Krydstogter
 • Rejsetid

 • Bedste årstid

 • Tidsforskel

Krydstogter til hele verden

Krydstogter til hele verden

Et krydstogt er en perfekt måde af få store rejseoplevelser på, hvad enten du ønsker en prisbillig familieferie i Middelhavet, et romantisk luksuskrydstogt for to i Caribien eller en kulturrejse i Fjernøsten.

Læs mere

Find det krydstogt du ønsker. Vi hjælper selvfølgelig også med fly og hotel, ligesom du kan få skræddersyet en rejse med kombination af krydstogt og hotelophold, en kør-selv ferie eller anden form for rejsetype. Hør mere på 70 200 100 eller skriv til krydstogt@profilrejser.dk

Se herunder vores bedste krydstogttilbud, udvalgt fra rederiernes kampagnetilbud.


Find kampagner fra alle rederier herunder.

Cruise på de syv verdenshave

Solopgang på dækket, havbrise i håret og friheden til at gøre, hvad du vil, når du vil – sådan er de krydstogter, Profil Rejser tilbyder. På et krydstogt får du uforglemmelige oplevelser til vands og til lands – og ombord på dit flydende luksushotel behøver du ikke tænke på andet end at suge oplevelserne til dig.

Når skibet er dit flydende hjem

Når du rejser på krydstogt – eller på cruise, som det også populært kaldes – er det næsten som at rejse med dit hjem i baglommen. I hvert fald skal du kun pakke ud én gang og så ellers bare nyde, at det ene skønne rejsemål efter det andet kommer til syne, mens du lader dig forkæle ombord på skibet. Det er således ikke svært at forstå, at de fleste rederier kalder deres krydstogter for luksusrejser. For det er luksus at kunne slappe af i behagelige rammer og bevæge sig samtidig. Og derfor er et krydstogt altid en behagelig luksusoplevelse, uanset om du rejser med et mindre skib eller med de helt store, der er som at bo i en flydende by. Vi samarbejder med de bedste skibe i alle kategorier og glæder os til at byde dig velkommen ombord.

Krydstogt tilbud 

Hos Profil Rejser Cruise får vi løbende særlige tilbud fra de enkelte rederier. Det kan være krydstogter med restpladser, eller det kan være en kampagne over en begrænset periode med rabat eller en bonus oveni rejsepakken. Se vores bedste tilbud netop nu her på siden. 

Fly & Cruise

Når du tager på en krydstogtrejse med Profil Rejser, oplever du ofte, at fly og en enkelt nat på hotel før selve krydstogtet indgår i prisen på dit krydstogt. Du vælger selv, om du vil have flere dage før eller efter dit krydstogt, men vi anbefaler altid et par nætter på hotel før og efter – så du har tid til at opleve byen.

All Inclusive

Når du bestiller krydstogt rejser hos Profil Rejser, indgår der altid helpension i krydstogtpakken. Du kan også vælge at købe fly og hotelovernatning med, eller om du vil på krydstogt med all inclusive. Det vil sige, at du også får en drikkevarepakke med i prisen. Der findes forskellige typer af drikkevarepakker, som du kan vælge imellem. Læs mere under de enkelte rederier for at se dine valgmuligheder.

Krydstogt: En ferie for hele familien

Krydstogter er perfekte for familier. En fast base der bringer jer rundt i verden.

Der er mange børnefamilier, der tager på krydstogt. Interessen er heller ikke svær at forstå – hvorfor flytte fra destination til destination, når du og din familie kan tjekke ind på et kæmpe flydende resort, der rejser med jer. Der er et hav af forskellige underholdnings- og aktivitetsmuligheder at tage sig til undervejs på rejsen, og når skibet er i land, venter nye store oplevelser i land.

De bedste krydstogter for børn 

Der findes masser forskellige krydstogter velegnet til børnefamilier, som alle varierer i pris, faciliteter og sejlruter. Nogle krydstogtsskibe tilbyder fri passage for børn under elleve og reduceret billetpris for børn under 17 år. Nogle krydstogtskibe tilbyder børnehave, der accepterer spædbørn fra seks måneder og op – andre giver ikke børnepasning til børn under tre år. Gør din forskning i forvejen for at sikre, at det krydstogt du ønsker, imødekommer dine behov og rabatter, du leder efter. For store familier, der er interesseret i at bestille suiter eller forbundne værelser, er det bedst at booke i god tid.

Sjov for hele familien

Nogle krydstogtskibe har specialiseret sig inden for familier med småbørn, mens andre er bedre egnet til multigenerationsgrupper. Nogle skibe har en overflod af aktiviteter ombord – fra vandparker og zip-line til surfing og skydiving-simulatorer. Andre har decideret børne- og teenageområder såsom klubhuse eller arkader. Med så mange muligheder er der ingen grund til at gå på kompromis.
Leder du efter en perfekt uge med sjov for alle i solen? En familietur gennem Middelhavet, der er lige så vidtrækkende, som det er nemt at planlægge? En fantastisk rejse gennem Alaska, som hverken du eller dine børn nogensinde vil glemme? Du finder det hele her på siden, og er der ikke lige det, du søger, er du i gode hænder. Vi hjælper jer hele vejen.


Krydstogter for par 

Tag afsted på en romantisk rejse på de store verdenshave.

På et krydstogt bliver I forkælet fra morgen til aften og kan bruge dagene på en liggestol, dyrke sport, svømme en tur i poolen eller gå i spaen. Med Princess Cruises har I endda mulighed for at få en oplevelse udover det sædvanlige. I kan tilbringe aftenen på dækket, mens forskellige film vises på stort lærred under åben himmel. Derudover kan I nyde en dejlig middag i én af de mange gode restauranter ombord, hvor I kan vælge mellem forskellige veltilberedte retter og vine. Der er altid et højt serviceniveau og en god atmosfære i restauranterne, og I kan dermed glæde jer til en masse gode aftener sammen.

Rolige og private omgivelser 

Hvis I ønsker rolige og private omgivelser, er det en god ide at booke en balkonkahyt. Desuden har I mulighed for at bestille morgenmad serveret i kahytten og nyde den. Så kan I altid have lidt privattid sammen. Skulle I også have lyst til at nyde en skøn middag i jeres egen kahyt, kan dette også lade sig gøre. Som noget helt ekstraordinært tilbyder Celebrity Cruises private spa- og helsekahytter.

Tid til hinanden 

På krydstogt skal I udelukkende koncentrere jer om hinanden. I bliver forkælet fra morgen til aften og har mulighed for at gå på opdagelse nye steder hver dag og dermed skabe fantastiske minder sammen. Et krydstogt er den oplagte mulighed for at komme helt ned i tempo – og så er der noget helt specielt ved at stå ude under åben himmel og se på stjernerne, mens skibet roligt sejler afsted. Et krydstogt er på alle måder den perfekte rejseform for par. Med vind i håret, smukke solnedgange, stjerneklar himmel og uendelige havudsigter er der lagt op til en skøn rejse for to.

Mit første krydstogt

Vi giver de bedste råd og tips til dig, der har dit første krydstogt foran dig.

Gør dig de rette overvejelser

Det kan f.eks. være en god ide at undersøge størrelsen på skibet, om det er familie- og børnevenligt, eller hvorvidt der er nogen forventninger til påklædningen ombord. Der findes nemlig rigtigt mange rederier og herunder endnu flere skibe, der hver især har forskellige karakteristika, der kan være vigtige for din rejseoplevelse. Grundlæggende kan store skibe tilbyde mange faciliteter og aktiviteter, ofte for gæster i alle aldre, hvor de mindre skibe er mere velegnet til par og romantiske ferier, og desuden har mulighed for at sejle ind i de mindre, hyggelige havne. Dog er det altid en god ide at undersøge de enkelte rederier, fordi de differentierer sig mellem hinanden.

Hvad er vigtigt for dig?

Inden du bestiller dit første krydstogt, er der nogle ting at forholde sig til, der kan vedrøre dine præferencer for aktiviteter på en ferie – måske er du til underholdende aktiviteter som teater og musik, gastronomiske oplevelser, afslapning og velvære eller et højt serviceniveau? Og måske har du et specifikt budget, eller et særligt område, du gerne vil sejle i? Det er en god ide at gøre sig disse overvejelser, og har du brug for vejledning for at spore dig nærmere ind på det rette rederi, kan du kigge i vores guide over rederier. Vil du gerne læse om de mest populære destinationer og farvande at sejle i, kan du måske også hente inspiration her. Og har du brug for et mere konkret eksempel på, hvordan en krydstogtsrejse kan se ud, kan det også være en hjælp at snuse rundt i søgemaskinen, hvor du finder konkrete rejser, du kan læne dig op ad.

Det er også muligt at komme på et minicruise, som du kan kombinere med en klassisk landrejse, hvis du vil afprøve, hvad det vil sige at være på krydstogt. Måske bliver du, ligesom os og mange andre, bidt af det, og får lyst til at prøve et længere krydstogt. Du kan læse mere om vores minicruises her.

Hvorfor skal jeg egentlig vælge et krydstogt frem for så mange andet. Det er et godt spørgsmål, og afhænger meget af dine ønsker og temperament. Vi elsker krydstogter, men hvorvidt det er noget for dig, kan du vide. For at hjælpe dig på vej, har vi samlet vores 6 bedste grunde til at stige ombord på et krydstogt.

Hvorfor vælge Profil Rejser?

Når du vælger at booke dit krydstogt hos Profil Rejser, kan du være sikker på, at der er styr på alt ned til mindste detalje. Vores dygtige krydstogteksperter, som har sejlet med alle rederierne og tjekket faciliteterne ombord, har forinden sikret sig, at din krydstogtrejse indeholder netop de oplevelser og faciliteter, der er vigtige for dig. Rejser du med børn, tager vi højde for deres oplevelser såvel som dine og sørger for, at alt glider gnidningsløst ude i den store verden. Vi er måske ikke med dig på rejsen, men vi er med dig hele vejen alligevel. Du kan altid kontakte os, hvis der opstår udfordringer undervejs. Vi har pr. 1. september 2019 en nødtelefon åben 24/7. 

Skal vi hjælpe dig?

Ønsker du at prøve et krydstogt for første gang på din næste rejse, kan du sende en rejseforespørgsel med dine ønsker, og en af vores dygtige krydstogtspecialister vil hjælpe dig med at finde netop det krydstogt, der passer til dine ønsker og behov. Måske er du en erfaren krydstogtgæst, som ønsker inspiration til dit næste krydstogt? Så kan du tage et kig på vores TOP 10 tilbud på siden her. Hvis du leder efter en mere specifik rute og skib, kan du bruge vores søgemaskine først for at få en ide om afgange og priser. 

Send en rejseforespørgsel  Søg blandt alle vores krydstogter

 

Destinationer

Krydstogter i Middelhavet 

Krydstogter i Middelhavet har længe været populære hos mange danskere. Et krydstogt i Middelhavet byder på smukke kyster, spændende storbyer, historiske seværdigheder og kulinariske oplevelser. Om du sejler fra Venedig gennem Adriaterhavet til Athen i Ægæerhavet eller fra Barcelona til den franske riviera og ned langs den italienske kyst er helt op til dig. Vi garanterer store oplevelser undervejs og masser af afslapning, kulinariske højdepunkter og underholdning ombord. Skal du på krydstogt i Middelhavet i 2020?

Krydstogter i Caribien 

Et krydstogt i Caribien står for mange som den ultimative luksusrejse. Og det er der en god grund til. På et krydstogt i Caribien oplever du underskønne paradisstrande og turkisblåt vand næsten hver dag. De fleste krydstogter i Caribien afgår fra Miami eller Fort Lauderdale i Florida. Derfor er det oplagt at tage et par dage med hotelophold i Florida og opleve Key West, Orlando og Miami, når chancen således byder sig. Skal du på krydstogt i Caribien i 2020?

Worldcruises

Worldcruises er til de eventyrlystne, der ønsker at opleve verdens mange forunderlige hjørner og skjulte skatte fra nye vinkler. Kryds verdenshave og besøg lande på begge sider af ækvator, der vil berige med hver deres skønhed i alt fra kultur til historie og natur. Alt dette sker, mens du ombord vil blive underholdt, forkælet og få serveret mad i verdensklasse. Det eneste, du skal, er at pakke ud én enkelt gang, læne dig tilbage og blot lade dig forføre af dette flydende hotel, der bringer dig til nye oplevelser.

Med skibet fra København

De sidste år er det blevet særdeles populært at tage på krydstogter fra København. Vores smukke hovedstad København er et oplagt udgangspunkt for et krydstogt til Østersøens spændende hovedstæder og storbyer. Men også et krydstogt til Norge og den smukke, lange kyst kan have sin start fra København. Skal du på krydstogt fra København i 2020?

Værd at vide 

Inden du tager afsted på krydstogt, er nogle ting gode at have styr på, så rejsen bliver så succesfuld som muligt.

Pas, visum og rejseforsikring

Dit pas skal være gyldigt mindst seks måneder efter den sidste rejsedag. Husk at skaffe visum til lande, hvor dette kræves. I nogle tilfælde arrangerer skibene det for dig, men det kan være dyrere, og du kan også risikere at være bundet til de udflugter, skibet arrangerer. Danske statsborgere behøver ikke visum til USA, men du skal huske at registrere ESTA-oplysninger mindst tre døgn inden afrejse til USA.

Husk at tegne en rejseforsikring, der dækker sygdom og øvrige problemer, du kan løbe ind i – eksempelvis med din bagage. Profil Rejser kan naturligvis hjælpe med at finde den rigtige rejseforiskring til dig. 

Valuta og drikkepenge

Et krydstogtskib fungerer som et flydende hotel. Det vil sige, at når du checker ind, skal du aflevere dit pas (også selvom du kun sejler i Skandinavien). Efterfølgende bliver du anmodet om et aftryk af dit kreditkort, idet alt forbrug ombord (drikkevarer etc.) bliver tilskrevet regningen ombord. Du kan altid få oplyst saldo ved at henvende dig til receptionen. Den sidste dag modtager du fakturaen, og med mindre du har kommentarer til beløbene, trækkes beløbet fra det afleverede kreditkort. Du skal derfor have et anerkendt kreditkort for at kunne rejse med et moderne krydstogtskib. Du bør undersøge hvilke kreditkort, der accepteres af rederierne, før du rejser. 

Hos nogle rederier er drikkepenge inkluderet i prisen. Er det ikke tilfældet, er det sædvane, at man betaler et fast beløb hver dag til drikkepenge til personalet ombord. Typisk udgør drikkepenge ca. $10 USD eller €7-8 pr. dag pr. person. 

Det anbefales derudover at give drikkepenge til dragerne på kajen og til roomservicepersonalet ombord, eller hvis du har fået hjælp af en concierge (butler) ombord.

Dresscode 

Inden du skal på krydstogt, kan det være en god idé at undersøge hvilke standarder, de enkelte rederier har for påklædning. Det er aldrig bekvemt at være enten under- eller overdressed. I den forbindelse benytter rederierne sig af forskellige kategorier som casual, elegant, informal og formal til at beskrive den klassiske påklædning, der forventes til aftenmåltiderne: 

 • Causal opfattes som afslappet tøj uden krav om slips eller jakke
 • Elegant opfattes som lidt pænere tøj, gerne jakke, men slips er ikke nødvendigt
 • Informal opfattes som jakke med eller uden slips (afhængigt af rederi)
 • Formal opfattes som smoking eller mørkt jakkesæt med slips

Dertil er der mange af rederierne, der i stigende grad går mod en mere afslappet tøjstil, som dog fortsat er smart, elegant og pænt. Af hensyn til alle gæster ombord er der dog visse minimumskrav til påklædning i de indendørs restauranter, der betyder, at badetøj, undertrøjer og lignende ikke er velset i restauranterne.

Bagage

Rejser du med fly til krydstogtets startdestination, må du holde dig inden for flyselskabets regler for bagage, der typisk er 20-23 kg. På selve krydstogtet findes ingen officiel grænse for, hvor meget bagage, du må medbringe. Som udgangspunkt er det dog en god regel, at du selv skal kunne bære din kuffert.

Fejring af særlige begivenheder

Mange vælger at rejse på krydstogt i anledning af fødselsdage, bryllupper eller andre vigtige mærkedage. Personalet ombord er altid klar til at give jer en speciel oplevelse på den særlige dag. Det er vigtigt, at du husker at oplyse det til os senest to uger inden afrejse, så vi kan sørge for, at der bliver bestilt vin, blomster, kage eller andet, du ønsker dig – prisen får du oplyst ved bestilling.

Børn på krydstogt

De fleste rederier accepterer et begrænset antal børn – typisk fra de er fyldt 12 måneder, men dobbelttjek altid med os, hvad der gælder for de enkelte rederier. Forbeholdet skyldes antallet af barnesenge ombord samt internationale krav til sikkerhedsudstyr (redningsveste etc.).

De større skibe er oftest gode til børnefamilier, fordi der som regel er flere aktiviteter til børn og unge på disse skibe. Derudover er det muligt at få sine børn passet med andre børn eller i sin private kahyt.

Lægehjælp, særlige behov, speciel kost og graviditet

Uanset hvor man er i verden, har alle krydstogtskibe en læge ombord på skibet. De mest almindelige sygdomme kan således behandles under ferien, da der også findes et stort apotek ombord. Opstår der mere komplicerede sygdomme, vil man altid tage kontakt til hospitaler og læger i land.

Hvis man har et handicap eller en sygdom, der kræver særlige hensyn, skal man informere rederiet om det. I visse tilfælde findes der særlige handicap-suiter tæt på ombord. Nogle rederier kræver en lægeerklæring for at vurdere, om de kan imødekomme de særlige behov, man måtte have. Ønsker du en særlig kost, skal det informeres ved bestilling af krydstogt.

Reglerne for, hvor langt henne du må være i din graviditet, er forskelligt fra rederi til rederi, og derfor er det vigtigt, at du tjekker med os, før du booker et kryddstogt, hvis du eller én du rejser med er gravid.

Værdigenstande

I de fleste kahytter ombord er der installeret et lille pengeskab, hvor du kan opbevare dine værdigenstande. Hvis ikke, kan du bede informationen om at opbevare dine ting for dig. Husk desuden, at rederiet ikke er ansvarlig for dine glemte værdigenstande, hverken i kahytter eller andre steder på skibet.

Invitere gæster ombord

Af sikkerhedsmæssige årsager og af hensyn til de andre krydstogtsgæster er det desværre ikke muligt at invitere gæster ombord på skibene.

Telefon, internet og dagens avis

Det er muligt at modtage og foretage opkald fra sin mobiltelefon ombord, når forbindelsen tillader det. Men da al telefoni ombord foregår via satellit, anbefaler vi, at man er opmærksom på priserne, da det hurtigt kan blive dyrt at ringe eller skrive fra skibet. Det samme gør sig gældende for brugen af internet ombord, der ligesom telefoni går via satellit. Det er muligt at tilkøbe internetpakker ombord til sin medbragte computer og mobil eller benytte skibets computere i internetcafeen, men priserne er ret høje. Vi anbefaler derfor, at man benytter gratis wifi på diverse cafeer mv., når man er i land, og holder telefonen slukket eller slår nødvendige indstillinger fra, når skibet ikke er i havn for at undgå en ekstra regning fra sin mobil.

Når du er på krydstogt, udgiver rederiet en daglig avis, som bliver leveret til alle kahytter om aftenen. I denne avis fremgår næste dags program, særlige arrangementer, åbningstider i restaurant samt forventninger til dresscode til middagen.

Alkohol og rygepolitk

Det er som udgangspunkt ikke tilladt at medbringe alkohol ombord på krydstogtskibe, men køber du en god flaske vin eller en lokal flaske spiritus i land, må du naturligvis gerne tage den med til skibet. Du giver blot flaskerne til personalet, når du går ombord, og så får du dem igen, når din rejse er slut.

De fleste skibe tager hensyn til både rygere og ikke-rygere, men langt de fleste fællesarealer på skibene er dog ikke-ryger-områder. Det gælder også din kahyt og evt. balkon. Det er meget vigtigt at være opmærksom på, at der under ingen omstændigheder må kastes skodder ud over skibssiden, da dette kan give anledning til brand.

Praktisk info
Udfold alle punkter
 • 5 myter om krydstogt

  Der findes mange fordomme om krydstogtsrejser, der desværre afholder nogle mennesker fra at tage på krydstogt. Mange af fordommene er ikke sande, eller også findes der mange alternativer til at undgå disse situationer. Vi har samlet de 5 mest udbredte myter, som du ikke må tro på.

  1. Krydstogter er kun for ældre
  Rigtigt mange ældre mennesker tager på krydstogt – dels fordi de har mulighed for at rejse i længere perioder ad gangen, og dels fordi de kan lide komforten, servicen og livet ombord. Det betyder dog ikke, at der kun findes ældre mennesker på skibene. Der er altid en bred spredning af aldersgrupper, og altid et hav af forskellige aktiviteter for alle aldersgrupper. Derudover er nogle skibe mere familievenlige, intime eller eventyrprægede, som du måske skal overveje.

  2. Der er intet privatliv ombord
  Der er mange mennesker ombord på et krydstogtsskib, men på de fleste skibe vil du altid kunne finde et hjørne, en salon eller en afdeling med ro, stilhed og afslapning. På mange af skibene findes der også særskilte områder for voksne, hvor ro og stilhed er en garanti. Har du et særligt behov for private omgivelser, anbefaler vi, at du bestiller en balkon-kahyt, hvor du altid kan finde ro og alene-tid.

  3. Det er meget dyrt
  Når du er på krydstogt er alle måltider, underholdning og daglig service inkluderet, og derfor kan krydstogtsrejser umiddelbart virke dyrere end rejser på land, men oftest er de ikke. Derudover findes der mange forskellige prisniveauer for de forskellige rederier. Vores bedste tip, hvis du gerne vil holde prisniveauet lavt er at booke en indvendig kahyt – især hvis du alligevel har planer om at tilbringe det meste af tiden uden for kahytten.

  4. Kun for de søstærke
  Bevares. Der er mange timer til søs, og der kan naturligvis forekomme lidt vippen, men langt det mest stykke tid ombord vil du slet ikke kunne mærke, at du opholder dig på et skib. Mange af krydstogtsskibene er så store og terrængående, at man ikke mærker nogen søgang. Har du let ved at blive søsyg, kan du altid tage nogle søsygetabletter med, hvis du skulle mærke til noget.

  5. Buffet, buffet, buffet...
  Der er næsten altid en buffet-restaurant ombord på krydstogtsskibet, men der er også en masse andre spisemuligheder og restauranter at vælge mellem. På de fleste krydstogtsskibe serveres der meget alsidig mad, og du kan derfor finde alt fra fast food til gourmetmad ombord.

   

 • 6 gode grunde til at tage på krydstogt

  Der er oceaner af gode grunde til at tage på krydstogt. Her er 6 af dem.  

  1. Krydstogt for enhver - fleksibelt for alle
  Et krydstogt er den perfekte rejseform, hvad enten du ønsker et prisbillig krydstogt i Middelhavet, et romantisk luksuskrydstogt for to i Caribien eller en udfordrende ekspedition til Antarktis. Der findes krydstogter for enhver smag, og der er med garanti et, der passer netop til dine drømme og ønsker!

  Et krydstogt er særlig oplagt til familier og generationsrejser, fordi forskellige interesser let kan tilgodeses. Aktiviteterne ombord varierer bredt, og derfor kan de ældre børn deltage i karaoke eller bordtennisturnering, mens bedsteforældrene kigger efter de yngste i børnepoolen og forældrene er i spa. Samtidig er alle inden for kort rækkevidde, og derfor kan man let mødes til en fælles frokost eller samles til teatershowet med unerholdende jonglører, farverige dansere og imponerende akrobatik. 

  2. Nye destinationer og unikke oplevelser hver dag – både til vands og til lands 
  En krydstogtrejse giver dig mulighed for at opleve flere af de rejsemål, som du drømmer om at besøge, på én rejse, uden at du skal bekymre dig om, hvordan du kommer fra sted til sted. Hver dag byder på nye oplevelser, både når du går i land, men også på skibet, hvor der er mange muligheder for aktiviteter, underholdning, udsøgte restauranter, barer og wellness. På de mindre skibe er der mulighed for at sejle ind til steder, hvor de større skibe ikke kan komme. Du oplever verden fra en helt ny vinkel på et krydstogt.

  Når du først er kommet ombord på krydstogtsskibet, kan du mildest talt læne dig tilbage og nyde din ferie. Der er virkelig sørget for dig, og alle ombord på skibet er veloplagte til at yde den bedste service for dig.

  Uanset om skibet ligger i havn, eller sejler på havene, er der mange muligheder for at blive underholdt. Det betyder dog ikke, at du nødvendigvis skal deltage i alle aktiviteterne. Hvis du har brug for lidt luft og alenetid, er der masser af små hjørner, liggestole i afsides områder og andre steder, man kan trække sig lidt for de øvrige gæster på skibet. Alligevel anbefaler vi, at du prøver at tage i teatret og se et show, prøve casinoet eller deltage i en af de arrangerede udflugter i land. Der er gode oplevelser at hente!

  3. Dit flydende hotel følger med dig på hele rejsen – og gør din rejse nem og bekvem 
  På en krydstogtferie behøver du blot at pakke din kuffert ud en enkelt gang – for dit hotelværelse følger med dig på hele din rejse. Du kan derfor koncentrere dig om at suge alle indtryk til dig og nyde oplevelserne, uden at skulle bruge energi på at pakke og skifte hotel undervejs. Det er særligt praktisk, hvis du rejser med børn. Endvidere behøver du ikke tænke over, om du kan tage glas vin mere til middagen, da dit hotel altid ligger lige om hjørnet!

  4. Slap af og nyd de fantastiske omgivelser – mens du transporteres 
  Krydstogtskibe er ikke blot transportmidler –  de er en oplevelse i sig selv. Modsat en rejse med bil, fly eller tog kan du på en krydstogtferie udnytte rejsetiden og med god samvittighed nyde de mange muligheder og aktiviteter, som krydstogtskibene tilbyder. Her er alt lige fra spa , fitness, underholdning, casino, barer, lækre restauranter, pool, sjove aktiviteter for børn m.v. Listen er lang – og du bestemmer helt selv, hvordan du vil bruge tiden.

  5. Opvartning, god service og lækker mad – og ingen ubehagelige overraskelser 
  På krydstogtskibe gør man meget ud af at have et yderst højt serviceniveau, og på visse eksklusive skibe har du sågar din helt egen og private tjener, der følger dig til bords og sørger for at opvarte dig på hele rejsen. Du behøver aldrig tænke på opvask eller andet praktisk, for du bliver serviceret fra du står op til du går i seng. Der er også fokus på lækker gastronomi, og på mange af skibene finder du bedre restauranter, end dem du finder på land. Alle krydstogskibe udbyder i dag all inclusive, hvor du frit kan benytte skibets restauranter og sågar få roomservice når du vil - uden ekstra omkostninger. Ombord findes både fine restauranter, hvor man skal bære smoking og kjole, men også restauranter, hvor man er mere afslappet klædt.

  På et krydstogt er alle måltider inkluderet og dertil findes forskellige drikkevarepakker, man kan tilkøbe. Både i forhold til økonomi og bekvemmelighed anbefaler vi, at du køber en af disse drikkevarepakker. På den måde er du fri for økonomiske overraskelser, når du checker ud, og samtidig er det en stor frihed bare at kunne bestille hvad man vil, når man vil – uden at skulle tænke på beløbet. På alle skibe får du et privat nøglekort, hvor alle dine køb, drikkevarepakker og andre køb er gemt på. Det er det eneste, du registrerer, når du køber noget ombord.

  Ved alle måltider kan du vælge frit mellem de forskellige restauranter ombord (nogle skibe tager gebyr for særligt fine restauranter), og derfor kan du selv bestemme, om du vil spise af den store buffet til morgen, middag eller aften, eller om du hellere vil sætte dig i hovedrestauranten og vælge frit mellem de mange ala carte-retter i spisekortet. Der er ingen begrænsning på, hvor mange af retterne, du vil bestille. Og du kan endda starte med desserten!

  6. Perfekt rejseform til selskaber eller grupper 
  Er du et større selskab – om det er som familie, en stor gruppe eller f.eks. et bryllup – er krydstogtrejseformen særdeles velegnet. Her har du nemlig en samlet fælles base, hvorfra gruppens medlemmer kan nyde aktiviteterne sammen eller hver for sig - alt efter hvad I lyster - uden at I er særlig langt væk fra hinanden. Og med det høje sikkerhedsniveau kan børnene sagtens færdes på egen hånd.

 • Hvad koster det at tage på krydstogt?

  Der findes krydstogter i mange forskellige prisklasser og til alverdens destinationer. Få et overblik over, hvad der afgør prisen, samt hvad du skal holde dig for øje, når du kigger på krydstogtpriser.

  Prisen for en krydstogtrejse kan være meget varierende alt efter, hvilken destination du ønsker at rejse til, i hvilken sæson, med hvilket rederi, hvor lang tid du vil være af sted og hvilket serviceniveau, du ønsker. Du kan derfor finde krydstogter i mange forskellige prisklasser helt nede fra 2000 kr. for et 4 dages krydstogt og op til mere end 20.000 kr. 

  Hos Profil Rejser Cruise har vi et stort udvalg af krydstogtrejser til hele verden og i alle prisklasser. 

  Bemærk at der oftest kommer omkostninger til fly, transport til og fra lufthavnen og eventuelle hotelovernatninger oveni. Nogle rejser er dog også inkluderet disse ting. 

  Hvilke faktorer kan have indflydelse på prisen? 
  Mange kan undre sig over, hvordan priserne fastsættes og tilbud sammensættes i branchen for krydstogter. Det er dog ikke noget klart svar på dette. Kvaliteten af et krydstogt kan variere meget. Kvaliteten af et krydstogt bliver vurderet på en skala fra 1-6, hvor 1 er elendigt og 6 er ”Ultra Deluxe”. 

  Når du skal bestille et krydstogt, er der mange vigtige detaljer, som du skal være opmærksom på, inden du sammenligner priser. Nogle krydstogter har ”all inclusive”-tilbud, hvor du ikke behøver at have din pung fremme under hele dit ophold på skibet. Andre krydstogter forventer derimod, at der betales drikkepenge, havneafgifter samt eget forbrug af drikkevarer. Der kan derfor forekomme forskelle på flere tusinde kroner, alt efter hvad der er inkluderet i den pågældende rejse. Du kan derfor ikke sammenligne priserne på krydstogterne med mindre de har præcist samme indhold. 

  Det kan derfor være en rigtig god ide, at kontakte et rejsebureau, der har specialiseret sig i krydstogter. 

  Bestil i god tid eller vent til sidste øjeblik? 
  Hvis du har et specielt ønske om en destination, som du gerne vil opleve eller har begrænset muligheder for at holde ferie, tilråder vi, at du bestiller rejsen i god tid. 
  Hvis du har mulighed for at kunne rejse på flere forskellige tidspunkter på året og prioritere et super tilbud fremfor en bestemt destination eller bestemt afrejsedato, kan det til tider være en fordel at vente med bookingen. 
  Sidstnævnte gælder først og fremmest uden for højsæsonen; oktober til jul og januar til maj. Generelt rådes det dog, at være i god tid, når du bestiller kahyt, da dette kan give en fordel mht. at få tildelt den kahytkategori, du ønsker. Derudover kan ”tidlig booking”-rabatter måske benyttes, men endnu vigtigere, at få reserveret den rigtige flyafgang til den laveste pris. Når du benytter særtilbud kort før afgang, skal du som regel betale mere for dine flysæder. 

  Højsæson vs. lavsæson 
  Det er altid dyrere at tage på krydstogt i højsæsonen (jul, nytår og august måned). Hvis man gerne vil af sted i en af disse perioder eller i skolernes ferier, anbefales det at booke både fly og krydstogt i rigtig god tid. Ellers kan det blive svært at finde et fly som matcher. Kontakt How2cruise for at høre mere om, hvornår det er høj- og lavsæson på de forskellige destinationer. 

  Indvendig vs. udvendig kahyt 
  De forskellige typer kahytter varierer måske ikke meget i udseende, men placeringen er det, der gør forskellen i prisen. Når du skal vælge et krydstogt er det derfor relevant at være opmærksom på kahytternes placering. På den måde kan du bedre sammenligne krydstogternes priser. 

  Serviceniveauet 
  Jo mindre skibet er, jo mere eksklusivitet kan man som regel regne med (og dermed en lidt højere pris). På de større skibe vil underholdningsniveauet som regel være højere for eksempelvis børn. Der er også forskel på antallet af ansatte i forhold til antallet af gæster. Jo tættere de to tal er på hinanden, jo højere er serviceniveauet! Nogle steder er der sågar en tjener pr. mand, hvor der på andre skibe måske er den tjener pr. 10 personer. 

  Listepriser og rabat 
  Listepriser kan ligesom den samlede pris være svære at gennemskue. Men faktum er, at næsten alle krydstogter bliver solgt med rabatter. Du kan i nogle tilfælde finde krydstogter med besparelser på op til 60-70% af listepriserne og andre, hvor besparelser kun er 5%. 

  Hvorfor kommer der tilbud? 
  De fleste rederier vil ofte lave "kampagne-tilbud", hvis en stor del af kahytterne ikke er blevet solgt i dagene op til afrejsen. Det er tilbud, som du kender fra f.eks. tøjbutikker såsom "først til mølle", "2 for 1", "spar 50%". For at de gæster, der allerede har booket ikke skal føle sig taget ved næsen, har rederierne næsten altid sat restriktioner på "kampagne-tilbuddene". 
  Flere rederier benytter sig af et system, de kalder ”garanti-tilbud”. Her kan du købe dit krydstogt til en lav pris, uden at booke en bestemt kahyt eller kategori og først få informationer om dette, når du kommer om bord på skibet. Dette betyder, at du ikke selv bestemmer, hvor eller hvordan du kommer til at bo, men bliver placeret tilfældigt. Fordelingen af kahytter er altså kudt af et lotteri. 

  Overvej flysituationen nøje 
  På grund af de meget svingende priser i flybranchen, bør du altid bestille mindst tre måneder før afrejsedagen. Derudover tilråder vi, at du booker dit fly mindst 6-9 måneder før afrejsedagen, hvis du har ønsker om at rejse i højsæsonen til f.eks. Caribien, Sydamerika, Fjernøsten eller Australien. Hvis du ønsker, at rejse i skoleferier eller især til jul, bør du booke dit krydstogt 10 måneder før afrejsedagen. Hvis du venter på et særtilbud på dit fly og venter med, at bestille billetter til lige inden afrejsedagen vil den besparelse du har fået på dit krydstogt blive brugt på dyere flyforbindelser. I nogle tilfælde kan de direkte forbindelser være udsolgt, hvilket medfører ekstra omkostninger i form af andre hotelomkostninger, restaurant besøg mm. 

  Flydende priser 
  De fleste rederier er gået over til, at bruge ”flydende priser”. Dette betyder, at de tilbud du får oplyst af rejsebureauer kun er gældende, hvis du bestiller din rejse med det samme. Dagen efter kan prisen være en helt anden. Ligesom i flybranchen betyder dette, at jo færre pladser der er tilbage jo dyrere bliver prisen. 

  Sådan tænker rederierne 
  Listepriserne bliver brugt som udgangspunkt, hvorefter rabatsatserne bliver justeret efter udbud og efterspørgsel. Tidligere har ”Tidlig booking”-tabet været gældende indtil en fastsat dato. I dag afsætter flere og flere rederier et bestemt antal kahytter på hver afgang, hvorefter prisen bliver sat op. Rederierne kan også finde på at give en mindre rabat, hvis kahytterne bliver afsat hurtigt på en bestemt afgang. 
  Når rederierne udsender specielt gode tilbud, gælder det om at være hurtig. Tilbuddene bliver sendt ud til hele Europa på samme tid, og de bedste tilbud bliver ofte solgt, inden der er gået 24 timer. Rejsebureauerne når ikke at kunne annoncere eller lave reklamemateriale om disse tilbud, hvorfor det kan anbefales at være tilmeldt rejsebureauernes elektroniske nyhedsbreve for at høre om tilbud som disse. 

  Grupperejser 
  Grupperejser eller læserrejser inklusive fly og hotel vil ofte være tilbud til attraktive priser udbudt af de forskellige rejsebureauer. Grunden til disse tilbud er, at du aldrig kan gennemskue de enkelte elementer, og at der naturligvis gives grupperabat, hvis større grupper booker krydstogter.
 • Hvad er inkluderet i prisen for et krydstogt?

  Det kan variere fra rederi til rederi og rejse til rejse, hvad der er inkluderet i prisen. Det er derfor altid en god idé at holde sig for øje, hvad der indgår i den givne pris og rejse.

  Mad om bord 

  Som hovedregel indgår helpension i prisen på alle skibe og alle krydstogtrejser, hvilket betyder, at du intet betaler for maden undervejs, men frit kan nyde alle måltider samt snacks 24 timer i døgnet – herunder også frit benytte roomservice og servering ved poolen. Der vil som regel være fri vand og the/kaffe. 


  De fleste krydstogtskibe har en eller flere hovedrestauranter, hvor der serveres morgenmad, frokost og middag, og derudover vil der være snackbarer, som serverer måltider som sandwich, pizzaer, burgere og is uden for de normale måltidstidsrum. På en del krydstogtskibe findes der også særlige restauranter, som man kan benytte mod et mindre gebyr på omkring 20-25 USD, og så kan man bestille alt fra meukortet. Her vil maden og servicen som regel være en anelse bedre, så det kan være en oplevelse at prøve. Det kunne være restauranter med indisk, thailandsk eller italiensk tema. 

  Drikkevarer om bord 
  Når du er på krydstogt vil der ofte være vand, the og kaffe ad libitum inkluderet i prisen, men som regel ikke drikkevarer ud over dette. På nogle krydstogtskibe kan man tilkøbe all-inclusive på drikkevarer, hvor du betaler ca. 250 kr. pr. dag for fri drikkelse. Dette kan være en fordel – men ellers er priserne for drikkevarer på et krydstogt som regel en smule billigere, end de priser vi har herhjemme og til at betale. 

  Drikkepenge om bord 
  Drikkepenge er obligatorisk på de fleste krydstogtskibe i enten US dollars eller euro. Du skal påregne ca. 75-100 kr. pr. dag pr. passager, men ofte er drikkepengene allerede indberegnet i prisen. Har du valgt Royal Caribbean International, Celebrity Cruises eller Azamara Club Cruises er drikkepenge altid inkluderet i den totale pris. 
  Et rigtig godt råd; giv din steward eller tjener lidt drikkepenge alligevel undervejs - det fremmer servicen og oplevelsen. 

  Underholdning, aktiviteter og udflugter 
  Underholdning og saktiviteter samt fitness er normalt inkluderet i prisen, mens casino, børneklub, udflugter i land samt diverse events skal betales sideløbende. Før afrejse vil du få information omkring alt dette, men du kan som regel også læse om, hvad der er inkluderet i prisen på rederiets hjemmeside eller i tilbudet. 

  Kahyt 
  Oftest vil “fra-prisen” være inklusive en indvendig kahyt med mulighed for at tilvælge en anden type kahyt mod tillæg. Læs mere om de forskellige typer kahytter her. 

  Fly, transport og hotel 
  Fly til afgangshavnen er som regel ikke inkluderet i prisen, ligesom transport til og fra lufthavnen og eventuelle hotelovernatninger heller ikke er inkluderet.
 • Hvornår skal du booke dit krydstogt?

  Det kan være en fordel at booke sit krydstogt i god tid – men man kan også være heldig at få gode tilbud kort før afrejse 
  Hvis du har specifikke ønsker med hensyn til tid og sted, kan det være en idé at begynde planlægningen i god tid. Priserne på krydstogter fungerer ligesom i flybranchen – de kan ændre sig fra dag til dag. 
  Hvis du er fleksibel, ikke har specielle krav og jager et godt tilbud, kan det være fint at vente. Alt efter, hvor dit krydstogt har afgang fra, må der dog også tages højde for flyafgange og deres pris. Med vores ekspertise i krydstogtrejser kan vi hos Profil Rejser Cruise være behjælpelige både med at finde flyafgange og med selve bookningen.

  Der er en stor fordel ved at booke hos en dansk udbyder. De danske udbydere følger nemlig dansk lovgivning og skal også være registreret i Rejsegarantifonden. Udenlandske udbydere har derimod ikke pligt til at følge dansk lovgivning, hvilket betyder, at du mister en masse rettigheder. 

  I Danmark er et krydstogt defineret som en pakkerejse, og som køber har du dermed en økonomisk sikring mod konkurser mv. Du har også adgang til at klage igennem Pakkerejsenævnet. Du kan undersøge, om den udbyder du har udset dig, er medlem af Rejsegarantifonden på rejsegarantifonden.dk. 

  At booke hos en udbyder, der har kendskab til rederierne, skibene og ruterne, sikrer dig den mest indgående rådgivning i forhold til dine ønsker og behov. Hos Profil Rejser Cruise er der altid én, som har afprøvet de rederier, vi sælger togter til, og vi sidder derfor inde med personlige erfaringer, som vi er klar til at dele med dig. Profil Rejser Cruise er medlem af Rejsegarantifonden.
 • Fly og hotel i forbindelse med dit krydstogt

  Det kan være svært at gennemskue, hvornår og hvordan man kommer billigst frem og tilbage til sit krydstogt. Profil Rejser Cruise kan være behjælpelig med dette. 
  Hvis du selv booker, er tommelfingerregelen, at man skal have mindst tre timer mellem fly-ankomst og krydstogtets afgang. 

  Overvej at booket nogle hotelovernatninger før eller efter dit krydstogt. Det kan være en oplevelse, at have et par dage til at opleve den by, hvor dit krydstogt har afgang fra eller slutter i (eller begge dele). 
  I de tilfælde kan Profil Rejser Cruise hjælpe med at finde og booke et gode hoteller til dig.
 • Typer af kahytter

  På hvert skib findes forskellige typer af kahytter, der hovedsageligt varierer i deres placering på skibet samt muligheden for balkon. Helt overordnet kan de opdeles i fire kategorier, som du kan se nedenfor.

  Hvilken type kahyt skal jeg vælge?
  Det er forskelligt, hvordan de enkelte rederier og skibe har valgt at indrette deres kahytter – dog er de alle indrettet med bad/toilet. På nogle skibe er alle kahytter ens, mens der kan være meget stor forskel på andre. Det er primært kahytternes beliggenhed og størrelse, der gør afgør prisen. Du skal derfor være opmærksom på kahytternes placering på skibet, når du vælger dit krydstogt. 

  Indvendige kahytter
  De indvendige kahytter er placeret inde i skibet, og har dermed ingen havudsigt. Til gengæld er disse kahytter relativt billige, og kan derfor være en god løsning for rejsende, der alligevel tilbringer det meste af tiden på skibets fællesarealer og til at udforske de forskellige destinationer.

  Udvendige kahytter
  De udvendige kahytter med havudsigt er selvsagt placeret udvendigt på skibet, og vinduespartiet med havudsigt giver dermed et godt lysindfald i kahytten. Denne type kahyt er et godt valg, hvis du gerne vil have havudsigt, men ikke har behov for en balkon. Der findes desuden nogle skibe med kahytter, der vender ud mod skibets atrium eller 'torv' og dermed har en vindue, men ikke havudsigt. 

  Kahytter med balkon
  Kahytter med balkon er ligeledes placeret udvendigt på skibet. Denne kahytstype giver mulighed for at opholde sig udenfor samt nyde tilværelsen ombord på skibet i private omgivelser. Vælg denne type kahyt, hvis du gerne vil bo luksuriøst og have mulighed for at nyde den smukke udsigt.

  Suiter
  Suiter med balkon er en ekstraordinær og luksuriøs type kahyt, der er indrettet med privat balkon og med en del bedre plads end i de klassiske kahytter. Hvis du er til absolut luksus på dit krydstogt, skal du vælge denne type kahyt.

  Kahytter med plads til 3-4 personer
  Rejser du sammen med familie og måske særligt med børn, findes der ofte et begrænset antal kahytter med plads til 3 eller 4 gæster, især ombord på de større skibe. 

  Afstand til elevator
  Er du dårligt gående, kan det være en god ide at lave en særlig bestilling på en kahyt, der ligger tæt på elevatorerne. Derudover tilbyder de fleste skibe handikapkahytter med brede døre m.m. Vi kan naturligvis hjælpe med disse særlige ønsker, hvis det skulle være. 

  Balkon i solsiden
  Der er mange, der spørger om, hvor på skibet, man finder de bedste muligheder for at nyde solen i forbindelse med valg af balkon. Det kan være svært at give et helt præcist svar på. For det første ligger skibene i havn hver dag mellem kl. 8.00 og 18.00 og ingen kan forudse hvordan skibet – og dermed jeres balkon – vil blive placeret i havnen. Også skibets kurs og naturligvis verjet har indflydelse på hvor meget sol, hver side af skibet får. Som udgangspunkt vil bege sider af skibet dog få i gennemsnit lige meget solskin. 

  Vidste du at...
  Du kan vælge kahytskategori i filtreringen, når du søger efter krydstogt?På den måde kan du med det samme få vist prisen for den type kahyt, som du er mest interesseret i.

 • Det skal du huske inden afrejse

  Inden du bestiller din krydstogtrejse eller tager af sted, er det vigtigt at tjekke følgende ting. 

  Værd at huske inden du skal på krydstogt
  • Dit pas skal være gyldigt mindst seks måneder efter den sidste rejsedag.
  • Husk at skaffe visum til lande, hvor dette kræves. I nogle tilfælde arrangerer skibene dette for dig, men det kan være dyrere, og du kan også risikere at være bundet til de udflugter skibet arrangerer. Danske statsborgere behøver ikke visum til USA, men du skal huske at registrere ESTA oplysninger mindst tre døgn inden afrejse til USA.
  • Undersøg vaccinationspligt på destinationerne. Konsulter din læge om anbefalede vaccinationer samt behov for beskyttelse mod eksempelvis malaria.
  • Husk at tegne en god rejseforsikring, der dækker sygdom og øvrige problemer du kan løbe ind i – eksempelvis med din baggage.
  • Hvis du rejser med spædbørn eller børn, er det en god idé at være opmærksom på rederiets krav til minimumsalder. Hvis de har andre efternavne end dig, undersøg da også hvilke papirer de skal have med.
  • Hvis du rejser med større børn, undersøg da evt. skibets alkoholpolitik. De amerikanskejede skibe servere oftest ikke alkohol til personer under 21 år.
  • Som gravid kan du blive afvist, hvis du ankommer uden lægeerklæring. Undersøg også rederiets regler, da de kan være betydeligt skrappere end flyselskabernes.
  • Undersøg hvorvidt rederiet accepterer dit kreditkort og medbring eksempelvis to forskellige.
 • Spa, fitness og velvære på krydstogt

  Når man er på krydstogtferie, er der masser af muligheder for afslapning og træning.
  De fleste moderne krydstogtskibe har et stort udbud af aktiviter og underrholdning om bord – eksempelvis et fitness room til fri afbenyttelse, og i erkendelse af at netop dette bliver mere og mere populært, bliver faciliteterne også større og mere moderne.

  Spa og skønhedsbehandlinger 
  Krydstogter bliver bl.a. brugt til, at koble af fra hverdagen, hvorfor flere internationale spa firmaer har opstillet egne filialer på skibene. Spa-afdelingerne på krydstogtskibene kan derfor tilbyde normal massage, men også et utal af behandlinger fra profesionelle behandlere. Flere og flere rederier har også frisører og andre former for skønhedsbehandlinger på deres skibe. Det kan være en god ide, at bestille og resevere disse i god tid. 

  Fitness og velvære ombord 
  Størstedelen af krydstogtskibe har deres eget fitness center, som er til fri afbenyttelse af skibets gæster. Eftersom fitness og velvære bliver mere og mere populært, har de fleste rederier valgt at følge denne udvikling og tilbyder moderne og store træningsfaciliteter. Som en ekstra ydelse tilbyder mange rederier også personlig træning, hvor uddannede trænere lægger træningsprogrammer mod betaling.
 • Aktiviteter og underholdning på krydstogt

  Man keder sig aldrig på et krydstogt!
  På et krydstogt er der både oplevelser til lands og til vands. Når skibet ikke er i havn på en af de skønne destinationer, er der rig med mulighed for at have det sjovt på skibet, og der er aktiviteter og underholdning for store som små. De fleste skibe tilbyder et stort udvalg af aktiviteter og underholdning for gæster i alle aldre. 
  Det specifikke udbud varierer dog fra rederi til rederi og skib til skib, så hvis du har særlige ønsker, kan du med fordel tjekket udbuddet på rederiets hjemmeside, men der er altid noget for enhver smag. 

  For voksne 
  Nyd aftenen i skibets casinoer, barer og diskotekter. Ofte vil du kunne finde lounges og barer med særlige teamer. Slap af ved poolen eller i skibets bibliotek. Om aftenen kan du på nogen skibe se film under åben himmel i skibets udendørs bigraf. Der vil også helt igennem fantastiske teaterforestillinger og shows. Vil du være aktiv, så er der tennis- og squashbaner, basketbaner, shuffleboard og joggingbane. Ofte vil der også være mulighed for deltage i konkurrencer så som spørgsmålkonkurrencer. Du kan også nyde dagen med shopping i skibets butikker. 

  For hele familien og store legebørn 
  Er du en familie eller et stort legebarn, så vil du sikkert kunne bruge mange skønne timer i skibets pools, på minigolfbanen, i bowlinghallen, i 3D Biografen, eller i hallen med interaktive videospil. Prøv også en grandprix simulator, hvor du oplever, hvordan det er at køre i racerbil. Om aftenen vil der på nogle rederier også være festfyrværkeri ud over havet.

  For børn og unge 
  På mange skibe, vil du finde børneafdelinger og sågar mulighed for børnepasning. Der er ligeldees også ungdomsområder eller teenageklubber på mange skibe, hvor de unge kan lære hinanden at kende og lave en masse aktiviteter.
 • Swimmingpool og soldæk på krydstogt

  Er du på krydstogt om sommeren eller til de varme lande, kan det være skønt med en forfriskende dukkert i skibets pool eller en god bog, mens man soler sig. Stort set alle krydstogtskibe har swimmingpools, boblebade til fri afbenyttelse og rig mulighed for solbadning. På nogle skibe er der både swimmingpools til voksne og børn, indendørs og udendørs og med vandaktiviter. Nogle har sågar kæmpestore vandland med rutsjebaner, der er lige så avancerede som dem på land og surfmaskiner. 
  Vandkvaliteten og hygiejnen bliver målt op til flere gange om dagen, og klorniveauet i vandet er meget højt. Dette kan medføre skader på badetøj, så det gælder om ikke at have sit yndlingsbadetøj på, da misfarvninger kan forekomme. 

  Soldæk 
  Alle krydstogtskibe har et soldæk, hvor gæsterne kan dyrke solen under deres ophold på skibet. Lige meget om du befinder dig på skibet, på en strand eller i vandet, bør du altid medbringe solbriller, solhat og passende solcreme. Solen kan være meget kraftig, hvorfor det frarådes at befinde sig i direkte sol i mere end en time de første dage.
 • Udflugter på krydstogt

  Når du er på krydstogt, vil du møde mange skønne destinationer. Nogle steder kan det være en helt speciel oplevelse at tage på en udflugt og få den ultimative dag på destinationen. Det kunne eksempelvis være en golfudflugt, en byvandring, en udflugt til smukke vandfald, en udflugt ind til Rom, en udflugt, hvor du svømmer med delfiner mv. Mulighederne er mange og varierer fra rederi til rederi og destination til destination. 

  Hvornår skal du bestille din udflugt 
  Du kan enten bestille udflugterne hjemmefra, når du har dit bookingnummer eller på krydstogtskibet, hvor du får udleveret en oversigt over udflugterne. Er der bestemte udflugter, som du gerne vil på, anbefaler vi, at du bestiller hjemmefra, da nogle udflugter kan blive udsolgt. Udbuddet af udflugter varierer fra rederi til rederi. 
  Du kan se de forskellige udflugter på rederiernes hjemmesider. 

  Fordelen ved udflugter på krydstogt 
  Fordelen ved at tage på en arrangeret udflugt fremfor at begive sig afsted selv, er at skibet ikke venter på dig, hvis du kommer på sent tilbage. Er du på en arrangeret tur, skal udbyderen sørge for, at du er tilbage i tide, og du kan således bare koble af og suge oplevelserne til dig. 
  Man kan dog sagtens gå rundt på egen hånd i mange byer, så det kommer an på, hvad man er til, og hvad man gerne vil se. 

  Husk altid at bemærke, hvad der er inkluderet i udflugten. Er det en længere tur, kan det eksempelvis være en fordel, at frokost er inkluderet.
 • Livet om bord – ofte stillede spørgsmål

  Vi har her samlet svar på nogle af de mest gængse spørgsmål, der dukker op omkring livet ombord et krydstogtskib. Skulle dit spørgsmål ikke blive besvaret her, er du naturligvis velkommen til at ringe til os på telefon 70 200 100 eller skrive til os via siden "Kontakt os". 

  Kan jeg drikke vandet ombord? 
  På et krydstogt bliver der næsten altid serveret isvand til måltiderne. Mange danskere synes dog, at vandet smager "underligt" eller dårligt. Det skyldes, at vandet, som det ofte sker i udlandet, bliver tilsat klor. Det er de fleste gæster vant til hjemmefra, hvor drikkevandet måske også er klorholdigt. Man behøver dog ikke være bange for at drikke vandet. Vandet kan godt smage lidt bittert og kan også ødelægge oplevelsen af for eksempel et godt glas vin. Hvis man vil undgå dette, skal man blot bede tjenerne om "bottled water" (uden brus) eller "sparkling water" (med brus). Dette er muligt på de fleste rederier mod betaling. Moderne krydstogtskibe forbruger uhyrlige mængder vand. Uanset om vandet bliver påfyldt i en havn, eller skibet selv producerer det, bliver vandet derfor opbevaret i meget store tanke. Når skibene sejler i varme områder, som f.eks. Caribien, er vandet oftest omkring 28 grader varmt. Det er derfor nødvendigt at tilsætte klor for at undgå problemer med bakterier med videre og fastholde de høje sundhedskrav alle vores skibe er underlagt.
   
  Hvordan betaler jeg ombord? 
  Et krydstogtskib fungerer som et flydende hotel. Når man checker ind, skal man aflevere sit pas (også selvom man kun sejler i Skandinavien). Man bliver også anmodet om et aftryk af sit kreditkort. Efterfølgende vil alt forbrug ombord (drikkevarer, evt. drikkepenge, landarrangementer, spa behandlinger m.v.) blive tilskrevet regningen ombord. Nogle rederier udsender løbende udskrift af regningen under turen, så du kan holde dig orienteret. Du kan altid få oplyst saldo ved at henvende dig til receptionen. Den sidste dag modtager man fakturaen, og med mindre man har kommentarer til beløbene, trækkes beløbet fra det afleverede kreditkort. Man skal derfor have et anerkendt kreditkort for at kunne rejse med et moderne krydstogtskib. F.eks. MasterCard (EuroCard) eller American Express. Man bør undersøge hvilke kreditkort, der accepteres af rederierne, før man rejser. 

  Hvilke kreditkort kan jeg bruge ombord? 
  Vi anbefaler, man medtager to forskellige kreditkort for at undgå problemer. Vores gæsters erfaring er, at Master Card er det kort, der accepteres bredest og med færrest afvisninger. En kombination af Master Card og American Express eller Diners Club kan også anbefales. Visa kort eller andre kontantkort, er de korttyper, vores gæster oplever størst problemer med, i form af afvisninger eller manglende mulighed for at indhente nødvendige approval codes. 
  Ønsker du at betale rejsen med kreditkort, kan dette medføre tillæg, der kan variere afhængigt af korttype, og i hvilket land kortet er udstedt. 

  Hvilken type kontanter skal jeg bruge? 
  Ombord på de fleste skibe er valuta US$, men flere og flere skibe benytter nu også Euro. Enkelte engelske rederier benytter UK£ ombord. Uanset hvor man rejser i verden, er US$ almindeligt anerkendt som en valuta, der enten accepteres eller nemt kan veksles, såvel i land som ombord på skibet. Således kan man normalt nøjes med at medbringe US$ i form af kontanter eller rejsechecks. Eneste undtagelse er måske afgange i Middelhavet, hvor Euro har opnået samme status. De fleste kasinoer ombord accepterer udelukkende kontanter i form af US$. 
  Flere og flere rederier accepterer ikke brug af kreditkort til kasino brug. Hvor man før kunne få udbetalt kontanter og skrive det på kahytnummeret, skal man i dag have kontanter. Færre og færre rederier tilbyder at udbetale kontanter på kreditkort. Således anbefales det at medbringe kontanter i form af US$, Euro eller at hæve i bankerne i land. 

  Kan jeg tage børn med, og er der babysitning? 
  De fleste rederier (men ikke alle) accepterer et begrænset antal børn, typisk fra de er fyldt 12 måneder. Forbeholdet skyldes antallet af barnesenge ombord samt internationale krav til sikkerhedsudstyr (redningsveste etc.). 
  Man kan få oplyst prisen for en ekstra person i samme kahyt. De fleste større rederier har kahytter med plads til 1 eller 2 ekstra personer. Generelt er der flere aktiviteter til børn og unge på de større skibe, hvor nogle har en "børnehave". Ofte kan man (mod betaling) få et besætningsmedlem som baby-sitter. 

  Hvad skal jeg have på? Er der dresscode? 
  Aftenpåklædning kan variere fra rederi til rederi og fra dag til dag. 

  • Casual: Afslappet tøj uden krav om slips eller jakke.
  • Elegant/Sport Casual: Lidt pænere, gerne jakke, men slips ikke er nødvendigt).
  • Informal: Jakke med eller uden slips (afhængigt af rederi).
  • Formal: Smoking eller mørkt jakkesæt med slips. Påklædning ombord går i stadigt højere grad mod en mere afslappet stil, dog fortsat med vægt på det pæne, smarte eller elegante.
  På de fleste afgange er der to "formal" aftener på et 7 dages krydstogt. Afhængigt af rederiet kan "dress koden" skifte hver dag eller være den samme under hele krydstogtet. "Dress koden" er typisk gældende ombord fra kl. 18 hver aften. Før man rejser, modtager man information om de aktuelle "dress koder". Når man kommer ombord, modtager man en oversigt over ugens dage, ligesom "dress koden" bekræftes hver dag i den daglige avis, som man modtager ombord. Om dagen er der fri påklædning på alle skibe. 
  Af hensyn til alle gæster ombord er der dog visse minimumskrav til påklædning i de indendørs restauranter. Badetøj, undertrøje og lignende er ikke velset i de elegante restauranter. 

  Er rygning tilladt ombord? 
  På de fleste skibe er rygning tilladt udendørs, i kahytten og i særlige afsnit af baren. Nogle rederier har totalt rygeforbud indendørs på skibet. Vilkår for rygning ændrer sig næsten fra måned til måned, men tendensen er, at det bliver mere og mere restriktivt. 
  Der findes skibe med totalt rygeforbud. Få rederier tillader i dag rygning i restauranterne, selvom der fortsat findes rederier med en rygesektion i restauranten.
   
  Er der mulighed for at få renset og vasket tøj? 
  De fleste moderne skibe tilbyder effektiv og rimelig vaskeri og rense service (fra dag til dag), så der er ingen grund til at tage for meget tøj med. 
  På mange nyere skibe er der gratis adgang til vaskemaskiner og tørretumblere, hvis man foretrækker det. 

  Er der TV i kahytterne? 
  De fleste skibe har satellit-tv i alle kahytter, men det kan være begrænset, hvilke kanaler, der kan modtages. Flere moderne rederier tilbyder i dag video eller DVD afspiller i kahytten samt flere kanaler med spillefilm, pay-per-view kanaler og e-mail via tv skærmene. 

  Hvordan fungerer det med telefoni og internet? 
  Det er muligt at modtage og foretage opkald fra sin mobiltelefon ombord, når forbindelsen tillader det. Al telefoni ombord foregår via satellit, vi anbefaler, at man passer på sin mobilregning, da det hurtigt kan blive dyrt at ringe eller skrive fra skibet. Det samme gør sig gældende for brugen af internet ombord, der ligesom telefoni går via satellit. Det er muligt at tilkøbe internetpakker ombord til sin medbragte computer og mobil eller benytte skibets computere i internetcafeen, men priserne er ret høje. Vi anbefaler derfor, at man benytter gratis wifi på diverse cafeer mv., når man er i land, og holder telefonen slukket eller slår nødvendige indstillinger fra, når skibet ikke er i havn for at undgå en ekstra regning fra sin udbyder, når man kommer hjem.
   
  Kan man blive søsyg? 
  Næsten alle, der ikke har prøvet et krydstogt, taler om søsyge. På de store skibe kan man normalt ikke mærke, at man sejler, og alle moderne krydstogtskibe har stabilisatorer, der modvirker gener i bølgegang. Faktum er, at kun meget få oplever ubehag ombord. 
  Hvis man har tendens til køresyge, kan det naturligvis være en god idé at tage en pille en time før, man går om bord, og det kan også være bedre at vælge enten en udvendig kahyt, som har vinduer eller en kahyt med balkon. 

  Skal jeg meddele det, hvis jeg er gravid, handicappet eller syg? 
  Som med flytransport er der særlige regler gældende for gravide. Hvis man er gravid, skal man anmode om information om reglerne for det pågældende rederi. 
  Hvis man er handicappet eller har en sygdom, skal man også informere rederiet. I visse tilfælde forefindes der særlige handicap suiter ombord. I andre tilfælde er det nødvendigt, at rederiet modtager en lægeerklæring.
   
  Er der hospital og læge om bord? 
  Få former for ferier tilbyder samme mulighed for kvalificeret lægebehandling. Uanset hvor man er i verden, har alle krydstogtskibe en læge og/eller et hospital ombord. De mest almindelige sygdomme kan således behandles under ferien, da der også forefindes et stort apotek ombord. 
  Opstår der mere komplicerede sygdomme, vil man dog altid tage kontakt med hospitaler og læger i land.
   
  Er der meget klor i poolen, som bleger badetøjet? 
  Som bekendt har næsten samtlige krydstogtskibe swimmingpool, jacuzzies og spabade. Alle faciliteter, pools og spabade bliver renset (og vandet udskiftet hver nat), men da der er meget strenge krav til renlighed og sundhed, vil der altid være meget klor i vandet. De bør således overveje at benytte lidt ældre badetøj i såvel pool og spabad, hvis De vil undgå problemer med misfarvning eller at ødelægge den nye bikini. En funklende ny bikini kan se falmet og slidt ud efter kun få minutter i et spabad, da klor som bekendt bleger farverne.
Vil du på krydstogt?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

krydstogt@profilrejser.dk
/
70 200 100

Anna, Heidi

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.