Grønland, Vandretur Iskappe, indlandsisen, Kangerlussuaq, Udflugt, Natur

Rejsevejledning: Grønland

Værd at vide før rejsen

Ankomst

Har du bestilt transport til hotellet vil du ved ankomst blive mødt af vores samarbejdspartner, som står med et skilt i ankomsthallen med enten ”Profil Rejser” eller dit/dine navn(e).

Check in på hotellerne er oftest først muligt først på eftermiddagen. Ankommer du før og værelset ikke er klart, kan bagagen opbevares i receptionen.

Hjemrejse

Har du bestilt transport til lufthavnen vil vores lokale samarbejdspartner hente dig på hotellet. Tidspunkt vil blive oplyst enten på ankomstdagen eller dagen før hjemrejsen.

Normalt har du værelset til sidst på formiddagen. Har du afrejse om aftenen og ønsker at beholde værelset, kan du betale for dette hjemmefra. Alternativ kan du spørge på hotellet, om det er muligt at beholde værelset til afrejse.

Pas og visum

Dit pas skal være gyldigt under hel rejse i Grønland. Der kræves ikke visum til Grønland for danske statsborgere.

Bemærk: Det er den rejsendes eget ansvar at tjekke op på reglerne for pas og visumregler, da dette kan ændre sig med kort varsel.

Vaccinationer

Der er normalt ingen krav om vaccinationer ved rejser til Grønland.

Rejseforsikring

Selv om du er på ferie, kan du blive syg eller der kan opstå andre situationer, hvor du får brug for hjælp. Det tilrådes derfor at tegne en rejseforsikring, der dækker såvel tyveri og beskadigelse af bagage samt udgifter i forbindelse med sygdom og hjemtransport. Profil Rejser samarbejder med Gouda Rejseforsikring, og har du endnu ikke tegnet en rejseforsikring, er vi gerne behjælpelige med dette.

Tidsforskel

Grønland har, som Danmark, sommer- og vintertid. Tidsforskellen mellem Danmark er derfor den samme året rundt.
Sommer: -4 timer / Vinter: -4 timer.

Internet i Grønland

Internet er dyrt i Grønland, HUSK at slå dataroaming fra på din mobil, ellers får du en stor regning når du kommer hjem.
På flere hoteller er det gratis, eller også er det muligt at købe internetpakker.

Klima

Grønland ligger i den arktiske klimazone. Det betyder, at gennemsnitstemperaturen i den varmeste måned ikke er over 10 grader. Men klimaet er ikke det samme i hele Grønland. Der kan være ret meget forskel på klimaet i Nord- og Sydgrønland. Der er også stor forskel på klimaet ved kysten og inde i landet.

Den varmeste måned i Grønland er juli. Her er temperaturen 6-8 grader i gennemsnit. I Sydgrønland er temperaturen i juli i gennemsnit dog næsten 10 grader.

Om vinteren er der meget større forskel på temperaturen i Nord- og Sydgrønland. Fx er temperaturen i januar i gennemsnit -6,0 grader i Qaqortoq og -8,6 grader i Nuuk. De ligger begge i Sydgrønland. Længere mod nord er temperaturen meget lavere. Fx er temperaturen i januar -19,3 grader i Kangerlussuaq og -12,6 grader i Ilulissat.

Valuta og kreditkort

Der benyttes danske kroner på Grønland. I de større byer kan du betale med Dankort, VISA og andre gængse kreditkort som fx Eurocard/Mastercard. Der findes hæveautomater i de fleste større byer. Her kan du hæve kontanter på Dankort, VISA og Eurocard/Mastercard.

Drikkepenge

Dette forventes ikke, men som i Danmark, er det god kutyme, at give drikkepenge hvis du har fået en god betjening og maden været god. Det er også velanset at give turguider drikkepenge, hvis du føler du har haft en god udflugt.

Elektricitet

Grønland har 230 volt som i Danmark og benytter samme stiktyper.

Toldregler

Grønland har pr. 1. november 2012 indført nye toldregler. Det betyder, at du må medbringe øl, vin og spiritus ved indrejse til Grønland.Når du rejser til Danmark fra Grønland, kan du indføre varer til eget brug uden at betale afgifter. Der er dog grænser for, hvor meget alkohol og tobak du må tage med. Se evt. regler på www.skat.dk (vær obs på at Grønland ikke regnes EU-land).

Mad ombord på flyet

Når du flyver med Air Greenland fra København til Kangerlussuaq er mad og drikke ombord inkluderet.

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.