Mor med datter på stranden

Rejser med børn

Lykken er at opleve børn opleve

Det er fantastisk at opleve verden på rejser med børn. På ferier med familien formes store smil, uforglemmelige minder og nye perspektiver på verden. Bare det at betragte børnene få nye oplevelser og udvidet horisonten er en stor oplevelse i sig selv. Men vigtigst af alt har man her den uforstyrrede tid til hinanden.

Hele familiens rejse

Lad familiens ønsker og behov bestemme destination og rejseform. Afklar med din familie, om I drømmer om at slappe af på en strand eller ønsker at tage på store eventyr. Hvis du har større børn og teenagere, kan du med fordel spørge dem, om hvad de drømmer om, og hvor de ønsker at tage hen. Det skaber en større forventningsglæde og samhørighed om rejsen.

Alle ønsker skal naturligvis fremføres inden for visse grænser, som nok også er gode at afstemme 😄. Og så skal ferien være for HELE familien. En rejse med børn behøver ikke planlægges ud fra, at bare børnene er glade, så er alle glade. Husk dig selv. 

Strandferie med børn

Langt væk fra hverdagens trivialiteter, stress og pligter venter den velkendte familieklassiker: strandferien. Her er regntøj, opvask og indkøb skiftet ud med badetøj, sol og sjov. På strandferien er alt besværet skåret væk, og familien kan bruge timevis på at boltre sig på stranden og lege i poolen.

Afslapning væk fra hverdagen

Strandferien er optimal for familier med små og store børn, som hurtigt og let kan skifte fra leg i vandkanten til afslapning på værelset. På flere af de børnevenlige hoteller findes også et hav af aktiviteter for børn i alle aldre. Det kan eksempelvis være sportsbaner, legepladser eller børneklubber, hvor børnene møder nye venner, mens forældrene får et afbræk til at læse deres medbragte bog. Profil Rejser tilbyder både rejser til europæiske familieklassikere som Spanien, Grækenland, Portugal og Italien og til eksotiske og børnevenlige destinationer som Thailand, Maldiverne og Mauritius.

Få mere inspiration til strandferie

Eventyrlige familieferier

For eventyrlystne familier med lidt større børn venter storslåede oplevelser og farverige møder med nye og fremmede kulturer over hele kloden. Hvis rejsen blot planlægges godt, er det intet problem at have børn med til eventyrlige destinationer.

Rejser med børn til arktiske egne

I de arktiske egne kan familien iført varmt tøj og med røde kinder komme på fantastiske eventyr. De barske, sneklædte landskaber byder på naturoplevelser i særklasse med hundeslædeture, vandretur på indlandsisen og hvalsafari på Isfjorden samt udflugter til isgrotter, bålmiddage under nordlyset og udforskning af det arktiske dyrelivs fascinerende fugle, hvalrosser, rensdyr, polarulve og isbjørne. Overvej også en kør selv-ferie I Island, hvor familien i jeres eget tempo oplever alt fra gletsjere og gejsere til badeture i varme kilder. Profil Rejser arrangerer rejser til Grønland, Svalbard, Færøerne, Island og Lapland

Familierejser til verdens dyreliv

De varme og eksotiske himmelstrøg byder også på vilde oplevelser og historier, som familien vil samles om og mindes mange år frem. I Kenya byder Masai Mara eksempelvis på mageløse safarier, hvor adrenalinen bobler, og pulser stiger, når familien for første gang kommer helt tæt på et af dyrene fra The Big Five. I Kenya kan familien også svæve næsten lydløst over savannen på magiske ballonture, mens dyrene vågner under morgensolen. Hør også om rejser til Borneo med børn, hvor I kan møde orangutanger og næseaber. 

Læs om rejser til verdens natur og dyreliv

Ferie med snorkel og gummifødder

Maldiverne og Zanzibar udgør et sandt paradis for familiens vandhunde, som elsker at snorkle og dykke. Flere resorts har eminente husrev, som byder på de smukkeste levende koraller og et spændende marineliv i alskens farver og former. Hør om bedste steder og sæsoner for djævlerokker og de ufarlige hvalhajer. Derudover kan du og større børn lære at dykke på internationalt anerkendte dykkerskoler og komme på uforglemmelige dykkerture med professionelle instruktører.

Rundrejser med børn

Du kender dine børn bedst, men mange børn kan meget mere, end man tror, hvis rejsen planlægges rigtigt. Du kan sagtens tage på rundrejser med børn, hvis du lægger gode pauser ind og måske sørger for at have flere overnatninger hvert sted. Vælg værelser og villaer med god plads. Og kører du selv, så sørg også for en bil med god plads til både familien og bagagen. Hoteller med pool er et hit. Og det samme er det at slutte med nogle dage ved stranden. 

Krydstogter med børn

Krydstogter f.eks. i Middelhavet eller fra København, hvis I vil undgå får meget flytid, er en oplagt rejseform for familier med børn. Der er krydstogtskibe skabt til familier med store vandlande, pools, bowlingbaner, skøjtebaner, klatrevægge, børneklubber og teen klubber med spil og meget mere. I kan glæde jer til fantastiske shows i teatrene og til et stort udvalg af restauranter med noget for enhver smag. Hør f.eks. om krydstogter med Norwegian Cruise Line, MSC og Costa Cruises

Se krydstogter

Sådan gør du rejser med små børn nemmere

Bare tanken om at rejse med de mindste børn kan forekomme stressende for nogen. Har du nu husket det hele – bleer, pas og bamser? Men fortvivl ikke, det kan sagtens lade sig gøre at få en skøn ferie med små børn. Man skal blot forinden gøre sig nogle overvejelser om, hvad ferien skal indeholde. Igen: Du kender dine børn bedst, og du ved, hvad de kan og er vant til. 

Fokuser på opholdet

På ferier med småbørn skal der være plads til at lade tiden gå i stå, nyde hinandens selskab og lade familien blive opvartet og forkælet. Derfor anbefaler vi at finde det helt rigtige hotel og vente med alverdens oplevelser og eksotiske rundrejser, til børnene er lidt større. Og så vil vi alligevel gentage: Langt de fleste børn kan meget mere, end man tror. 

Børnevenlige omgivelser til glæde for alle

Det lyder måske som en selvfølgelighed at anbefale børnevenlige omgivelser, men det er værd at undersøge, om rejsemålet er vant til børnefamilier, om de har særlige aktiviteter for børn, og om man kan komme rundt med klapvogn m.m. De mindste børn elsker at soppe og lege med vand og sand, og derfor er strandrejser og hoteller med pool oplagte. Har hotellet en familiepool, behøver du ikke se dig omkring efter sure miner hele tiden, bare fordi dine børns grin går klart igennem. Dem, der vil have ro, er jo ved voksenpoolen. Mange hoteller har klare opdelinger i flere afdelinger. Det kan være til glæde for alle. Hør mere hos din rejserådgiver.

Fasthold de velkendte rutiner

Når børnene møder en helt ny verden, kan det give tryghed at fastholde velkendte rutiner, som de kender hjemmefra. Vi anbefaler derfor så vidt muligt at huske de sædvanlige sovetider, putteritualer og at medbringe børnenes yndlingslegetøj. Og endelig også at have et godt sted til de voksne, når de små er puttet. En god balkon, terrasse eller gårdhave til værelset eller villaen er guld værd, så man ikke skal sidde og hviske i mørket.

Rejser for større børn og teenagere

Når børnene bliver lidt større, står hele verden klar til at blive udforsket. Børnene kan, udstyret med underholdning og snacks, sagtens klare længere rejser, og med deres store nysgerrighed og smittende glæde er grobunden for en dejlig ferie lagt.

Medbestemmelse kan være stærkt motiverende

Den bedste måde at holde teenagere og større børn engageret på er ved at lade dem få medbestemmelse. Lad dem vælge nogle af de attraktioner, I skal se, og nogle af de udflugter, I skal på. Hvis du føler dig helt tryg, kan du også lade dem udforske destinationen på egen hånd – måske er der en særlig bydel eller et sted, de gerne vil se for sig selv. Alternativt lad dem lede familien rundt, så det ikke altid er de voksne, der viser vej. Både streetfood og shopping er gode aktiviteter. Også cykelture og bådture. På Eagles Palace i Grækenland kan I f.eks. leje jeres egen speedbåd.

Oplevelser og afslapning i skøn forening

Det kan hurtigt køre børnene trætte med for mange udflugter og seværdigheder. For den bedste ferie med større børn anbefaler vi at planlægge en god blanding af spændende udflugter og tid på hotellet til at bade, spille spil og hygge sig med hinanden. Større børn kan bruge dagevis med at snorkle i havet eller lege i poolen, og det er en nem måde at holde dem begejstret og beskæftiget på!

Husk privatlivet

Både forældre, større børn og teenagere kan have brug for at trække sig og have lidt tid for sig selv på værelset. Hvis børnene er ok med det, anbefaler vi derfor at booke ét værelse til forældrene og ét til børnene, et stort værelse med separat soveværelse eller en villa med plads til hele familien.

Gode råd til flyrejser med mindre børn

Vi kender alle frygten for at sidde ved siden af et skrigende barn på flyet. Det bliver ikke nemmere, hvis man er far eller mor til barnet. Her har vi samlet et par gode råd, der kan hjælpe til at gøre flyveturen lidt mere behagelig for alle parter.

 

Før du letter på ferie med mindre børn

Ankom i lufthavnen i god tid, så du undgår den værste stress i køer ved check-in og security. Så har du også tid til evt. at skifte og give barnet mad inden afgang. Mange luftfartselskaber giver børnefamilier lov til at gå ombord før andre. Vær klar og tag imod tilbuddet.

Tænk over rejsetid og plads i fly

Vi anbefaler generelt rejser uden for mange mellemlandinger og med kortere rejsetider, hvis der er små børn med. Overvej eget sæde til de mindste. Selvom børn under to år typisk kan flyve gratis på deres forældres sæde, kan det på længere flyveture være en god investering at bestille et sæde til dem også. Så slipper du for at have din baby på skødet på hele rejsen. Småbørn kan evt. sidde i et fastgjort børnesikkerhedssæde eller i en autostol – bemærk, at disse skal være godkendt og kompatible med fly.

Overraskelser på vejen

Pak noget af barnets legetøj ind i gavepapir, og lad det lege med papir og siden legetøjet – så er det underholdt længe! Time-for-time gaver giver noget at se frem til og overraskelser på vejen. Små lækkerier, puslespil, tegnebøger, film og musik er også en god idé at distrahere med.

Hold hovedet koldt

Børn kan tydeligt mærke, hvis du er stresset eller nervøs, og det smitter selvfølgelig af. Husk, at mange af dine medpassagerer også har børn og har fuld forståelse, hvis dit barn begynder at græde. Men omvendt er det en god idé at holde øje med, om barnet uforsætligt sparker til ryggen af sædet foran mm. God stemning smitter også.

Tal med din rejserådgiver om rejser med børn

Profil Rejser kan skræddersy rejser med børn, så de passer til dig og din familie i alt fra komfort til oplevelser. Vi glæder os til at hjælpe dig med at skabe en rejse for hele familien og minder for livet for alle. Læser du dette uden for vores kontortid, kan du bare klikke på knappen nedenfor, så kontakter vi dig hurtigst muligt. 

Jeg vil gerne vide mere

Mere inspiration til rejser med børn

Hylde Med Vores Kataloger

Skræddersyet specielt til dig

Fortæl os om dine rejseplaner, så finder vi de bedste muligheder, der opfylder netop dine ønsker og behov. Når du har sendt forespørgslen, kontakter vi dig hurtigst muligt til en indledende snak om din rejse.

Få et tilbud Ring til os: 77 33 55 00
Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.