Afrika Marokko Chefchaouen Blaa Huse Kvinde i gade

Rejser til Marokko

Rejser til Marokko

Vores favorithoteller i Marokko

En anden verden tæt på

På en klar dag kan du skimte Marokko fra den spanske kyst, og kun det smalle Gibraltarstræde og en kort flyvetur, adskiller det nordafrikanske land fra Europa. Alligevel findes her en helt anden verden. En fortryllende verden af historier, som taget ud af et 1001 nats eventyr. Marokko er et land, hvor ældgamle traditioner stadig lever og fornyes på nænsom vis. På din rejse vil du mærke landets diversitet, som gennem århundreder er blevet formet af de oprindelige berbere med stærk indflydelse fra arabiske, afrikanske og europæiske lande. Foruden det magiske Marrakesh byder Marokko også på charmerende kystbyer, UNESCO bevarede kasbah'er, enestående oplevelser i ørkenen og Atlasbjergene samt skønne strande ved vestkysten.

Magiske Marrakesh

Marrakesh er en opslugende by fuld af historie, kultur og kontraster. Byen spreder sig fra sit historiske centrum og hjerte – Medinaen – som er en del af UNESCO’s Verdensarv. Medinaen består af et virvar af labyrintiske gader og basarer fyldt med arabiske kunsthåndværk, mønstrede lamper, berbertæpper, duftende krydderier og marokkanske lækkerier. Det er svært ikke at fortabe sig i denne tidslomme, når du går rundt i gaderne blandt lokale handlende til lyden af muezzinens bønnekald. Det centrale torv Djerne El Fna er omdrejningspunktet i den gamle bydel. Om dagen fyldes pladsen af historiefortællere, akrobater og frugtboder, om aftenen af lokale madboder. Oplev også det moderne liv i Marrakeshs bydele Gueliz og Hivernage, hvor du finder velkendte luksushoteller, upscale restauranter, kunstmuseer og seværdigheder som Yves Saint Laurents ikoniske hus i Jardin Majorelle.

Kystbyen Essaouira

Essaouira er en charmerende lille fiskerby ved Atlanterhavets kyst, ca. 2.5 timers kørsel fra Marrakesh. Byen – som også er på UNESCO´s verdensarvliste - udspringer af en gammel fæstning (kasbah) fra 1765. Den dag i dag står bronze kanoner stadig og peger afskrækkende ud mod havet. Essaouira er overskuelig og nem at finde rundt i, og trods sin lille størrelse findes masser af lokalliv.  Souken er stedet man handler alt fra kød til krydderier, og i de mange små sidegader finder du butikker, gallerier, caféer og restauranter. Om sommeren foregår livet på den brede sandstrand og strandpromenade, hvor der ofte blæser en behagelig brise. På havnen kan du spise friske fisk, som du selv peger ud fra dagens fangst.  

Sol og strand i Agadir

Agadir ligger i det sydlige Marokko, ca. 3 timers kørsel fra Marrakesh. Med beliggenhed ud til Atlanterhavet og 300 solskinsdage om året, er det ikke underligt, at byen tiltrækker sol- og strandturister. I vinterhalvåret falder temperaturen sjældent under 15 grader, og om sommeren er varmen tør og 25-30 grader. Om dagen foregår livet ved pool eller strand, og til aften spadseres på den lange strandpromenade mod marinaen, hvor der findes mange restauranter, caféer og isboder. Omkring Blvd. Hassan II er der shopping og souvenirbutikker. En mere autentisk oplevelse er dog byens marked, Souk al-Had. Gå på opdagelse i de kringlede stræder, og køb alt fra krydderier til berbertæpper. Spiller du golf, findes flere gode golfbaner lige udenfor Agadir.

Oaser af skønhed og fred

I Medinaens stræder åbner diskrete døre op til eventyrlige oaser i byens berømte riads. Her danner de smukke gemte gårdhaver centrum for en helt særlig fred og atmosfære. De rektangulære riads blev bygget af den velhavende elite, som her kunne trække sig tilbage fra byens hektiske liv og nyde privatlivets fred. I dag er mange riads ombygget til atmosfærefyldte boutiquehoteller, hvor du som gæst får et lille indblik i Marokkos kultur og fordums historie på eksklusiv vis.

Et køkken i verdensklasse

Det marokkanske køkken hyldes fortjent som et af verdens bedste. De kulinariske rødder fra Mellemøsten, Spanien og Frankrig forenes her i farverige anretninger med dybe, intense smage. Marokkansk mad er elsket for sin tilberedning med diskrete og delikate krydderier som kanel, gurkemeje, safran og spidskommen, som nøje afmålt danner raffinerede smagsoplevelser. Blandt vores marokkanske favoritter findes de utallige variationer af tagine. Her ulmer forskellige former for kød og grøntsager over en sagte ild i timevis, og som sammen med cous-cous danner en mør og udsøgt oplevelse. Glæd dig også til harira, b’ssara, kefta, zaalouk og selvfølgelig den allestedsværende og forfriskende myntete.

Fra Atlasbjergene til Sahara

Fra Middelhavet til Atlanterhavet og fra Atlasbjergenes højder til den røde Sahara-ørken udfoldes Marokkos smukke landskaber. Ønsker du at opleve naturen, anbefaler vi et par nætter og guidede vandreture i nationalparken Toubkal, som ikke ligger langt fra Marrakesh. En enestående oplevelse venter dig også i Agafay eller Sahara, hvor du kan overnatte i ørkenen under åben stjernehimmel eller i luksuriøse beduintelte.

Vi har udvalgt de bedste oplevelser i Marokko

Der er nok at give sig til, når rejsen går til Marokko. Dyk ned i kulturen, og markeder i Marrakesh, på egen hånd eller med privat guide. Oplev medinaen på en guided cykeltur, hvor du ser steder de færreste finder. Tag på vinsmagning på det berømte hotel La Mamounia, hvor Winston Churchill ofte boede. Eller prøv kræfter med det marokkanske køkken og lær at lave cous-cous på kokkeskole. Smag hjemmelavede oste på La Fromagerie i Essaouira og oplev ørkenen og overnat i beduintelt under stjernerne. Du kan også se det hele fra oven på en tur i luftballon. Vi arrangerer oplevelser hjemmefra og sørger for privat chauffør, som bringer dig fra A til B. Så er du sikker på kvaliteten.

Se udvalgte oplevelser i Marokko 

Marokko Vejr Billede, opstilling med tæppe, puder og bord i ørkenlandskab

Marokko - hvornår er bedst?

Marokko er særligt skønt i foråret og efteråret, hvor temperaturerne er rigtig behagelige. Læs mere om vejret i Marokko nedenfor.

Vejret i Marokko

Vejret i Marokko

Gennemsnits temperatur

10 ° - 28 °

Gennemsnits nedbør

0 cm - 4 cm

Mor Med Sine Sønner Kigger På Kort

Rejsevejledning for Marokko

Hvor meget tidsforskel er der mellem Marokko og Danmark? Er der regler for påklædning? Vi har samlet alt den praktiske information her.

Rejsevejledning
Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.