Færøerne, Mykines, Fyrtårn, Havet, Bjerge

Rejser til Færøerne

Ferie i rå og uspoleret natur

Færøerne er først og fremmest kendt for deres smukke, rå natur. De mørke vulkanske klipper rejser sig dramatisk af havet. På toppen har de iklædt sig et frodiggrønt græstæppe, og et ofte magisk lys fuldender det eventyrlige indtryk. Manglen på træer skaber giver indtryk af en særlig uendelighed og også sårbarhed, hvor hverken får, mennesker eller bygder har noget at gemme sig under. En rejse til Færøerne er samtidig et hyggeligt møde med et gæstfrit og stolt folk, som nok er en del af rigsfælleskabet, men mest af alt er sig selv med en stærk kultur og lang historie.

Rejser til Færøerne

Vi har håndplukket de bedste hoteller på Færøerne

Profil Rejser kender de bedste hoteller og guesthouses på Færøerne. Selvom øerne er små, er der rigeligt at vælge imellem – fra moderne, elegante hoteller i Tórshavn til hyggelige guesthouses rundt om på Færøerne. 

Se hvilke hoteller vi anbefaler på Færøerne

Vi har udvalgt de bedste udflugter på Færøerne

Vi har udvalgt de bedste udflugter på Færøerne – fra naturoplevelser til kulturelle seværdigheder. Nogle er med dansktalende guider, andre med engelsktalende, men alle er med til at give dig endnu en unik oplevelse på Færøerne

Se hvilke udflugter vi anbefaler på Færøerne

 

Hvor mange bor der på Færøerne?

Svaret på det spørgsmål afhænger helt af, om du tæller får, fugle eller mennesker. På Færøerne lever nemlig 70.000 får, men kun 50.000 mennesker. De helt store tal kommer frem, hvis vi begynder at tale om fugleliv på Færøerne. Her yngler flere end 1 million lunder (søpapegøjer). Suler, alke, lomvier, edderfugle og mange flere fuglearter får det samlede antal fjerede beboere op på flere millioner. Derfor er det oplagt på en rejse til Færøerne at besøge nogle af de mageløse fuglefjelde.

Færøernes geografi

Færøerne består af 18 øer, der er adskilt af smalle sunde og fjorde, der har det gjort det muligt at forbinde mange af øerne med tunneler, broer og dæmninger, lige som mange tunneler gennem fjeldene gør det nemmere at komme omkring på kør selv-ferie på Færøerne. Den længste tunnel er 11 km, og Færøerne har endda en undersøisk rundkørsel. Det samlede areal er ikke større end, at alle øer ville kunne ligge inden for Sjælland. De største øer er Streymoy med hovedstaden Tórshavn og øen Eysturoy. De er forbundet med en bro. Bortset fra Lítla Dímun er alle øerne beboede.

Færøernes historie

Irske munke var de første bosættere, men omkring år 800 tog vikingerne over og førte nordisk kultur og sprog med sig. Du kan opleve levn fra vikingetiden mange steder på rejser til Færøerne. De nordiske aser blev fortrængt af kristendommen hjulpet på vej af norsk herredømme fra 1035-1380. Senere kom Norge inkl. Færøerne under Danmark, og i 1816 blev øerne et dansk amt. Anden verdenskrigs adskillelse fra Danmark blev startskuddet til selvstyret, der blev indført i 1848. 

Færøerne, Får, Havet, Voldsomme Skyer

Færøerne - hvornår er det bedst?

Vi anbefaler typisk en rejse til Færøerne fra maj til september. Læs mere om vejret året rundt på Færøerne

Vejret på Færøerne

Sol og regn på Færøerne

Gennemsnits temperatur

3 °c - 11 °c

Gennemsnits nedbør

6 cm - 16 cm

Musik og dans

Musik er en vigtig del af de fleste færingers liv og har altid spillet en stor rolle i deres tradition for historiefortælling. At hygge sig sammen er tit ensbetydende med, at der bliver spillet musik. Og i forhold til Færøernes indbyggertal er der rigtig mange musikalske arrangementer. Der er mange spillesteder lige fra de beskedne til det smukke Nordens Hus, der er Færøernes vigtigste kulturcenter. 

En unik oplevelse er de verdenskendte grottekoncerter med færøske musikere. Du sejler med en mindre båd ind i en grotte, hvor der afholdes koncert, og naturen stemmer i med bølgeslag og fuglesang.

Charmerende Tórshavn

Tórshavn er en af Nordeuropas ældste hovedstæder med et af verdens ældste parlamenter ”Tinganes”. I Tinganes-området er det værd at opleve den velbevarede, gamle bykerne Á Reyni ved havnen. Det ældste hus kan dateres tilbage til 1200-tallet. Det, der i gamle dage var bydel for byens fattige borgere, er nu et attraktivt område for kreative og velhavende færinger.

Det er nemt at gå rundt på egen hånd, men prøv evt. en guidet tur. Tórshavn er en moderne by med mange seværdigheder, restauranter og spændende butikker.

Gastronomi på Færøerne

Færøernes madkultur er præget af landets placering langt ude i Nordatlanten. Det traditionelle køkken består hovedsageligt af lam og fisk – fersk, tørret, fermenteret eller saltet. Færøernes laks, skaldyr og hummere betragtes af mange som blandt de bedste i verden. Færøerne er også til dig, der søger gourmet. Teamet bag Michelin-restaurantanten KOKS, der lige nu er flyttet til Grønland, driver også RÆST med traditionelle tastingmenuer og ROKS med skaldyrsmenu og Færøernes nok mest interessante vinkælder. Du finder dem begge i Tórshavn.

Skræddersyede rejser til Færøerne

Profil Rejser kan skræddersy din rejse til Færøerne ud fra dine ønsker. Skal det være en kør selv-ferie til flere øer på Færøerne, eller vil du hellere bo med base fx i Tórshavn og opleve Færøernes attraktioner og seværdigheder derfra? Hvilken komfort foretrækker du? Hvor mange dage har du? Og hvad vil du opleve? Du lægger det hele fast sammen med din rejserådgiver, der herefter tager ansvar for alt det praktiske, så du bare skal koncentrere dig om at opleve og holde ferie på Færøerne.

Mor Med Sine Sønner Kigger På Kort

Rejsevejledning for Færøerne

Det er nemt og bekvemt at rejse på Færøerne – både i forhold til infrastruktur, sikkerhed og sprog. Vi har samlet alt den praktiske information her.

Rejsevejledning
Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.