Thailand er smilets land

Thailand er et kontrastfyldt og fascinerende land – men over alt mødes du af en smilende og imødekommende befolkning. En rejse til Thailand er en rejse ind i Østens hjerte, hvor du finder både jungleliv og regnskov, paradisstrande og sydende storbyliv i Bangkok.

Profil Rejser kender Thailand

En rejse til Thailand arrangeret af Profil Rejser giver dig mulighed for at opdage landets skjulte skatte og smarte genveje til de mest populære destinationer og seværdigheder. Vi har selv rejst Thailand tyndt og kender landet godt – og har et stort netværk, som hjælper dig til at få netop dine feriedrømme opfyldt.

Thailand er for alle

Thailand er en oplagt destination for både par, familier og solo-rejsende, for landet er ganske sikkert at rejse i, og lokalbefolkningen er vant til turister. Over alt vil du blive mødt af thai’ernes berømte gæstfrihed og smilende væsen. Det er især oplagt for børnefamilier at rejse til Thailand. Vi kan hjælpe med at guide til de bedste øer, strande og hoteller til præcis jeres ferieønsker.

"Hvor langt er der til Thailand?", bliver vi ofte spurgt som noget af det første. Det afhænger helt af, hvor du skal hen. Thailand er mere end 1.600 km langt og dækker et areal på mere end 513.000 km2. Men flytiden til Bangkok fra København er ca. 10½ time, hvis du flyver direkte.  

Hvor i Thailand skal man rejse hen?

Det afhænger naturligvis af dine interesser og din tid. Få lande byder dig velkommen med samme mangfoldighed.

I det nordlige Thailand mødes du af regnskov, bjerge og spirituel fordybelse i de mange templer i Chiang Mai og Chiang Rai. Vi har mødt de lokale guider og ved, at de kommer til at vise dig det autentiske Thailand, som du ikke selv ville have fundet frem til.

I Thailands hovedstad Bangkok finder du markeder, moderne storbyliv og en herlig street food-kultur. Vi har smagt os igennem byen og kan guide dig til byens bedste pad thai og andre lokale livretter. Længere sydpå venter en sand overflod af tropeøer med smukke strande. Vi viser dig vejen til præcis den paradisø, som passer til dine ønsker og behov.

Det skønne thailandske køkken

Thailands køkken er kendt og elsket overalt i verden. Her finder du massevis af livretter som pad thai, satay-spyd og karryretter med mere eller mindre (eller rigtig meget mere!) smæk på chilien. Men dine madoplevelser afhænger meget af, hvor du rejser i Thailand.

Det sydlige Thailands køkken er domineret af netop karryretter, ofte baseret på kokosmælk og enten røde, gule eller grønne karrypastaer. Det er også på de mange øer i det sydlige Thailand, at du finder et sandt overflødighedshorn af fisk og skaldyr.

I det nordlige Thailand er det derimod grøntsagerne, som har hovedrollen i de fleste retter, og her finder du også andre smagsnuancer i krydringen fra fx friske krydderurter. Og overalt i landet serveres de aromatiske jasminris som tilbehør til de krydrede retter.

Særligt Bangkok er en fantastisk destination for madglade turister – her er madoplevelser for enhver smag og ethvert budget fra gourmetoplevelser i absolut verdensklasse til gadekøkkenernes autentiske street food-kultur.

Vi har rejst hele Thailand rundt og kan guide dig til de bedste madoplevelser uanset om du er klar til kulinariske eventyr eller om du hellere vil smage på en mere tilgængelig version af det thailandske køkken (hvis der fx er børn med på rejsen).

Rejser til Thailand

Thailand - hvornår er det bedst?

Den bedste årstid at rejse til Thailand er fra november/december til starten af marts. Læs mere om vejret året rundt i Thailand.

Vejret i Thailand

Vejret i Thailand

Gennemsnits temperatur

25 °C - 31 °C

Gennemsnits nedbør

0,5 cm - 30 cm

Thailands kultur og historie

Thailand har en rig og spændende historie, som det ikke er nemt at opsummere. Det gamle kongerige Lanna med hovedstad i Chiang Mai har stadig i dag stor indflydelse på den thailandske kultur, og den dag i dag er thai’erne stolte af og glade for deres kongehus.


Der er store forskelle på Thailand fra nord til syd, både når det kommer til klima, landskaber, socioøkonomiske forhold og dermed også kultur. Vi kender både Nord- og Sydthailand godt og kan guide dig til autentiske og unikke oplevelser overalt i landet. Tag en snak med os om dine feriedrømme – så skræddersyr vi den perfekte rejse til Thailand til dig.

Religion og spiritualitet i Thailand

Religion spiller en stor rolle i Thailand. Knap 95% af befolkningen er buddhister, og det er da også de store Buddha-statuer, som man umiddelbart forbinder med den thailandske spiritualitet. Men i Thailand findes der åndelighed og spirituelle oplevelser overalt – fra travle templer i storbyen Bangkok til små hustaltre på selv den mindste tropeø. Og hvis du er på jagt efter fordybelse og ro, finder du på en rejse til Thailand gode muligheder for at vende blikket indad, fx på yoga-ferie eller meditations-retreats. Vi kender de mest fredfyldte steder i Thailand og kan guide dig til den mest autentiske og oprigtige spirituelle oplevelse i det smukke land.

Udforsk Thailand

Oplev Thailand

Mor Med Sine Sønner Kigger På Kort

Praktisk information

Det er nemt og bekvemt at rejse til Thailand – både i forhold til infrastruktur, sikkerhed og sprog. Vi har samlet alt den praktiske information her.

Praktisk information

Vi håndplukker de bedste hoteller i Thailand

Om du er til små, lokale åndehuller eller resorts af international standard – vi har håndplukket de bedste hoteller i Thailand, der passer til dit temperament og budget.

Se hvilke hoteller vi anbefaler i Thailand

Sådan får du de bedste oplevelser i Thailand

Thailand er fyldt med store oplevelser – i junglen, på stranden, i byen eller endda i køkkenet. Det handler derfor om at vælge og sortere fra. Vi har derfor håndplukket  nogle af de bedste udflugter i Thailand, som med garanti vil give dig gode minder med hjem i kufferten.

Se hvilke udflugter vi anbefaler i Thailand

Kvinde Kigger På Ipad

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.