Thailand Chiang Mai Solopgang Jordbaermark

Rejser til Nordthailand

Lad Nordthailands uforglemmelige oplevelser folde sig ud

Blot en times flyrejse nord fra Bangkok finder du Thailands kulturelle center, Den Gyldne Trekant samt grønne bjergskråninger og floddale, oplagt til vandreture og andre aktiviteter i naturen.

Chiang Mai er Nordthailands største by og porten til Den Gyldne Trekant.

Bjerglandskab med floder og stammefolk

Landskabet i det nordlige Thailand er præget af takkede bjerge og gyldne dale. Imellem dem løber floderne Mekong og Ruak som en skillelinje mellem bjergbønder og byfolk og Thailands nabolande Laos og Myanmar. Her er imponerende bjerglandskaber, frodig og uberørt natur, frugtbare sletter, den mægtige Mekongflod, gæstfrie bjergstammefolk og historiske byer. Så hvis du er på ferie i Thailands nordlige del, kan du ikke komme uden om en tur til Den Gyldne Trekant. Her finder du en skøn blanding af forskellige kulturer på tværs af grænser og kulturer og oplever både driftige handels- og grænsebyer og naturskønne landskaber.

Historien om Den Gyldne Trekant

År tilbage var Den Gyldne Trekant centrum for Asiens opiumsproduktion og -handel, hvoraf navnet kommer, og er den dag i dag stadig påvirket af illegal handel. På opiumsmuseet, Hall of Opium, i Sop Ruak kan du få et indblik i hele historien om produktion og handel med opium.

Seværdigheder i Chiang Mai og Chiang Rai

Chiang Mai og Chiang Rai er to byer, der i den grad har været med til at præge Thailands historie, og det er steder, hvor du finder enestående kulturoplevelser. Det var blandt andet i dette område, at det berømte Lanna-rige opstod, og den unikke kultur og arkitektur herfra er ét af højdepunkterne i det gamle Siam.

Rejser til Nordthailand

Opsendelse af lanterner i forbindelse med Mai Yi Peng Festival

Chiang Mai - hvornår er bedst?

Den bedste tid på året at rejse til Chiang Mai og Nordthailand i det hele taget er fra november til april. Læs mere om vejret i Chiang Mai her

Vejret i Thailand

Chiang Mai - hvad skal man se?

Chiang Mai er Nordthailands største by og porten til Den Gyldne Trekant. Chiang Mai ligger i en frodig dal, smukt omkranset af skovklædte bjerge. Her finder du et bredt udvalg af gode spisesteder, et stort natmarked og et utal af imponerende, gyldne templer og pagoder. Der er også masser af muligheder for udflugter i Chiang Mais skønne og vilde natur. Prøv riverrafting eller kajak og besøg de smukke bjerge. De største seværdigheder i Chiang Mai er templet Wat Phra Singh med den berømte buddhafigur, bjergstammemuseet og Nordthailands helligste tempel Wat Doi Suthep, der ligger skjult i bjergene i 1.056 meters højde.

Samtidig er Chiang Mai kendt for at være Thailands bedste kunsthåndværksby. I byens udkant, i Sankamphaeng-distriktet, finder du sølvsmedjer, silkevæverier, papir- og paraplymagere samt træskærere. Tag derud og få et indblik i produktionen af silke og sølvsmykker, du bliver uden tvivl fristet til at købe nogle af de smukke varer. Se vores udflugter i Chiang Mai her

Chiang Rai - hvad skal man opleve?

Ved Mae Kok-flodens bred ligger den charmerende lille by, Chiang Rai, der er et perfekt udgangspunkt for udflugter og endagsture i det bjergrige område. Oplev junglen, besøg de etniske minoritetsstammer i området eller nyd en frokost på den mægtige Mekong-flod, som danner grænsen mellem Thailand og Laos. I selve byen ligger regionens flotteste templer og pagoder. Templet Wat Phra Kaew er Chiang Rais stolthed og byens historiske forbindelse til resten af Thailand. I hovedgaden ligger små butikker, restauranter og barer. Husk også at besøge den lille natbazar og det livlige morgenmarked.

Historien om Thailands nationalmaskot

Efter sigende begyndte Thailands nationalmaskot, Phra Kaew, smaragdbuddhaen, sine dage i Chiang Rai, da lynet i 1434 slog ned og den ottekantede chedi åbnede sig og lod den grønne smaragdbuddha komme til syne. Siden blev buddhaen forflyttet og først i 1991 fik templet sin jadebuddha tilbage, en næsten tro kopi af Bangkoks Phra Kaew. I Chiang Rai finder du også templet Wat Rongkun, kendt som Det Hvide Tempel.

Den tidligere hovedstad i det første Thai Lanna kongerige, Chiang Saen, ligger ved Mekong-floden ved grænsen mellem Thailand og Laos. Her er dejlig uspoleret, lokal atmosfære og grænsehandel, og i udkanten af byen stikker hvide tempelspir op som stolte fortidsminder.

Hvor skal man bo i Nordthailand?

Hos Profil Rejser samarbejder vi med adskillige 3- til 5-stjernede hoteller i Chiang Mai og Chiang Rai, alle med en kvalitet og service, som vi kan stå inde for. Vores dygtige rejsekonsulenter har besøgt dem og kan rådgive dig, så du får præcist det, du ønsker. Vi tilbyder også ophold på et par skønne resorts i Den Gyldne Trekant, beliggende naturskønt med udsigt til Mekongfloden.

Udvalgte hoteller i Chiang Mai

Skræddersyet specielt til dig

Fortæl os om dine rejseplaner, så finder vi de bedste muligheder, der opfylder netop dine ønsker og behov. Når du har sendt forespørgslen, kontakter vi dig hurtigst muligt til en indledende snak om din rejse.

Få et tilbud Ring til os: 77 33 55 00
Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.