Canada Alberta Jasper Nationalpark Landskab Rensdyr, Natur, Bjerge, Skov

Vejret i Canada

Vejret i Canada

Vejrforholdene i Canada varierer utrolig meget, ligesom landets natur. På den store canadiske prærie spænder temperaturen fra minus 25 grader om vinteren til 35 grader i sommermånederne. Vejret i Canada er både omskifteligt og ret uforudsigeligt. 

Klima og vejr i British Columbia

På Canadas vestkyst finder du British Columbia, der grænser op til Alaska mod nord og staten Washington i USA mod syd. Blandt de meget populære rejsemål i British Columbia finder du storbyen Vancouver, Vancouver Island og nationalparkerne Whistler og Glacier.

Vancouver og Vancouver Island

Vancouver og Vancouver Island siges at have det mildeste klima i Canada. Det er også her du finder det tørreste sommervejr i hele Canada. Vi kan alligevel varmt anbefale rejser til området også i forårs- og efterårsmånederne. Det er muligt, at det regner, men temperaturen er stadig behagelig, og den store fordel er, at du undgår de mange turister, som besøger Vancouver og Vancouver Island om sommeren. Fra marts til maj ligger dagtemperaturen gennemsnitligt på 15 grader. Fra juni til august på 22 grader, og fra september til november på 14 grader. Vinteren, der er mild i Vancouver og på Vancouver Island, byder på en gennemsnitlig dagtemperatur, der kan komme op på 11 grader.

Whistler nationalpark

Kun to timers kørsel fra Vancouver ligger Whistler nationalpark, så her vil du ikke opleve de store temperaturforskelle. Ved vandreture i nationalparken bør du dog være opmærksom på, at vejret kan ændre sig hurtigt i bjergene. Derfor er mange af vandreruterne lukket i vintermånederne på grund af sne.

Klima og vejr i Alberta

Provinsen Alberta grænser op til British Columbia mod øst, og her finder du nationalparkerne Jasper og Banff ligesom Lake Louise og byen Calgary.

Vejret i nationalparkerne Jasper og Banff er præget af deres beliggenhed i de canadiske Rocky Mountains. Det betyder overordnet, at vejret ændrer sig, efterhånden som du bevæger dig længere op i bjergene. Men det betyder også, at vejret er omskifteligt. Her er sommeren kort, men med lange dage. Foråret starter midt i april i de lavtliggende områder, mens det først når til toppen af bjergene medio juni. Juli er generelt den varmeste måned, og her kan dagtemperaturen godt nå op til 23 grader, men så kan nattetemperaturen til gengæld godt falde til nulpunktet nogle steder.

Et godt råd: Spørg altid de lokale til råds før du bevæger dig ud i nationalparkerne på vandreture. Rygsækken skal pakkes til al slags vejr.

Klima og vejr i Ontario

Ontario er Canadas østlige provins på den canadiske østkyst. Hovedstaden er Toronto. Byen er udgangspunkt for dagture til det berømte vandfald Niagara Falls.

Niagara Falls og Toronto

Niagara Falls ligger på grænsen mellem Canada og USA og består af to vandfald. På den sydlige, amerikanske side finder du American Falls og på den nordlige, canadiske side har du Horseshoe Falls. På din rejse til Canada kan du glæde dig over, at udsigten er absolut bedst herfra. Niagara Falls kan besøges året rundt.

Vejret i Toronto kan om sommeren blive ganske varmt med dagtemperaturer op til 27 grader. I efterårets måneder er den 14 grader, og i vintermånederne ligger dagtemperaturen omkring frysepunktet. I foråret er den gennemsnitlige dagtemperatur 10 grader. Nedbørsmæssigt kan du forvente omkring 10 regnvejrsdage om måneden. Det er lidt mindre end i København.

Klimatabellen her på siden viser den gennemsnitlige temperatur for hver af de pågældende måneder. Den er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.