Udsigt Over Oeen

Rejser til Mauritius

For små og store vandhunde

Mauritius er en af vores yndlingsdestinationer og et sted, vi kan vende tilbage til igen og igen. En rejse til Mauritius er fyldt med skønhed, afslapning og aktiviteter – der er masser af muligheder, og du bestemmer selv tempoet. Overalt bliver du mødt af en gæstfri, multikulturel befolkning og en tilbagelænet, hyggelig stemning.

Mauritius er kendt som de dejlige strandes og de stærke farvers ø. Øen er indrammet af hvide koralsandstrande og lokkende, turkisblå laguner med en behagelig temperatur året rundt. En ferie på Mauritius er ideel, hvis du vil kombinere oplevelser og afslapning, og øen egner sig fabelagtigt til både børnefamilier, romantiske ferier for to eller solorejsende.

Rejser til Mauritius

Profil Rejser kender Mauritius

Vi har besøgt Mauritius et utal af gange og kender øen indgående. Derfor kan vi vejlede dig til præcis den bugt, strand eller det hotel, som vil give dig den bedste ferie på den smukke ø – og vise vejen til helt særlige oplevelser, hvad end det er en fiskertur med en lokal båd i solopgangen eller en middag i et privat hjem, hvor du kommer helt tæt på Mauritius’ lokalbefolkning og kultur.

Aktiviteter på Mauritius

Det er vandet omkring Mauritius, som er øens helt store trækplaster. Her kan både små og store vandhunde boltre sig. Der er aktiviteter for enhver smag – blandt andet snorkling, surfing, sejlads, dybhavsfiskeri, paddle boarding og kajakker. Vil du hellere slappe af, kan du tage på katamarantur på havet eller sejle til en lille ø og bruge en dag ved stranden.

Kultur på Mauritius

Kultur på Mauritius

Mauritius er et sandt multikulturelt samfund, hvor mange forskellige nationaliteter har slået sig ned og gjort øen til deres hjem. Det er primært indere, afrikanere, kinesere og kreoler, som udgør øens befolkning på 1,2 millioner mennesker.

Mauritius er en gammel fransk koloni, og den franske indflydelse ses tydeligt på øen, både i den lokale gastronomi, arkitektur og ikke mindst stednavne, som klinger både tropisk og fransk. Igennem tiden har mange forfattere, malere og andre kunstnere besøgt øen og er blevet inspireret af den smukke natur og tilbagelænede stemning.

Mauritius’ hovedstad Port Louis er kendt for sin arkitektur i fransk kolonistil, sin havnefront med både shopping og restauranter og sit store og farverige marked.

Mad på Mauritius

De lokale madtraditioner og øens komplekse kulturarv smages tydeligt i den mad, du finder på Mauritius. Her er både indiske, kinesiske, kreolske og naturligvis franske smagsoplevelser – og selvfølgelig er havet omkring Mauritius også en klar inspiration. På øens hoteller, resorts og restauranter finder du friskfanget fisk i alle størrelser og alt fra traditionelle curries til moderne, avanceret gastronomi.

Autentiske madoplevelser

Har du lyst til en autentisk madoplevelse, kan vi arrangere et besøg hos en lokal familie, hvor du selv er med til at tilberede aftensmaden. Det er en stor oplevelse, og ikke kun på grund af maden – men også et fint møde med den lokale befolkning og en mulighed for at komme helt tæt på det lokale liv på Mauritius. Flere hoteller tilbyder madlavningskurser – tag fat i os og hør mere, hvis det er noget, du er interesseret i.

strand paa Mauritius

Mauritius - hvornår er det bedst?

Den bedste årstid at rejse til Mauritius er i perioden marts til maj samt oktober og november. Læs mere om vejret året rundt på Mauritius

Vejret på Mauritius

Sol og regn på Mauritius

Gennemsnits temperatur

24 °C - 30 °C

Gennemsnits nedbør

2 mm - 16 mm

Naturen på Mauritius

Mauritius ligger i Det Indiske Ocean, ca. 800 km øst for Madagaskar. Øen er lille, mindre end Fyn, men det kuperede landskab er præget af en utrolig variation og farverigdom. Store dele af øen er dækket af sukkerrørsmarker, men du finder også maleriske bjerge med grøntklædte skråninger, og uanset hvor du er på øen, er der aldrig langt til det azurblå vand.

På øens indre ligger Chamarel, hvis vulkanske jord både rød, brun, lilla, grøn, blå, gul og orange – et vildt og surrealistisk syn. På vejen dertil kan du se flammetræer lyse op i landskabet med flotte, knaldrøde blomster.

Smukke strande

Mauritius’ nord- og vestkyst er godt beskyttet af passatvindene fra sydøst om sommeren og efteråret, og her finder du mange dejlige koralsandstrande. Den sydlige og østlige del er mere bjergrigt og meget frodigt. Vinden kan være stærkere på disse kanter, og den gør vandet her til et favorit-spot for både sejlere og surfere.

Mor Med Sine Sønner Kigger På Kort

Praktisk information

Hvor meget tidsforskel er der mellem Mauritius og Danmark? Er der regler for påklædning? Vi har samlet alt den praktiske information her.

Praktisk information

Vi har håndplukket de bedste hoteller på Mauritius

På Mauritius finder du både enkle, hyggelige hoteller og store resorts med golfbaner, spa-afdelinger og private villaer. Tag en snak med os om dine ønsker til hotellet på din rejse – så finder vi præcis det hotel, som passer til dig.

Udvalgte hoteller på Mauritius

Vi har udvalgt de bedste udflugter på Mauritius

Der er nok at tage sig til på Mauritius! Vi kan især anbefale en dag på vandet, enten i en katamaran eller speedbåd. Har du en fisker i maven, er Mauritius et fantastisk sted at prøve kræfter med det udfordrende dybhavsfiskeri.

Se hvilke udflugter vi anbefaler på Mauritius

Kvinde Kigger På Ipad

Få spændende rejsetilbud i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.