Canada Whistler Garibaldi Lake Mand går på træstamme ved Garibaldi Lake

Rejser til Canada

En rejse til Canada er et eventyr for alle, som elsker natur

Oplev Canadas storslåede vildmark fra vest til øst, og gå på opdagelse i kultur og historie i landets byer. 

Vi har håndplukket de bedste hoteller i Canada

Efter en lang dag med store naturoplevelser er det vigtigt at have et dejligt sted at falde til ro om aftenen. Profil Rejser samarbejder med en lang række gode hoteller i Canada i alle prisklasser og i alle dele af landet.

 

Vi har udvalgt de bedste udflugter i Canada

Profil Rejser har udvalgt en række udflugter i Canada til dig, der gerne vil opleve landet på nye og spændende måder. Naturen spiller en hovedrolle i mange af dem, men om du vil opleve vildmarken fra hesteryg, hvaler til søs eller noget helt tredje er op til dig.

 

Oplevelser i naturen og byerne

Langt de fleste tager på en kør-selv-ferie i Canadas smukke landskaber, for her er du selv herre over tid, rute og tempo. I Canadas store og velfungerende nationalparker kommer du helt tæt på det vilde dyreliv - alt fra brune bjørne, elge til mægtige havørne.

Det er oplagt at kombinere naturoplevelserne med en storbyferie, hvor du kan finde gastronomi, kunst og kultur i verdensklasse.

Canadas historie og kultur

Canadas historie er ligesom USA’s en historie om kolonisering og senere uafhængighed, og landet har gennem historien ændret form – senest i 1949, da New Foundland og Labrador blev en del af landet. Den dag i dag har Canada to hovedsprog – engelsk og fransk, der især tales i den østlige delstat Quebec. Den storslåede natur har været en stor udfordring for først de oprindelige folk og siden pelsjægere, guldgravere og andre, der vovede lykken i den barske vildmark.

I dag kan du nyde godt af en velfungerende infrastruktur, så du kommer nemt omkring på din rejse til Canada i egen bil, på sejlture, med tog eller fly. 

De oprindelige folk

De oprindelige folk i Canada har ligesom mange andre steder i verden været udsat for forskellige former for krænkelser, men der arbejdes i dag hårdt på at genetablere gode rammer for deres liv og kultur. En del af det arbejde består i at give de oprindelige folk mulighed for at vise og hylde deres levevis, og derfor kan du som turist også komme helt tæt på hvordan Canadas tidligste beboere har levet – og hvordan deres efterkommere gør det i dag.

Et multikulturelt samfund

Canada er stærkt influeret af amerikansk kultur, men har altid haft en form for ‘lillebror’-rolle overfor sin nabo mod syd. Men der er også helt unikke ting ved den canadiske kultur: Dels den franske indflydelse fra kolonitiden, der især kan mærkes i delstaten Quebec og i byen Montreal, og dels den særlige kulturelle betydning, som livet i vildmarken – hvor pelsjægere, guldgravere og andre driftige typer har prøvet lykken – har haft på den canadiske folkesjæl.

I dag er Canada et multikulturelt samfund, der hylder indflydelsen fra de mange immigranter, der i tidens løb har slået sig ned i landet. Det er blandt andet indere, kinesere og vietnamesere, som har immigreret til Canada, og deres indflydelse på deres nye hjemland ses især i de store byer, hvoraf flere har kvarterer som Little India og China Town.

Canada Alberta Jasper Nationalpark Landskab Rensdyr, Natur, Bjerge, Skov

Canada - hvornår er det bedst?

Vi anbefaler typisk en rejse til Canada i perioden maj til oktober. Læs mere om vejret året rundt i Canada

Vejret i Canada

Sol og regn i Canada

Gennemsnits temperatur

-14 °c - 18 °c

Gennemsnits nedbør

1 cm - 18 cm

Canadas natur

Canada er stort – det næststørste land i verden. Og Canada har den længste kyststrækning af alle lande. Meget af kysten ligger dog permanent under det frosne, arktiske hav, men både øst- og vestkysten er kendt for sin smukke natur og rige dyreliv. Længere væk fra kysterne finder du bjerge, skove og prærieland.

Der venter dig uendeligt mange oplevelser langs Canadas kyster. Her finder du rå skærgård og et spændende dyreliv både til lands, til vands og i luften, og samtidig er det også ved kysterne, at størstedelen af Canadas storbyer ligger – så her er det også muligt at kombinere natureventyr og storbyferie. Tag fx til Vancouver, der ligger smukt ud til Stillehavet, og kør derfra enten ud på Vancouver Island eller ind i den canadiske vildmark, hvor bjerge, skove og søer venter.

Bedst om sommeren

På grund af sin nordlige beliggenhed og de imponerende store afstande i landet er Canadas natur også en legekammerat, man skal have respekt for. Vi anbefaler at tage til Canada i sommermånederne for at undgå de koldeste temperaturer (med mindre du gerne vil på ski, naturligvis!), og i øvrigt altid at forberede dig grundigt, før du bevæger sig ind i Canadas vildmark. Mange af de smukkeste naturområder i Canada er i dag nationalparker, som beskytter naturen til vores efterkommere. Den korte sæson betyder dog også, at det er en god idé at bestille rejser til Canada i god tid.

Fra kyst til kyst

Niagara Falls i den østlige del af landet er et drømmesyn for mange. Det brusende vandfald på grænsen mellem Canada og USA er et af verdens største, og en dagstur hertil fra fx nærliggende Toronto er oplagt, når du er i området.

I det vestlige Canada finder du den canadiske del af bjergkæden Rocky Mountains. I de canadiske Rockies er naturen så smuk, at man næsten ikke forstår det. Du kan rejse gennem de overvældende landskaber i bil, men det er også en helt unik oplevelse at følge de gamle pionerers togruter med luksustoget Rocky Mountaineer. Her sidder du i store, rummelige vogne med glasloft, der giver dig frit udsyn til bjergtinderne, og kan i ro og mag fordøje de vilde landskaber, som toget kører igennem.

Sidst, men ikke mindst er Canada en fantastisk ski-destination, og særligt området omkring Whistler er kendt for at være et af de bedste i verden.

Dyrelivet i Canada

Det er nok den brune grizzlybjørn, som flest forbinder med Canadas dyreliv, men der er mange flere spændende dyr at opleve i Canada. Her kan du opleve blandt andet:

  • Hvaler i Stillehavet ved den vestlige kyst
  • Sorte bjørne og grizzlybjørne i de store skove
  • Havørne ved kysterne
  • Pumaer
  • Elge
  • Ulve
  • Bævere

Hvis du drømmer om dyreoplevelser i Canada, så tag bare fat i os. Vi har stor erfaring med rejser til Canada og ved præcis, hvor og hvornår du skal tage af sted for at opleve de vilde dyr i Canada. Fortæl om dine ønsker, vi hjælper vi dig med at gøre drømmen til virkelighed.

Canada Whistler Garibaldi Lake Mand går på træstamme ved Garibaldi Lake

Send en forespørgsel

Skræddersyede rejser er vores speciale – og her har du mulighed for at fortælle os om dine rejseønsker og -planer. Med udgangspunkt i dine ønsker og sans for detaljen designer vi rejser, så de passer til netop dig. Du får rådgivning og tryghed fra start til slut. Med andre ord: Vi er din garanti for en kvalitetsrejse i særklasse

Få et tilbud Ring til os: 77 33 55 00

Maden i Canada

Ahorntræet har en helt særlig status i Canada, og det smukke, kantede blad pryder endda Canadas flag. Det er ikke mindst på grund af træet gyldne dråber, ahornsirup, at træet har opnået nærmest ikonisk status i Canada. Canada står for mere end 85% af verdens produktion af ahornsirup. Den søde sirup kommer i mange forskellige udgaver – fra lys og mild til næsten sort og meget intens i smagen. Gør dig selv en tjeneste og smag forskellen, når du er i Canada – den ægte vare kan ikke sammenlignes med de billige kopier!

Poutine – en spøjs klassiker

En anden canadisk klassiker, som er kendt og elsket i det store land, men som er nærmest helt ukendt uden for Canada, er poutine. Den regionale livret fra Quebec er en spøjs blanding af pommes frites, cheese curds (en slags milde oste-gnallinger) og brun sovs. Det lyder mærkeligt, og det er det også – men canadierne elsker det!

Mad fra hele verden

De mange immigranter, som igennem tiden har slået sig ned i Canada, har også haft afgørende indflydelse på landets madkultur. Således kan du især i de store byer som Toronto og Vancouver finde både indisk, kinesisk og vietnamesisk mad i absolut verdensklasse.

Profil Rejser kender Canadas byer indgående og kan guide dig til de bedste spiseoplevelser – hvad end det er sirupssmagning, poutine eller dim sum, du er ude efter. Tag fat i os, når du planlægger din tur til Canada, så guider vi dig til de bedste restauranter.

Mor Med Sine Sønner Kigger På Kort

Rejsevejledning for Canada

Hvor meget tidsforskel er der mellem Canada og Danmark? Skal du have visum for at komme ind i Canada? Vi har samlet alt den praktiske information her.

Rejsevejledning
Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.