Dyr papegøje flyver gennem jungel

Natur og dyreliv

Rejser til verdens skønhed og forunderlighed

Drømmer du om rejser med særlig fokus på natur og dyreliv? Rejser, hvor du kommer ud i enestående naturscenerier, oplever forunderlige naturfænomener og kommer tæt på det vilde dyreliv. Der er muligheder overalt.

Skræddersyede rejser til natur og dyreliv

I Profil Rejser kan vi skræddersy din rejse til natur og dyreliv ud fra dine ønsker. Vil du opleve safari på savannen? Orangutanger på Borneo? Djævlerokker på Maldiverne? Vandre gennem bjergene på Madeira eller ud på indlandsisen på Grønland? Se spruttende gejsere på Island? Tal med din rejserådgiver om dine drømme. Hvis de også omfatter at ride på elefanter, svømme med delfiner i fangenskab eller at klappe en tigerunge, er det dog ikke os. Man skal opleve naturen på dens egne betingelser.

Rejser til natur og dyreliv i arktiske områder

Vi starter mod nord. På rejser til Island, Færøerne, Svalbard, Lapland og Grønland venter uendelige naturscenerier, rå natur og unikke oplevelser alt efter årstid. Skal du se nordlyset danse om vinteren eller nyde midnatssolen om sommeren?

Grønland fra isfjorde til hvaler

Du kan sejle i mageløse isfjorde, vandre på indlandsisen, tage på safari i moskusoksernes tundra, overnatte i iglo ude i den hvide intethed og også køre i hundeslæde gennem de smukke scenerier, primært hvis du er her om vinteren. Er du frisk, kan du kombinere sejlturen mellem isbjergene med lidt vinterbadning. Hør også om hvalsafari fra Assaqutaq om sommeren.

Se rejser til Grønlands natur og dyreliv

 

Svalbards isbjørne, gletsjere og hvalrosser

Svalbard er til dig, der vil opleve rå og spektakulær natur, uendelige horisonter, larmende stilhed og et fascinerende dyreliv. Svalbards flere end 200 gletsjere dækker med end 60% af øgruppens areal. Her bor 2-3.000 mennesker og 2.000 isbjørne, og du kan også møde polarræve, sæler, hvalrosser mm. Vil du sejle på ekspedition ved Svalbard, begynder isen at åbne sig i maj, og henne i august kan du komme helt til Nordaustlandet i øst og ned gennem Hinlopenstrædet.

Se rejser til Svalbards natur og dyreliv

Islands vulkaner, gejsere og gletsjere

Island har så mange naturoplevelser, at vi ikke kan nævne alle her. Søpapegøjer og hvaler. Kæmpe gletsjere og varme kilder. Spruttende gejsere og gigantiske vandfald. Ved Thingvellir deler verden sig i en kløft, der vokser hver dag. Og endelig rejser vulkanerne sig med hilsen fra jordens glødende indre. Skal du opleve en af dem indefra?

Se rejser til Islands natur og dyreliv

Laplands hvide verden

Finsk og svensk Lapland inviterer til store naturoplevelser, hvor du samtidig kan overnatte unikke steder som på det ikoniske Ishotel i Sverige og i en hytte med glastag og udsigt til nordlyset i Finland. Sig til, hvis hytten skal trækkes langt ud på en isdækket sø i den mørke vinternat. Du kan køre på snescooter og i slæde efter hunde eller rensdyr, vandre i snesko og møde den samiske kultur.      

Se rejser til Laplands natur og dyreliv

Færøernes grønne fjelde

Færøerne er en forunderlig grøn verden med et ofte magisk lys. Se de mange vandfald med Múlafossur som stjernen, gå på sorte strande og sejl til fuglefjelde med tusinder af søpapegøjer, suler, lomvier og skarver f.eks. på Mykines. Er du i Tórshavn, kan du vandre 2½ time over fjeldet til Kirkjubøurs historiske kongsgård og smukke edderfugle. Dyrelivet består primært af øernes bestand af 70.000 får, der vokser til over 100.000 i foråret.

Se rejser til Færøernes natur og dyreliv

Rejser til natur og dyreliv i Afrika

Når vi taler rejser med fokus på dyreliv, kommer vi ikke uden om safari i Afrika. Mødet med The Big Five, stemningen på skønne lodges og hele spændingen, når du kører på game drive. Hvad ser du i dag? Vi finder de steder, hvor du har den største chance for de bedste oplevelser. Husk, at du kan kombinere safari i Afrika med badeferie f.eks. på Zanzibar eller Mauritius.

Safari i Kenya

I Kenya inviterer Masai Mara til noget af den bedste safari, Afrika kan byde på med den store migration mellem juli og oktober som højdepunktet. Millioner af dyr vandrer over savannen for at finde friske græsgange. Og krokodillerne ligger på lur, når de krydser Mara-floden. Et drama af de helt store. Skal du svæve over sceneriet i luftballon og opleve en safari i Kenya, der i bogstavelig forstand hæver sig over det almindelige? Nyd også, hvordan Kilimanjaros sneklædte top rejser sig over savannen, og Great Rift Valley byder på vulkankratere og storslåede vandfald.

Se rejser til Kenyas natur og dyreliv

Rejser til natur og dyreliv i Det Indiske Ocean

Det Indiske Oceans paradisøer inviterer til de helt store oplevelser under havets overflade med snorkling og dykning, men også meget mere end det. Du kan vandre på vulkaner og i forunderlig regnskov, og du kan møde enestående dyreliv som de kæmpe landskildpadder. 

Snorkling og dykning ved Maldiverne

Marinelivet i Maldivernes atolhav er legendarisk. Du kan snorkle og dykke på koralrev, svømme med havskildpadder, farverige fisk og djævlerokker, der danser ballet i deres graciøse jagt på smådyr og plankton. Alt efter sæson og atol kan du også opleve de store hvalhajer, der glider stille gennem vandet uden at vide, at navnet associerer dem med mere farlige og tandrige fætre. Nyd også sejlture med springende delfiner omkring dig.

Se rejser til Maldivernes natur og dyreliv

Kæmpe skildpadder og nødder på Seychellerne

Seychellerne inviterer også til god snorkling, men kan meget mere end det. De kuperede øer er dækket af en smuk frodighed. I nationalparken Vallée de Mai på Praslin kan du opleve 6 endemiske palmearter, bl.a. de forunderlige coco de mer, der har både han- og hun-planter. Frugten er verdens største nød, der kan veje op til 25 kg og har form som et kvindeskød. På Seychellerne kan du også opleve et rigt fugleliv og de store landskildpadder. På hovedøen Mahé kan du vandre i Morne Seychelles National Park.

Se rejser til Seychellernes natur og dyreliv

Réunions vulkaner for de aktive

Tæt på Mauritius ligger franske og spektakulære Réunion med dramatiske vulkaner, høje vandfald og tæt frodighed. Du kan vandre, cykle, flyve i helikopter og paraglide, bade i vandfald, rafte på floderne og sejle langs kysten på udkig efter delfiner, havskildpadder, flyvefisk og havfugle. Piton de la Fournaise (2.632 m) er en af verdens mest aktive vulkaner med flere udbrud hvert år. Du kan komme ind i nogle af viulkanens lavarør! Réunion har også tre udslukte vulkaner. Du kan du køre til kraterdalene Cirque de Cilaos og Cirque de Salazie og vandre til Cirque de Mafate.

Se rejser til Réunions natur og dyreliv

Elefanter og hvaler på Sri Lanka

Mirissa på Sri Lanka er et af de bedste steder i verden at se hvaler, og her er tusinder af vilde elefanter. Oplev dem f.eks. i Udawalawe og i Minneriya, hvor de samles omkring Kong Mahasens gamle vandreservoir om sommeren. Nationalparken Yala har verdens største koncentration af leoparder, og her er også læbebjørne, bøfler og et rigt fugleliv. Du kan vandre i Knuckles Mountain Range og i Horton Plains med World's End, hvor sletten forsvinder ned i dybet. Ved Little Adam’s Peak kan du vandre langs teplantagerne, og er du øvet vandrer, kan du gå i pilgrimmenes fodspor til toppen af det hellige bjerg Adam’s Peak.

Se rejser til Sri Lankas natur og dyreliv

Natur og dyreliv i Østen

Overalt i Østen kan du krydre din rejse med smukke naturoplevelser fra junglen i Thailand med Elephant Hills over Halong-bugtens klippeøer i Vietnam til de uendelige teplantager i Cameron Highlands i Malaysia, hvor også Taman Negara National Park byder på store naturoplevelser som en af verdens ældste regnskove med et rigt dyre- og fugle liv. Hør også om glamping ved foden af Kardemommebjergene i Cambodja.

Borneos natur og dyreliv

Søger du eventyr i Østen, hvor natur og dyreliv er målet med din rejse, kan få steder måle sig med Borneo. ”Skovmennesket” orangutangen er et ikon for rejser til Borneo skarpt fulgt af de forunderlige næsebjørne. Du kan også opleve pygmæelefanter, næsehornsfugle, havskildpadder, træleoparder, flyvende frøer, kødædende planter og verden største blomst, Rafflesia. Nyd at sejle på Kinabatangan-floden på udkig efter dyr og fugle. Den ultimative regnskovsoplevelse får du i Danum Valley. Og vil du se Borneo fra oven, så gå mod toppen af Mount Kinabalu. Det slutter først oppe i 4.095 meter over havet.

Se rejser til Borneos natur og dyreliv

Indonesien fra vulkaner til komodovaraner

En rejse til Indonesien kan rumme unikke natureventyr. På Bali, Java og Lombok har du de store vulkaner, og du kan sejle til Komodo, hvor de kæmpe varaner lever. Det er som et frygtindgydende møde med fortiden, når den prøver at fange din duft med sin tvedelte tunge. Der er fantastisk snorkling flere steder f.eks. på Bali ved Menjangan og Lembongan og ved Flores (bl.a. djævlerokker), hvor du også kan bade i Cunca Wulang-kløftens vandfald.  Ved Gili-øerne kan du svømme med hvalhajer. Og på Sumatra kan du spejde efter orangutanger, langhalede makakaber, gibbonaber, sommerfugle, fugleliv, malajbjørne, elefanter, vildsvin og den truede Sumatra-tiger. Ser du den, vil du nok også kunne vinde i Lotto.

Natur og dyreliv i Nordamerika

Vi kunne skrive hele bøger om natur og dyreliv i Nordamerika. I USA kan du opleve de røde og grønne nationalparker, møde flokke af bisonokser på de vidstrakte stepper, opleve brune og hvide bjørne, svømme med søkøer i Florida og meget, meget mere. I Mexico kan du krydre din rejse til Yucatán-halvøen med svømmeture i underjordiske grotter, cenoter, og med hvalhajer om sommeren. Og Canada frister med vildmark, hvaler og meget mere. Der er fantastisk natur overalt.

Canadian Rockies og Vancouver Island

Rejser til Canada er rejser til rå vildmark, forrevne fjorde, tempereret regnskov, dyreliv med bjørne og havets kæmper spækhuggerne og de store hvaler. Oplev Rocky Mountains, der her kaldes Canadian Rockies, f.eks. fra luksustoget The Rocky Mountaineer fra Vancouver, hvorfra du også kan tage til enestående Vancouver Island med vandfaldene i Pacific Rim National Park. Skal du sejle i kajak langs kysten ved Tofino på udkig efter bjørne?

Se rejser til Canadas natur og dyreliv

Natur og dyreliv i Europa

Overalt i Europa kan du krydre dine rejser med smukke naturoplevelser. Kom ud på vandrestierne i Tramuntanabjergene, når du holder ferie på Mallorca. Oplev søer og vandfald ved Plitvice i Kroatien. Nyd de bølgende vinmarker i Douro-dalen i Portugal. Udforsk månelandskaber, skove og vulkanen Teide på Tenerife. Og bestig Etna på Sicilien. Tal med din rejserådgiver om mulighederne.

Vandreture langs Madeiras levadaer

Bjergene på portugisiske Madeira inviterer til magiske vandreture langs de gamle vandingskanaler, levadaerne. Du kan vandre gennem tæt frodighed, i golde landskaber og fra bjergtop til bjergtop. Nogle ruter går ind gennem tunneler og forbi smukke vandfald, og øen i Atlanterhavet er samtidig forkælet med masser af blomster. Der er ruter for alle både med hensyn til længde og sværhedsgrad.

Se rejser til Madeiras natur og dyreliv

Krydstogter til natur og dyreliv

En ganske særlig naturoplevelse er at opleve verden fra søsiden. Oplev fx krydstogt op langs Canadas rå kyster til hvalernes spisekammer ved Juneau i Alaska eller langs Sydamerika til Antarktis. Du kan også tage på flodkrydstogt gennem Amazonas eller ad Europas gamle floder, der snor sig gennem smukke landskaber. Hvor der er vand, er der unikke oplevelser med natur og dyreliv. 

Ekspeditionskrydstogter

En helt særlig kategori af naturoplevelser er ekspeditionskrydstogter til fx Antarktis, Grønland, Svalbard og  Galapagos. Alt efter dine ønsker kan ekspeditionerne ske i ydmyge skibe eller i ren luksus. Forestil dig at sejle på opdagelse i zodiacs (motoriseret gummibåd) blandt Antarktis’ isbjerge eller Galapagos’ søløver, for så at vende hjem til gastronomiske oplevelser og en smuk suite ombord. Ja, på Swan Hellenic er der endda panoramarude i saunaen, hvis nu en hval skulle springe udenfor, mens du nyder varmen. Scenic Eclipse har også helikopter og undervandsbåd med! Ring og hør mere om ekspeditonskrydstogter. De luksuriøse ekspeditionsskibe har plads til væsentligt færre gæster end normale krydstogtskib. Silver Origin har fx kun plads til 100 gæster. Derfor skal du bestille i rigtig god tid!

Få hjælp fra vores eksperter

Tal med vores rejserådgivere om dine ønsker til rejser med fokus på natur og dyreliv og glæd dig til at opleve verdens skønhed og forunderlighed.  

Læs mere om natur- og dyreoplevelser

Se udvalgte rejser til natur og dyreliv

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.