Solskin og strandliv ved Atlanterhavet

Hvorfor skal man rejse til Portugal?

Portugal er en lille, sydeuropæisk perle, men mangfoldigheden er alligevel stor. Klimaet i Portugal er solrigt og mildt, og Portugals historiske rolle som stor søfartsnation har været med til at skabe den spændende kultur. Fra små fiskerbyer til de store byer Lissabon og Porto mærker du Portugals særlige charme i arkitektur og levevis, og på den sydvendte Algarvekyst venter nogle af Portugals bedste strande.

I Douro-dalens bølgende landskaber står vinstokkene tæt, og du kan nyde det gode liv med portugisisk vin og fortrinlig mad.

Ud for Afrikas vestkyst inviterer Madeira til store naturoplevelser og venlige temperaturer året rundt. Øen er også oplagt at besøge i vinterhalvåret, hvis du længes efter solskin men ikke vil rejse for mange timer væk.

Rejser til Portugal

Udvalgte hoteller i Portugal

Profil Rejser kender Portugal

Vi har udvalgt hoteller i Portugal for deres stemning, kvalitet og beliggenhed. Hør f.eks. om rejser til de smukkeste områder af Portugals kyst. Din rejse til Portugal skræddersys efter dine drømme og ønsker til hver en detalje, og vi ordner alt det praktiske for dig, så du bare skal nyde din ferie. Uanset om du er til børnevenlige resorts eller eksklusive boutiquehoteller, får du netop din feriedrøm opfyldt.

Portugals natur

Det mægtige Atlanterhav er en allestedsnærværende kraft i Portugal. Her samles surfere hvert år for at tæmme nogle af verdens højeste bølger, og her fanger fiskerne det bedste fra havets spisekammer til glæde for både turister og lokale. Og så er Atlanterhavet naturligvis uendeligt smukt at kigge på – og, hvis man kender de rigtige strande, også dejligt at bade i.

Væk fra kysten på fastlandet finder du et bakket og grønt landskab præget af store nationalparker, vinmarker, olivenlunde og frugtplantager, mens Madeira byder på bjergrig natur med store vandflad og vidunderlige vandreruter langs de gamle vandingskanaler, levadaerne.

Maden i Portugal

Portugals køkken er måske mindre kendt end andre sydeuropæiske madkulturer, men tag ikke fejl – her er masser af velsmag at finde. Især fisk, skaldyr og fyldige supper præger menukortet, og i mange retter mærker man kolonitidens påvirkning i krydderier som kanel, chili, kardemomme og vanilje.

Endelig er portugisisk vin selvfølgelig værd at fokusere på lige fra perlende vinho verde til vellagret portvin.

Portugals bedste udflugter

Portugal er rig på oplevelser. Glæd dig til vinsmagning, imponerende naturoplevelser og spændende kultur

Se alle udflugter til Portugal

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.