Grønland, Ilulissat, Isbjerge, Diskobugten, Båd

Rejser til Grønland

Den hvide kæmpe mod nord

En rejse til Grønland er et eventyr året rundt. Her kan du opleve vinterens uendelige, hvide vidder under nordlyset, der rejser sig som en katedral over den frostklare nat – og sommerens midnatssol, som strækker dagene ud i det uendelige. Isen er allestedsnærværende; fra den mægtige, tyste indlandsis til gletsjernes karakteristiske knurren, når nye, majestætiske isbjerge ’kælves’ og flyder ud i fjorden. I og omkring det kolde vand finder du et rigt dyreliv, der tæller verdens største dyr, blåhvalen, men også fuglekolonier, moskusokser og selvfølgelig de energiske transportdyr slædehundene.

Rejser til Grønland

Vi har håndplukket de bedste hoteller i Grønland

Vi kender de bedste og de enkle hoteller og de hyggeligste, velfungerede vandrehjem og lodges i Grønland og kan guide dig til dem alle, så du får et rent, pænt og ordentligt sted at sove efter en lang dag med masser af oplevelser i naturen.

Billedet er udlånt af World of Greenland

Se hvilke hoteller vi anbefaler i Grønland

Vi har udvalgt de bedste udflugter i Grønland

I Grønland venter der store naturoplevelser både til lands, til vands og i luften. Vi har udvalgt de bedste udflugter i det smukke land, som giver dig et unikt indblik i både Grønlands kultur og natur.

Se hvilke udflugter vi anbefaler i Grønland

Profil Rejser kender Grønland

Vores Grønlandseksperter har selv rejst utallige gange i Grønland og kender det store land fra nord til syd. Vi kan guide dig til, hvornår du skal rejse til Grønland, hvor du skal tage hen, og hvad du skal lave. Vi har et godt netværk af lokale guider og hotelejere på Grønland, som vil sørge for, at du får præcis den ferie på Grønland, som du drømmer om.

Grønlands historie

Det er 4-5.000 år siden, at de første mennesker indvandrede fra Nordamerika, over Canada og videre til Thule i det nordlige Grønland. I alt har seks, forskellige inuitkulturer indvandret i adskillige bølger, og den sidste, Thulekulturen, nedstammer den nutidige, grønlandske befolkning fra. På samme tid som Thulekulturen gjorde sit indtog i det nordlige Grønland, ankom nordboerne til Sydgrønland i årene 982-985. I spidsen af nordboerne var Erik Den Røde, som var dømt fredløs på Island for drab. Han slog sig ned i det nuværende Qassiarsuk, hvis fjord han døbte ”Eriks Fjord”. Her opførte han gården Brattahlið, hvis ruiner og kirke stadig kan ses den dag i dag blandt mange andre ruiner fra vikingernes tid i Grønland.

Grønlands kultur

Kulturelt er Grønland stærkt præget af de ekstreme naturkræfter, befolkningen lever under. Grønlænderne levede, og gør det stadig i mindre grad, som fangere og jægere i små, isolerede bygder. Dette liv afspejler sig i grønlændernes sprog, fortællinger/myter, musik, beklædning, kost og boliger, som alt er skabt eller inspireret af de materialer, naturen har givet. På denne vis minder grønlænderne i høj grad om andre naturfolk. De har overlevet gennem årtusinder ved at være hårdføre og opfinde livsnødvendige redskaber, som over tid er blevet raffineret og udviklet, således at mange stadig bruges den dag i dag. Her kan nævnes qajaq'en, den grønlandske havkajak, som har været med til at brødføde grønlænderne fra havets spisekammer. Ulo'en, den særlige, krumme kniv til forarbejdning af fangstdyr, bør også nævnes.

Tal med os - også om det, du ikke ser her

Vi skræddersyr din rejse til Grønland ud fra dine ønsker og den sæson, du ønsker at rejse i. Du kan få inspiration i vores rejseforslag, men det er bare nogle få eksempler. Måske vil du rejse på et helt andet tidspunkt eller planlægger flere år frem. Måske vil du opleve noget helt andet. Tal med vores rejserådgivere både om det du ser, og det du ikke ser. 

Grønland, Nuuk, Solnedgang, Farverige Huse, Bygd, By

Grønland - hvornår er det bedst?

Grønland kan besøges året rundt. Læs mere om vejret året rundt i Grønland

Vejret i Grønland

Sol og regn på Grønland

Gennemsnits temperatur

-20,1 °C - 10,3 °C

Gennemsnits nedbør

100 mm - 900 mm

Grønlands dyreliv

Der er ingen tvivl om, at Grønlands dyreliv er ét af landets største attraktioner. Særligt isbjørnen er kendt og elsket og pryder Grønlands rigsvåben, men du skal ikke regne med at opleve den store bjørn i naturen. Til gengæld har du mulighed for at spotte både moskusokser, rensdyr, polarræve, sneharer, ulve, sæler, hvaler og narhvaler, for blot at nævne nogle stykker.
Der er stor forskel på de dyreoplevelser, som venter dig i Grønland om sommeren og om vinteren. Sommerens lange dage danner efter vores mening den bedste ramme for at opleve det grønlandske dyreliv. Her kan du spotte hvaler og fugle langs kysten, og det er også her, at det er bedst at fiske i Grønland. Om vinteren kan du til gengæld køre med hundeslæde.
Profil Rejser kan guide dig til de bedste dyreoplevelser i Grønland – tag bare fat i os og hør om mulighederne.

Grønlands natur

Den grønlandske natur er noget for sig. Mest kendt er indlandsisen og de kolossale isbjerge. De nordlige breddegrader gør, at der er helt kolossal forskel på sommer og vinter – om vinteren ligger landet i en dyne af mørke i flere måneder kun afbrudt af nordlysets magiske skær, og om sommeren vender midnatssolen op og ned på vores forståelse af dag og nat. Vi anbefaler at tage til Grønland om sommeren, hvor landet er grønt og vejret er køligt, men ikke iskoldt.
Naturen er den helt store attraktion på Grønland, men det er vigtigt at planlægge sit besøg ordentligt, hvis man vil have det optimale ud af sin rejse mod nord. Profil Rejser kender Grønland fra nord til syd og kan hjælpe dig med at sammensætte netop den rejse til Grønland, som du drømmer om.

Mad i Grønland

Det kolde klima på Grønland har haft stor indflydelse på den grønlandske madkultur. I det traditionelle, grønlandske køkken finder man derfor ikke mange grøntsager – men i stedet både hvalspæk, moskusokse og rensdyr. I dag finder du mange forskellige restauranter på Grønland og især i Nuuk, så der er rig mulighed for at smage både det mere traditionelle grønlandske køkken og mere internationalt orienteret mad.

Grønland, Vandretur Iskappe, indlandsisen, Kangerlussuaq, Udflugt, Natur

Rejsevejledning for Grønland

Hvor meget tidsforskel er der mellem Grønland og Danmark? Er der krav om vacciner? Vi har samlet alt den praktiske information her.

Rejsevejledning for Grønland

Udforsk Grønland

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.