Indonesien Bali Strand Hængekøje Solnedgang

Rejser til Indonesien

Verdens største ørige

Indonesien er som en hel verden samlet i én destination. Her finder du paradisøen Bali, vild natur som ingen andre steder, et unikt dyreliv, dykkeroplevelser i verdensklasse på blandt andet Gili-øerne, sitrende storbyer og junglens dybe, stille ro.

Rejser til Indonesien

Vi har håndplukket de bedste hoteller i Indonesien

Profil Rejser samarbejder med en række hoteller i Indonesien, som alle har deres egen charme og særpræg.

Gå på opdagelse blandt vores udvalgte hoteller, eller tag fat i os og hør og mulighederne.

Se hvilke hoteller vi anbefaler i Indonesien

Vi har udvalgt de bedste udflugter i Indonesien

Indonesien og Bali er et skatkammer af oplevelser, og her har vi samlet de bedste til dig. Tag på cykeltur eller solopgangstrek igennem de smukke landskaber, eller sejl til uspolerede snorkelsteder og nyd en dag under vandet.

Se hvilke udflugter vi anbefaler i Indonesien

Bali – Indonesiens paradisø

Især Bali er en af de destinationer, som vi kan besøge igen og igen. Øens beskedne størrelse taget i betragtning (Bali er lidt mindre end Sjælland) er det imponerende, hvor mange forskellige landskaber, du kan udforske på øen. Her er jungleklædte bjerge og aktive vulkaner, sorte sandstrande og klassisk bounty-stemning langs kysterne.

På Bali finder du også små, hyggelige bjerglandsbyer som kunstnerbyen Ubud, der er et godt udgangspunkt, hvis man vil opleve Balis forskellige egne. Tæt på Bali ligger Gili-øerne, hvor al transport foregår på cykel eller hestevogn (her er ingen biler), og hvor du finder flotte hvide sandstrande samt en helt unik verden af fisk og farver under havets overflade.

Mere end 17.000 øer

Men Indonesien er meget mere end Bali – det er ikke mindre end verdens største ørige med mere end 17.000 øer, blandt andet Sumatra og Borneo, hvor den sjældne orangutang stadig bor i junglen, Java med sine smukke vulkanlandsaber og UNESCO-fredede tempelkomplekser samt Komodo-øerne med de frygtindgydende komodovaraner. Indonesien har en mangfoldig kultur og historie, som både er spændende og farverig.

Profil Rejser kender Bali og Indonesien

Vi har et indgående kendskab til Indonesien og især Bali, som vi selv har besøgt mange gange, både i professionelle sammenhænge og som almindelige turister. Derfor kender vi både de klassiske turistattraktioner og de mindre kendte perler og kan vejlede dig, så du får den bedste rejse til Bali og Indonesien. Tag fat i os og fortæl om dine ønsker, så finder vi sammen ud af en rejseplan, der bliver til en drøm af en rejse.

Udforsk Indonesien

Oplev Koh Lanta på ferie i Thailand

Indonesien - hvornår er det bedst?

Den bedste årstid at rejse til Indonesien er fra april til oktober. Læs mere om vejret året rundt i Indonesien

Vejret i Indonesien

Sol og regn i Indonesien

Gennemsnits temperatur

29 °C - 32 °C

Gennemsnits nedbør

20 mm - 300 mm

Indonesiens natur

Indonesien rummer en overvældende forskellighed, når det kommer til landskaber og natur. Her finder du nogle af verdens ældste og mest uberørte regnskove, aktive vulkaner samt både sorte, gyldne og hvide sandstrande, men også smukke kulturlandskaber præget af rismarkernes sirlige terrasser. Mange steder i landet kan du på få timer bevæge dig imellem flere vidt forskellige landskaber – en stor fordel, hvis feriedagene er begrænsede, eller du bare gerne vil opleve så meget som muligt på din rejse.

Indonesiens dyreliv

Dyrelivet både på land og i vandet er også både spændende og varieret. På land kan du være heldig at spotte den sjældne ”skovens mand”, som orangutanger kaldes på det lokale sprog, eller nyde de mange farverige fugle, som lyser op i alt det grønne og hver især bidrager til junglens afslappende lydtapet. På enkelte øer kan du også opleve en slags nutidens dinosaur – den frygtindgydende komodovaran (på sikker afstand, naturligvis).

Mægtige rokker og nuttede klovnefisk

Under havets overflade venter en verden af farverige fisk og koraller. Her kan du møde den spøjse klumpfisk, mægtige mantarokker, delfiner, havskildpadder og de nuttede klovnefisk blandt tusindvis af andre arter. Det er ikke for ingenting, at Indonesien betragtes som et af de bedste steder i verden at udforske livet under vand – uanset om du er til scuba-dykning eller bare gerne vil snorkle i vandoverfladen. Hvis du drømmer om en dykkerferie til Indonesien, så tag fat i os – vi kender de bedste steder og lokale instruktører, der viser dig vejen til den vilde verden under vandet.

Send en forespørgsel

Skræddersyede rejser er vores speciale – og her har du mulighed for at fortælle os om dine rejseønsker og -planer. Med udgangspunkt i dine ønsker og sans for detaljen designer vi rejser, så de passer til netop dig. Du får rådgivning og tryghed fra start til slut. Med andre ord: Vi er din garanti for en kvalitetsrejse i særklasse

Få et tilbud Ring til os: 77 33 55 00

Indonesiens kultur

Der tales over 700 forskellige lokale sprog i Indonesien – det siger noget om den store variation, der er i landets kultur, skikke og traditioner.

Indonesiens historie er kompleks og sammensat, og overalt finder du spor af tidligere tiders indflydelse. Det ser du blandt andet i de smukke indonesiske danse, som tidligere blev opført i forbindelse med krig, for at frembringe regn eller velsigne høsten.

Et spirituelt land

Spiritualitet findes til overflod i Indonesien, og mange lokale tror på, at alting har en sjæl: Træer, sten, dyr, klæder og afgrøder, som derfor behandles med respekt og omsorg.

Især på Bali er der rig mulighed for selv at vende blikket indad og udad mod universet. Her findes nemlig en af verdens største koncentrationer af både yoga- eller meditations-retreats, traditionel massage eller luksuriøse spa-oplevelser med naturen og dens helende kræfter i centrum.

Forskel på land og by

Jakarta, landets hovedstad, er en moderne, sydasiatisk storby med futuristiske bygninger, højt tempo og næsten 10 millioner indbyggere. På landet leves livet i et anderledes tempo. Her dyrker man ris og fisker i havet – og flere steder, blandt andet på Bali, lægges der stor vægt på øko-turisme og bæredygtigt forbrug af landets naturressourcer.

Indonesiens mad

Indonesiens madkultur er lige så mangfoldig som landet selv og bærer præg af indflydelse fra Kina, Europa og Mellemøsten. Det indonesiske køkken er stærkt krydret, og ris, kokosmælk og fisk og skaldyr fra de omkringliggende have er blandt de mest udbredte ingredienser.

Vi kan især anbefale nasi goreng – stegt ris, rendang – en traditionel og krydret kødret og gado-gado, som oversat betyder blande-blande og er en sammensat ret af blandt andet grøntsager, ris og æg med en vidunderlig peanut-dressing.

Mor Med Sine Sønner Kigger På Kort

Rejsevejledning for Bali og Indonesien

Hvor meget tidsforskel er der mellem Indonesien og Danmark? Er der regler for påklædning på Bali? Vi har samlet alt den praktiske information her.

Praktisk information
Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.