Rejser til Malaysia

Rejser til Malaysia

Vi har håndplukket de bedste hoteller i Malaysia

Om du er til små, lokale åndehuller, resorts i junglen eller på stranden eller byhoteller af international standard, har vi håndplukket de bedste hoteller i Malaysia. Hør om hoteller, der til dine ønsker og budget.

Se hvilke hoteller vi anbefaler i Malaysia

Mangfoldighedens og kontrasternes land

Historien og verdens handelsruter har skabt det fascinerende Malaysia, vi kender i dag. I Malaysias største by Kuala Lumpur og i hyggelige Georgetown på Penang mærker du for alvor, hvordan landet er en smeltedigel af kulturer og religioner, der lever fredeligt side om side. Og naturen er lige så kontrast-rig og mangfoldig fra tæt jungle og uendelige teplantager til strande og farverige koralrev.

Profil Rejser kender Malaysia

En rejse til Malaysia arrangeret af Profil Rejser giver dig mulighed for at nyde netop det, der opfylder dine rejsedrømme. Vi har selv ligget på de bedste strande i Malaysia. Vi har udforsket byerne fra de største seværdigheder til skjulte skatte bag facaderne. Vi har gået af junglestier i tropisk varme og i højlandets svalende brise, sejlet ad floder på udkig efter dyreliv og boet omgivet af junglens lyde. Og vi er ikke bare vendt hjem med fantastiske rejseminder, men også med håndplukkede hoteller og oplevelser, så vi kan skræddersy en rejse efter dine ønsker.

Den Malaysiske Halvø og Borneo

Malaysia består af to hovedområder: Den Malaysiske Halvø og det nordlige Borneo med Sabah og Sarawak, hvor du blandt andet kan opleve orangutanger og næseaber i den tætte regnskov. I de fleste tilfælde er rejser til Malaysia enten til fastlandet eller til Borneo. Når vi her referer til rejser til Malaysia, taler vi derfor om rejser til Den Malaysiske Halvø, men Profil Rejser har tilsvarende stort kendskab til Borneo og kan også her skræddersy dit eventyr.

Kontakt os, hvis du vil til Borneo

Malaysias kulturer og religioner

Malaysia er et konstitutionelt monarki med religionsfrihed. Allerede for små 2.000 år siden blev grundlaget for vor tids mangfoldighed lagt. Indere og kinesere lagde handelsruterne forbi, og mange slog sig også ned. Med dem fulgte hinduismen og buddhismen. Senere kom portugiserne, så hollænderne og sidst englænderne til regionen med kristendommen. Oveni fik mange århundreders tinmineindustri tilført arbejdere fra vidt omkring. I dag er Malaysia primært muslimsk. Cirka halvdelen af de 32 mill. indbyggere er malajer, og de største minoriteter er kinesere, indere og oprindelige folk som Orang Asli.

Malaysias jungle i Taman Negara

Midt mellem østkysten og vestkysten af Den Malaysiske Halvø ligger den 4,343 km2 store nationalpark Taman Negara med op til 130 millioner år gammel regnskov. Du kan sejle ad floderne, vandre omgivet af tæt frodighed og til fantastiske udsigtspunkter, gå ad hængebroer i trætoppene, besøge autentiske landsbyer og bo på regnskovslodge. Her er aber og et rigt fugleliv. Drømmer du om at se en af de lokale tigre eller træleoparder, bliver det nok ved drømmen, men tanken bidrager altid til spændingen. Også Langkawi, Malaysias tredjestørste ø, kan byde på oplevelser i junglen.

Snorkling og dykning i Malaysia

Ønsker du at snorkle eller dykke på din ferie i Malaysia, kan vi især anbefale Redang Island og Perhentian-øerne, der består af Perhentian Besar og Perhentian Kecil samt de ubeboede Serengeh, Rawa og Susu Dara. Redang Island og Perhentian-øerne ligger en kort sejltur fra Malaysias østkyst, som du primært rejser til om sommeren, mens den vestlige del af Den Malaysiske Halvø er bedst i den danske vinter.

Teplantager i Cameron Highlands

Tre timers kørsel mod nord fra Kuala Lumpur ligger frodige Cameron Highlands i op til 1500 meters højde. Her anlagde englænderne Hill Stations, som de kunne tage til, når den tropiske sommer blev for varm ved kysten. Højlandet er præget af uendelige teplantager, der står i sirlige mønstre, og du kan vandre i jungle med søer, floder og vandfald. Du mærker kolonitiden f.eks. i den utroligt smukke "Tudor Revival"-arkitektur med hvide bindingsværkshuse fyldt med karnapper og skønne detaljer. Glæd dig til five o'clock tea med det hele.

Maden i Malaysia

Det er gennem maden, du bedst åbner døren til de lokale kulturer, så den gastronomiske side af en rejse til Malaysia er lige så mangfoldig som alt andet i det skønne land. At gå en tur fra gadekøkken til gadekøkken i Kuala Lumpur, Melaka eller Georgetown, er som at være på rejse fra land til land. Fra dim sum over fyldte pandekager til skønne supper og nudelretter. Læg hertil solmodne frugter og masser af grønt, godt med chili, citrongræs og alskens krydderier alt efter den kultur, du møder på din tallerken.

Vi har udvalgt de bedste udflugter i Malaysia

Malaysias mangfoldighed viser sig i den store palette af vidt forskellige oplevelser, der kan fuldende din rejse. Vi har udvalgt nogle af de bedste udflugter i Malaysia, så du kan vælge ud fra dine interesser.

Se hvilke udflugter vi anbefaler i Malaysia

Udforsk Malaysia

Oplev Koh Lanta på ferie i Thailand

Malaysia - hvornår er det bedst?

Det er meget forskelligt fra område til område, hvilken årstid der er bedst at rejse i Malaysia. Tjek de enkelte rejsemål i Malaysia for info om bedste rejseperioder. 

Vejret i Malaysia

Vejret i Malaysia

Gennemsnits temperatur

25 °C - 35 °C

Gennemsnits nedbør

1,1 cm - 61,5 cm

Mor Med Sine Sønner Kigger På Kort

Rejsevejledning for Malaysia

Det er nemt at rejse i Malaysia. Vi har samlet alt den praktiske information her, og din rejserådgiver er klar til at svare på flere spørgsmål.

Rejsevejledning
Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.