Rejser til Zanzibar

Rejser til Zanzibar

Ud fra Afrikas kyst, knap 50 kilometer fra Tanzanias fastland ligger Zanzibar, en koralø i Det Indiske Ocean med de mest vidunderlige strande. Her finder du en afslappet og gæstfri lokalbefolkning, en smeltedigel af afrikansk og arabisk kultur og ikke mindst nogle af de bedste undervandsoplevelser, du kan få i Det Indiske Ocean – måske i hele verden. En rejse til Zanzibar er oplagt for dig, der gerne vil kombinere kultur og afslapning på din ferie.

De sublime strande er Zanzibars største attraktion og gør øen perfekt til daseferie på langs. Her kan du tage hen hele året (dog fraråder vi de regnfulde måneder april og maj) og nyde varmen og det lokkende vand.

Se vores rejser til Zanzibar

Zanzibar er for alle

Zanzibar er et yndet rejsemål for dykkere og andre vandhunde, men du behøver ikke være erfaren dykker for at nyde en ferie på Zanzibar. Øen er også anbefalelsesværdig for børnefamilier, for her er mange gode, børnevenlige strande. Og så er øen oplagt til en romantisk ferie eller endda en bryllupsrejse.

Der er direkte flyforbindelse fra Arusha og Dar es Salaam samt Kenyas hovedstad Nairobi. Således går det fint at kombinere en safari i enten Tanzania eller Kenya med en afslappende og spændende badeferie på Zanzibar.

Zanzibars strande

Zanzibar er ca. halvt så stor som Fyn og er omkranset af kilometer efter kilometer af kridhvide sandstrande med svajende kokospalmer og pragtfuldt azurblåt vand. Tidevandseffekten er stor, så vandlinjen kan rykke flere hundrede meter ind og ud fra kysten. De bedste strande finder man på østkysten, navnlig i den nordlige ende.

Profil Rejser kender Zanzibars bedste strande, og vi kan guide dig til præcis det hotel, som vil opfylde dine ønsker til en ferie i vandkanten på den smukke ø.

Regnskov og plantager

Længere inde i landet finder du regnskov med aber og andre spændende dyr, og har du brug for en dag væk fra stranden, er det oplagt at tage på trekking i øens nationalpark Jozani.

Store dele af øen er i dag plantager, hvor man især dyrker krydderier, og den liflige duft af fx nelliker og kanel kan mærkes over hele Zanzibar og har givet øen kælenavnet: The Spice Island.

Zanzibar - hvornår er det bedst?

Zanzibar kan besøges året rundt, da der generelt altid er mildt rejsevejr. Læs mere om vejret året rundt i Zanzibar

Vejret på Zanzibar

Sol og regn på Zanzibar

Gennemsnits temperatur

20 °C - 30 °C

Gennemsnits nedbør

0 mm - 40 mm

Zanzibars kultur

Krydderierne fra plantagerne sælges på livlige markeder, både i ren form og i de velsmagende swahili-kager med den særlige krydderiblanding af kanel, kardemomme, muskat, vanilje, appelsin og navnlig kryddernellike, som i allerhøjeste grad har været med til at sætte øen på verdenskortet.

Her mødes Afrika og Arabien

Zanzibar er ikke kun navnet på øen, men også på øens hovedstad. Den er en spændende blanding af gammelt og nyt, både når det gælder arkitektur og levevis.

Byens helt specielle atmosfære skyldes de mange forskellige folkeslag og kulturer, der gennem tiderne har sat deres aftryk på øen. Pirater, sultaner, handelsmænd og søfarere har besøgt Zanzibar, og deres arv er en særlig, eventyrlig stemning i øens hovedstad.

Den gamle bydel Stone Town

Hovedstadens gamle bydel hedder Stone Town. Her kan du slentre gennem de smalle gader og betragte de hvidkalkede huse og flot udskårne trædøre med deres tunge messing-ornamentik.

Er man ude efter et godt køb eller bare nysgerrig efter at opleve en eksotisk afrikansk basar, kan man få sine ønsker opfyldt her. I farverig uorden sælges spændende krydderier, frugter og grøntsager, orientalsk inspirerede sølvsmykker og kunsthåndværk.

Pemba Island - Zanzibars lillesøster

Den noget mindre, vildere og frodige ø, Pemba Island, er lillesøster til Zanzibar. Øen er stadig ret ukendt for de fleste, hvilket absolut er en fordel, hvis du søger et ægte, uspoleret paradis. Du kommer helt væk fra nutidens stress og forstyrrende elementer fra dagligdagen.

På Pemba Island er der små fiskerlandsbyer omkranset af banan- og kokosplantager, kilometervis af ubebygget landskab, smukke kystlinjer og en af verdens ældste regnskove. Få meter ud fra stranden finder du mange steder de mest utrolige koralrev til dykning og snorkling. Pemba Island er mere rustik og forholdene en smule primitive i forhold til Zanzibar, så husk at pakke kufferten med lidt spejderånd.

Mor Med Sine Sønner Kigger På Kort

Rejsevejledning for Zanzibar

Hvor meget tidsforskel er der mellem Zanzibar og Danmark? Er der regler for påklædning? Vi har samlet alt den praktiske information her.

Rejsevejledning

Vi har håndplukket de bedste hoteller på Zanzibar og Pemba Island

Hotellerne på Zanzibar og Pemba Island spænder lige fra enkle strandhytter til raffinerede strandresorts. Vi har selv besøgt de hoteller, vi anbefaler, og kan derfor guide dig til præcis den overnatningsform, som passer til dine ønsker og budget. 

Se hvilke hoteller vi anbefaler på Zanzibar

Udvalgte hoteller på Zanzibar og Pemba Island

Vi har udvalgt de bedste udflugter på Zanzibar

Vi har udvalgt en række udflugter på Zanzibar. Om det er byvandring i hovedstadens gamle bydel Stone Town eller en dag under vand med snorkel i munden, du drømmer om, kan vi hjælpe dig.

Se hvilke udflugter vi anbefaler på Zanzibar

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.