Nordlys, midnatssol og betagende landskaber

En rejse til Lapland (Sameland) i det nordlige Sverige, Finland og Norge er en rejse tilbage til naturen. Her hersker midnatssolen om sommeren og nordlyset om vinteren, og på alle tidspunkter af året kan du nyde de markante, mennesketomme landskaber og en overvældende stilhed. Vi elsker Lapland for de fantastiske naturoplevelser – og det kommer du også til!

Lapland om vinteren er særligt magisk. Her er næsten garanti for sne og gode chancer for nordlys, og det kridhvide landskab er smukt og dragende på samme tid. Gå på opdagelse i de vinterhvide vidder på langrendsski, snescooter eller måske på hundeslæde – en drøm for mange og en stor oplevelse for alle.

Rejser til Lapland

Ishotel eller hytte med glastag?

Hos Profil Rejser samarbejder vi kun med de hoteller i Lapland, som kan tilbyde noget helt enestående. Lapland byder på overnatningssteder, der i sig selv er en oplevelse og en hel rejse værd, fordi du her kommer i tæt kontakt med den utrolige natur. Hør f.eks. om en ferie i Lapland, hvor du overnatter på ishotel i Nordsverige eller hytte med opvarmet glastag i det nordlige Finland.

Se vores udvalgte hoteller herunder, og kontakt os for at høre mere om vores rejser hertil.

Se hvilke hoteller vi anbefaler i Lapland

 

Profil Rejser kender Lapland

Profil Rejser kender Lapland, og kan guide dig en ferie i Lapland med de bedste oplevelser fra natureventyr til unikke overnatningssteder, så du kommer hjem med masser af gode minder i kufferten. Tag fat i os og fortæl om, hvad du gerne vil opleve – så finder vi den helt rigtige rejse til Lapland for dig.

Laplands smukke natur

Laplands natur er varieret og overvældende smuk. Her er smukke fjelde, der om vinteren er dækket af sne og rejser sig som majestætiske kæmper over landskabet. I tundraen og regionens nåleskove kan du stå på langrendsski og køre på snescooter eller hundeslæde – en dejlig måde at komme tættere på det spændende landskab.

Når du kommer hjem i varmen på dit hotel eller i din hytte, kan du slappe af med en kop varm kakao eller toddy og nyde nordlyset, der lyser nattehimlen op i de mest utrolige farver.

Når nordlyset danser mellem stjernerne

Se rejserådgiver Merete Bach Kristensens beretning fra sin rejse til Lapland. Læs om jagten på nordlyset, mødet med samernes kultur, hundeslædetur og blåbærgryde i vildmarken. Bagefter er du velkommen til at ringe til Merete og hendes kollegaer i Lapland-teamet for at få flere tips til din rejse.

Se rejsebrev her

Finland, Finske Lapland, Inari, Wilderness Hotel, Snelandskab, Vinter

Lapland – Hvornår er det bedst?

Lapland byder på en enestående natur, men også et barskt, og i vinterhalvåret et særdeles koldt klima. Sommerperioden fra juni til september har milde gennemsnitlige temperaturer fra 10-17 °C, mens december, januar og februar byder på sne og kulde.

Vejret i Lapland

Sol og nedbør i Lapland

Gennemsnits temperatur

-13,5 °C - 12,0 °C

Gennemsnits nedbør pr. md.

20 mm - 100 mm

Finland, Finske Lapland, Nangu Wilderness Hotel, Aurora Log Cabin, Glastag, Snelandskab, Tusmørke

Rejsevejledning for Lapland

Lapland udfolder naturens barske kræfter på fascinerende vis, og dens præmisser bør man følge. På denne side har vi samlet alt den praktiske information du har brug for på en rejse til Lapland. Praktisk information

Rejsevejledning
Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.