevel undervejs - det fremmer servicen og oplevelsen. 

Underholdning, aktiviteter og udflugter 
Underholdning og saktiviteter samt fitness er normalt inkluderet i prisen, mens casino, børneklub, udflugter i land samt diverse events skal betales sideløbende. Før afrejse vil du få information omkring alt dette, men du kan som regel også læse om, hvad der er inkluderet i prisen på rederiets hjemmeside eller i tilbudet. 

Kahyt 
Oftest vil “fra-prisen” være inklusive en indvendig kahyt med mulighed for at tilvælge en anden type kahyt mod tillæg. Læs mere om de forskellige typer kahytter her. 

Fly, transport og hotel 
Fly til afgangshavnen er som regel ikke inkluderet i prisen, ligesom transport til og fra lufthavnen og eventuelle hotelovernatninger heller ikke er inkluderet.

Højsæson vs. lavsæson 

Det er altid dyrere at tage på krydstogt i højsæsonen (jul, nytår og august måned). Hvis man gerne vil af sted i en af disse perioder eller i skolernes ferier, anbefales det at booke både fly og krydstogt i rigtig god tid. Ellers kan det blive svært at finde et fly som matcher. Kontakt Profil Rejser for at høre mere om, hvornår det er høj- og lavsæson på de forskellige destinationer. 

Indvendig vs. udvendig kahyt 

De forskellige typer kahytter varierer måske ikke meget i udseende, men placeringen er det, der gør forskellen i prisen. Når du skal vælge et krydstogt er det derfor relevant at være opmærksom på kahytternes placering. På den måde kan du bedre sammenligne krydstogternes priser. 

Serviceniveauet 

Jo mindre skibet er, jo mere eksklusivitet kan man som regel regne med (og dermed en lidt højere pris). På de større skibe vil underholdningsniveauet som regel være højere for eksempelvis børn. Der er også forskel på antallet af ansatte i forhold til antallet af gæster. Jo tættere de to tal er på hinanden, jo højere er serviceniveauet! Nogle steder er der sågar en tjener pr. mand, hvor der på andre skibe måske er den tjener pr. 10 personer. 

Hvornår skal du booke dit krydstogt?

Det kan være en fordel at booke sit krydstogt i god tid – men man kan også være heldig at få gode tilbud kort før afrejse 
Hvis du har specifikke ønsker med hensyn til tid og sted, kan det være en idé at begynde planlægningen i god tid. Priserne på krydstogter fungerer ligesom i flybranchen – de kan ændre sig fra dag til dag. 
Hvis du er fleksibel, ikke har specielle krav og jager et godt tilbud, kan det være fint at vente. Alt efter, hvor dit krydstogt har afgang fra, må der dog også tages højde for flyafgange og deres pris. Med vores ekspertise i krydstogtrejser kan vi hos Profil Rejser være behjælpelige både med at finde flyafgange og med selve bookningen.

Der er en stor fordel ved at booke hos en dansk udbyder. De danske udbydere følger nemlig dansk lovgivning og skal også være registreret i Rejsegarantifonden. Udenlandske udbydere har derimod ikke pligt til at følge dansk lovgivning, hvilket betyder, at du mister en masse rettigheder. 

I Danmark er et krydstogt defineret som en pakkerejse, og som køber har du dermed en økonomisk sikring mod konkurser mv. Du har også adgang til at klage igennem Pakkerejsenævnet. Du kan undersøge, om den udbyder du har udset dig, er medlem af Rejsegarantifonden på rejsegarantifonden.dk. 

At booke hos en udbyder, der har kendskab til rederierne, skibene og ruterne, sikrer dig den mest indgående rådgivning i forhold til dine ønsker og behov. Hos Profil Rejser er der altid én, som har afprøvet de rederier, vi sælger togter til, og vi sidder derfor inde med personlige erfaringer, som vi er klar til at dele med dig. Profil Rejser er medlem af Rejsegarantifonden.

Fly og hotel i forbindelse med dit krydstogt?

Det kan være svært at gennemskue, hvornår og hvordan man kommer billigst frem og tilbage til sit krydstogt. Profil Rejser kan være behjælpelig med dette. 
Hvis du selv booker, er tommelfingerregelen, at man skal have mindst tre timer mellem fly-ankomst og krydstogtets afgang. 

Overvej at booke nogle hotelovernatninger før eller efter dit krydstogt. Det kan være en oplevelse, at have et par dage til at opleve den by, hvor dit krydstogt har afgang fra eller slutter i (eller begge dele). 
I de tilfælde kan Profil Rejser hjælpe med at finde og booke et gode hoteller til dig.

Kahytstyper på krydstogt – hvad skal du vælge?

På et krydstogtskib findes forskellige typer af kahytter. Der er nogle få hovedkategorier, der igen er opdelt i en række underkategorier. Det kan være lidt svært at overskue, så bed endelig din krydstogtekspert om al den hjælp, du har brug for.

Indvendige kahytter
De indvendige kahytter er som navnet siger placeret inde i skibet, og de har dermed ikke et vindue. Der findes dog indvendige kahytter med digitale vinduer, så man kan tjekke vejrlig, uden at gå ud. Det sker via et web cam. Indvendige kahytter er relativt billige, og de kan være en god løsning for rejsende, der alligevel bruger det meste af tiden på skibets fællesarealer og til at udforske de forskellige destinationer.

Udvendige kahytter
Igen siger navnet det meste. De udvendige kahytter er selvsagt placeret udvendigt på skibet. Vinduet med havudsigt giver et fint lysindfald. Denne type kahyt er et godt valg, hvis du gerne vil have havudsigt, men ikke har behov for en balkon. Der findes nogle skibe med kahytter, der også har vinduer, men som vender ud mod skibets atrium eller 'torv'. De har altså stadig lyset, men ikke havudsigt.

Kahytter med balkon
Kahytter med balkon er ligeledes placeret udvendigt på skibet. Med en balkon kan du nyde tilværelsen ombord på skibet i private omgivelser. Mærke brisen, sole for dig selv, måske spise et måltid mad eller nyde en drink bare dig og den, du rejser med. Om morgenen kan du gå ud for at mærke temperaturen. Vælg denne type kahyt, hvis du gerne vil bo luksuriøst og have en større følelse af frihed. Der findes også balkonkahytter, der vender mod skibets atrium som beskrevet under udvendige kahytter.

Suiter
Suiter med balkon er en endnu mere luksuriøs type kahyt, der er indrettet med privat balkon og med en del bedre plads end i de klassiske kahytter. Ja, der findes suiter med flere soveværelser og i flere etager plus jacuzzi på terrassen! Nogle krydstogtskibe har udelukkende suiter. Hvis du er til absolut luksus på dit krydstogt, skal du vælge denne type kahyt.

Kahytter med plads til 3-4 personer
Rejser du sammen med familie og måske særligt med børn, findes der ofte et begrænset antal kahytter med plads til 3 eller 4 gæster, især ombord på de større skibe.

Særlige fordele
På mange skibe kan der være kahytter, der er fuldstændig ens, men som alligevel er hver sin kategori. Det kan skyldes en særlig beliggenhed eller særlige fordele, der følger med som adgang til spa eller eksklusive loungeområder. Tal med din krydstogtekspert om alle dine muligheder.

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed
At vælge kahyt er som at købe hus. Beliggenheden spiller en stor rolle, og det er samtidig meget individuelt, hvad man lægger vægt på. Generelt koster det mere at bo højt oppe på skibet med den smukkeste udsigt. Nogle kahytter kan have begrænset havudsigt, hvis de er tæt på redningsbådene. Andre vender agterud, hvilket giver en helt særlig udsigt til kølvandet. Men tjek lige, om der er legeområder og dermed støj på et dæk lige nedenfor.

Nogle vil gerne bo tæt på restauranter. Er du dårligt gående, kan det være en god ide at vælge en kahyt, der ligger tæt på elevatorerne. Men helt tæt på elevatorerne er til gengæld mere trafik på gangene. Der kræver indgående kendskab til skibet at vælge rigtigt. Vi kan naturligvis hjælpe med dine særlige ønsker, men når det er sagt, vil du nyde dit krydstogt uanset ”adresse” på skibet. De fleste skibe har i øvrigt handikapkahytter med brede døre m.m.

Balkon i solsiden
Mange spørger, hvor på skibet man finder de bedste muligheder for at nyde solen i forbindelse med valg af balkon. Det kan være svært at give et helt præcist svar på. For det første ligger skibene i havn hver dag, og ingen kan forudse, hvordan skibet – og dermed jeres balkon – vil blive placeret i havnen. Også skibets kurs og naturligvis vejret har indflydelse på, hvor meget sol, hver side af skibet får. Som udgangspunkt vil bege sider af skibet dog få i gennemsnit lige meget solskin. Ruten kan dog gøre, at der er bedre udsigt fra den ene siden end den anden.

Vidste du at...
Du kan vælge kahytskategori i filtreringen, når du søger efter krydstogt? På den måde kan du med det samme få vist prisen for den type kahyt, som du er mest interesseret i.

Listepriser og rabat 

Listepriser kan ligesom den samlede pris være svære at gennemskue. Men faktum er, at næsten alle krydstogter bliver solgt med rabatter. Du kan i nogle tilfælde finde krydstogter med besparelser på op til 60-70% af listepriserne og andre, hvor besparelser kun er 5%. 

Hvorfor kommer der tilbud? 

De fleste rederier vil ofte lave "kampagne-tilbud", hvis en stor del af kahytterne ikke er blevet solgt i dagene op til afrejsen. Det er tilbud, som du kender fra f.eks. tøjbutikker såsom "først til mølle", "2 for 1", "spar 50%". For at de gæster, der allerede har booket ikke skal føle sig taget ved næsen, har rederierne næsten altid sat restriktioner på "kampagne-tilbuddene". 
Flere rederier benytter sig af et system, de kalder ”garanti-tilbud”. Her kan du købe dit krydstogt til en lav pris, uden at booke en bestemt kahyt eller kategori og først få informationer om dette, når du kommer om bord på skibet. Dette betyder, at du ikke selv bestemmer, hvor eller hvordan du kommer til at bo, men bliver placeret tilfældigt. Fordelingen af kahytter er altså lidt af et lotteri. 

Overvej flysituationen nøje 

På grund af de meget svingende priser i flybranchen, bør du altid bestille mindst tre måneder før afrejsedagen. Derudover tilråder vi, at du booker dit fly mindst 6-9 måneder før afrejsedagen, hvis du har ønsker om at rejse i højsæsonen til f.eks. Caribien, Sydamerika, Fjernøsten eller Australien. Hvis du ønsker, at rejse i skoleferier eller især til jul, bør du booke dit krydstogt 10 måneder før afrejsedagen. Hvis du venter på et særtilbud på dit fly og venter med, at bestille billetter til lige inden afrejsedagen vil den besparelse du har fået på dit krydstogt blive brugt på dyere flyforbindelser. I nogle tilfælde kan de direkte forbindelser være udsolgt, hvilket medfører ekstra omkostninger i form af andre hotelomkostninger, restaurant besøg mm. 

Grupperejser 

Grupperejser eller læserrejser inklusive fly og hotel vil ofte være tilbud til attraktive priser udbudt af de forskellige rejsebureauer. Grunden til disse tilbud er, at du aldrig kan gennemskue de enkelte elementer, og at der naturligvis gives grupperabat, hvis større grupper booker krydstogter.

Flydende priser 

De fleste rederier er gået over til, at bruge ”flydende priser”. Dette betyder, at de tilbud du får oplyst af rejsebureauer kun er gældende, hvis du bestiller din rejse med det samme. Dagen efter kan prisen være en helt anden. Ligesom i flybranchen betyder dette, at jo færre pladser der er tilbage jo dyrere bliver prisen. 

Sådan tænker rederierne 

Listepriserne bliver brugt som udgangspunkt, hvorefter rabatsatserne bliver justeret efter udbud og efterspørgsel. Tidligere har ”Tidlig booking”-tabet været gældende indtil en fastsat dato. I dag afsætter flere og flere rederier et bestemt antal kahytter på hver afgang, hvorefter prisen bliver sat op. Rederierne kan også finde på at give en mindre rabat, hvis kahytterne bliver afsat hurtigt på en bestemt afgang. 
Når rederierne udsender specielt gode tilbud, gælder det om at være hurtig. Tilbuddene bliver sendt ud til hele Europa på samme tid, og de bedste tilbud bliver ofte solgt, inden der er gået 24 timer. Rejsebureauerne når ikke at kunne annoncere eller lave reklamemateriale om disse tilbud, hvorfor det kan anbefales at være tilmeldt rejsebureauernes elektroniske nyhedsbreve for at høre om tilbud som disse. 

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.