Cypern Pafos Annabelle Restaurant Pool

Rejser til Cypern

Afslapning og kultur – og 300 årlige solskinsdage

En rejse til Cypern er en rejse til én af de mest solsikre destinationer i hele Europa. Med sin placering i det vestlige Middelhav er Cypern tilsmilet af gennemsnitligt 300 solskinsdage om året – og selv om vinteren kan du finde milde temperaturer her. Sommeren er varm, tør og fuld af sol – den perfekte kombination til en afslappende ferie ved en af øens mange fantastiske strande, hvor vandet har den helt rigtige turkisblå farve.

Rejser til Cypern

Udvalgte hoteller på Cypern

Profil Rejser kender Cypern

Cyperns kyster er ufatteligt smukke, og særligt den vestlige del af landet har kapret vores hjerter. Hos Profil Rejser kender vi de dejligste strande og hoteller på Cypern og kan guide dig til præcis det område og resort, som opfylder dine feriedrømme. Tag fat i os og fortæl om dine ønsker – så finder vi et dejligt sted til dig.

Cyperns historie og kultur

På Cypern finder du mange seværdigheder og udgravninger helt tilbage fra oldtiden. Særligt smukke er de velbevarede og fascinerende mosaikker i byen Paphos, som er optaget på UNESCO’s liste over bevaringsværdig verdenskulturarv. Mosaikkerne forestiller historiske begivenheder, mytologiske sagn eller abstrakte mønstre og er bestemt et besøg værd.

Øen Cypern er siden 1974 opdelt i en selvstændig del (den sydlige og vestlige) og et tyrkisk kontrolleret område (den nordlige og østlige del af øen). Zonen imellem de to områder er neutral og er kontrolleret af FN. Grænsen er dog åben, så både turister og lokale kan frit bevæge sig mellem de to områder af Cypern ved fremvisning af pas.

Maden på Cypern

For mange vil maden på Cypern minde om nabolandet Grækenlands med fokus på lokale råvarer som oliven, feta og solmodne, velsmagende grøntsager. Men Cypern har også sine helt egne specialiteter: Souvlakia, som er grillet kød på spyd, afella – svinekød marineret i koriander, og til den søde tand glyko, som er sirupsmarineret frugt serveret på en lille ske.

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.