Finland, Finske Lapland, Nangu Wilderness Hotel, Panorama Log Cabin, Jacuzzi

Rejsevejledning: Lapland

Værd at vide før rejsen

Ankomst

Har du bestilt transport til hotellet vil du ved ankomst blive mødt af vores samarbejdspartner, som står med et skilt i ankomsthallen med enten ”Profil Rejser” eller dit/dine navn(e).

Check in på hotellerne er oftest først muligt først på eftermiddagen. Ankommer du før, og værelset ikke er klart, kan bagagen opbevares i receptionen.

Hjemrejse

Har du bestilt transport til lufthavnen vil vores lokale samarbejdspartner hente dig på hotellet. Tidspunkt vil blive oplyst enten på ankomstdagen eller dagen før hjemrejsen.

Normalt har du værelset til sidst på formiddagen. Har du afrejse om aftenen og ønsker at beholde værelset, kan du betale for dette hjemmefra. Alternativt kan du spørge på hotellet, om det er muligt at beholde værelset til afrejse.

Pas og visum

Som dansk statsborger behøver du kun at medbringe billedlegitimation som f.eks pas, kørekort osv.  

Bemærk: Det er den rejsendes eget ansvar at tjekke op på reglerne for pas og visumregler, da dette kan ændre sig med kort varsel.

Vaccinationer

Der kræves ingen vaccinationer for rejser til Lapland.

Rejseforsikring

Selv om du er på ferie, kan du blive syg eller der kan opstå andre situationer, hvor du får brug for hjælp.  

Det tilrådes derfor at tegne en rejseforsikring, der dækker såvel tyveri og beskadigelse af bagage samt udgifter i forbindelse med sygdom og hjemtransport.  

Profil Rejser samarbejder med Gouda Rejseforsikring, og har du endnu ikke tegnet en rejseforsikring, er vi gerne behjælpelige med dette.

Tidsforskel

Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Lapland.

Klima

Lapland strækker sig ind i de nordlige dele af både Sverige, Norge, Finland og Rusland og de store afstande kan skabe store forskelle i klimaet mellem syd og nord i landet.

Lapland spænder over et subarktisk- og fastlandsklima med milde sommermåneder og kolde snefyldte vintre. Om sommeren er temperaturen typisk mellem 10 - 15 °C med moderat nedbør, og størst mulighed for regn i juli og august. I vintermånederne kan der være store temperaturforskelle alt efter, hvilken del af Lapland du befinder dig i, og temperaturen ligger typisk mellem minus 3 – minus 16. Der kan forekomme temperaturer ned til - 30°C samt koldere med chillfactor, og vejret kan skifte hurtigt - særligt om vinteren. Derfor er det vigtig at være godt forberedt inden afrejse til Lapland om vinteren.

Valuta og kreditkort

Den lokale valuta i finsk Lapland hedder Euro (EUR) og den lokale valuta i svensk Lapland hedder kroner (SEK). Valuta kan bestilles i banken eller hos et vekselbureau inden afrejse.  

Danske kroner kan veksles til lokal valuta. Ligeledes kan der kan hæves og veksles penge i lufthavnen eller i hæveautomater. Kreditkort benyttes på de fleste hoteller samt større restauranter og forretninger.

Drikkepenge

Dette forventes ikke men som i Danmark er det god kutyme at give drikkepenge hvis du har fået en god betjening, og maden har været god. Det er også velanset at give turguider drikkepenge, hvis du føler du har haft en god udflugt.

Elektricitet

Lapland har 230 volt som i Danmark og benytter samme stiktyper.

Sne i Lapland

Mængden af sne i Lapland varierer fra egn til egn, men det gennemsnitlige antal dage med sne ligger på 175-210 dage mellem midt-oktober til midt-maj. Den lange sneperiode gør Lapland til et perfekt sted for udendørseventyr på hundeslæde, ski og snescooter!

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.