Rejser til Marokko

Rejser til Marokko

Marokko er for den eventyrlystne rejsende, som vil se, smage og sanse et orientalsk eventyr fra en anden verden – kun få timer væk.

En anden verden tæt på

På en klar dag kan du skimte Marokko fra den spanske kyst, og det er kun det smalle Gibraltarstræde og en kort flyvetur, der adskiller det nordafrikanske land fra Europa. Alligevel findes her en helt anden verden. En fortryllende verden af dragende historier, som taget ud af et 1001 nats eventyr. Marokko er et land, hvor ældgamle traditioner stadig lever og fornyes på nænsom vis. På din rejse vil du mærke landets unikke diversitet, som gennem århundreder er blevet formet af de oprindelige berbere med stærk indflydelse fra arabiske, afrikanske og europæiske lande. Foruden det magiske Marrakesh byder Marokko også på charmerende kystbyer, UNESCO bevarede kasbah'er, enestående oplevelser i Sahara ørkenen og Atlasbjergene samt skønne strande ved vestkysten.

Magiske Marrakesh

Marrakesh er en opslugende by fuld af historie, kultur og kontraster. Byen spreder sig fra sit historiske centrum og hjerte – Medinaen – som er en del af UNESCO’s Verdensarv. Medinaen består af et virvar af labyrintiske gader og basarer fyldt med arabiske kunsthåndværk, mønstrede lamper, berbertæpper, duftende krydderier og marokkanske lækkerier. Det er svært ikke at fortabe sig i denne tidslomme, når du går rundt i gaderne blandt lokale handlende til lyden af muezzinens bønnekald. Det centrale torv Djerne El Fna er omdrejningspunktet i den gamle bydel. Om dagen fyldes pladsen af historiefortællere, akrobater og frugtboder, om aftenen af lokale madboder. Oplev også det moderne liv i Marrakeshs bydele Gueliz og Hivernage, hvor du finder velkendte luksushoteller, upscale restauranter, kunstmuseer og seværdigheder som Yves Saint Laurents ikoniske hus i Jardin Majorelle.

Marokko - hvornår er bedst?

Marokko er særligt skønt i foråret og efteråret, hvor temperaturerne er rigtig behagelige. Læs mere om vejret i Marokko nedenfor.

Vejret i Marokko

Vejret i Marokko

Gennemsnits temperatur

10 ° - 28 °

Gennemsnits nedbør

0 cm - 4 cm

Oaser af skønhed og fred

I Medinaens stræder åbner diskrete døre op til eventyrlige oaser i byens berømte riads. Her danner de smukke gemte gårdhaver centrum for en helt særlig fred og atmosfære. De rektangulære riads blev bygget af den velhavende elite, som her kunne trække sig tilbage fra byens hektiske liv og nyde privatlivets fred. I dag er mange riads ombygget til atmosfærefyldte boutiquehoteller, hvor du som gæst får et lille indblik i Marokkos kultur og fordums historie på eksklusiv vis.

Et køkken i verdensklasse

Det marokkanske køkken hyldes fortjent som et af verdens bedste. De kulinariske rødder fra Mellemøsten, Spanien og Frankrig forenes her i farverige anretninger med dybe, intense smage. Marokkansk mad er elsket for sin tilberedning med diskrete og delikate krydderier som kanel, gurkemeje, safran og spidskommen, som nøje afmålt danner raffinerede smagsoplevelser. Blandt vores marokkanske favoritter findes de utallige variationer af tagine. Her ulmer forskellige former for kød og grøntsager over en sagte ild i timevis, og som sammen med cous-cous danner en mør og udsøgt oplevelse. Glæd dig også til harira, b’ssara, kefta, zaalouk og selvfølgelig den allestedsværende og forfriskende myntete.

Fra Atlasbjergene til Sahara

Fra Middelhavet til Atlanterhavet og fra Atlasbjergenes højder til den røde Sahara-ørken udfoldes Marokkos smukke landskaber. Ønsker du at opleve naturen, anbefaler vi et par nætter og guidede vandreture i nationalparken Toubkal, som ikke ligger langt fra Marrakesh. En enestående oplevelse venter dig også i Sahara, hvor du kan overnatte i de endeløse ørkener under åben stjernehimmel eller i luksuriøse beduintelte.

Marokkos strande og kyster

Langs Atlanterhavskysten ligger en række hyggelige kystbyer med et behageligt klima året rundt. Den lille velbevarede fæstningsby fra 1800-tallet, Essaouira, er et charmerende bekendtskab, som også figurerer på UNESCO’s verdensarvsliste. Bag de historiske bymure finder du et lokalt marked, små gallerier, caféer og boder. Byen ligger ud til en bred sandstrand, og her blæser ofte en god vind, hvorfor den også er populær blandt sommergæster og windsurfere. Tag også til Agadir, hvis du drømmer om solferie og brede sandstrande.

Rejser til Marokko

Mor Med Sine Sønner Kigger På Kort

Praktisk information

Hvor meget tidsforskel er der mellem Marokko og Danmark? Er der regler for påklædning? Vi har samlet alt den praktiske information her.

Praktisk information
Kvinde Kigger På Ipad

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.