Rejser til Svalbard

Rå og spektakulær natur

I Ishavet mellem det nordlige Norges kyster og Nordpolen ligger øgruppen Svalbard med storslåede arktiske landskaber og et rigt dyreliv. En rejse til Svalbard er derfor til dig, der vil opleve rå og spektakulær natur, uendelige horisonter, larmende stilhed og et fascinerende dyreliv.

Rejser til Svalbard

Hoteller på Svalbard

Profil Rejser håndplukker hoteller på Svalbard ud fra komfort, stemning og beliggenhed. Selv om du er på kanten af Arktis, er hotelstandarden god. Tal med din rejserådgiver om den komfort, du foretrækker.

Se vores hoteller på Svalbard

Udflugter på Svalbard

På rejser til Svalbard er oplevelser for alle fra det stille til det vilde. Oplevelserne spænder fra ture i snescooter og hundeslæde til skiture, cykelture, vandreture og udflugter i bæltekøretøj. Bådture er et kapitel for sig fra hvalsafari til sejltur mellem isbjerge. Glem ikke gastronomiske oplevelser på Svalbard. Longyearbyen byder på alt fra mikrobryggeri til Norges nordligste sushi restaurant. Har du smagt rensdyr og sæl? Ellers har du chancen nu.

Se vores udflugter på Svalbard

Svalbards geografi

Svalbard er en øgruppe i Barentshavet ud for det nordligste Norges kyst. De største øer er Spitsbergen, som udgør mere end halvdelen af Svalbards areal på 62.050 km2, Nordaustlandet, hvor 80 % er dækket af is året rundt, samt Edgeøya og Barentsøya mod øst. Spitsbergen blev navngivet af polarforskeren Willem Barentzs, som så de spidse bjerge rejse sig, da han nærmede sig fra havet.

Svalbards gletsjere

Svalbards 200 gletsjere dækker mere end 60% af øgruppens areal. Nogle har karakter af iskapper som 8.120 km2 store Austfonna på Nordaustlandet, mens andre er som floder af is sammensat af flere gletsjere, hvor mange kælver i havet. På din rejse til Svalbard kan du vandre på gletsjere, besøge grotter i isen og sejle til kælvende gletsjere, hvor du hører det buldre og brage og ser ismasserne brække af og vælte ned i havet for at fortsætte livet som isbjerg. 

Bedste sæson for rejser til Svalbard

Du kan rejse til Svalbard hele året, men du er her på naturens betingelser, og oplevelsen er meget forskellig fra sæson til sæson. Om sommeren går solen aldrig ned. Du kan f.eks. opleve midnatssol i Longyearbyen fra 20. april til 23. august, mens polarnatten med solen under horisonten og mulighed for nordlys varer fra 26. oktober til 15. februar. Solvinteren fra primo marts til midt i april, hvor lyset kommer tilbage, er meget populær med forunderlige lysforhold.

Dyreliv på Svalbard

Langs kysterne på Svalbard lever hvalrosser og hvaler, og her er et rigt fugleliv. Inde på land er Svalbard præget af bjerge, gletsjere og sletter, hvor rensdyr, polarulve, og isbjørne holder til. Der bor 2-3.000 mennesker på Svalbard og 2.000 isbjørne. Det bedste sted at se isbjørne er i det østlige Svalbard, hvor f.eks. Kong Karls Land er godt isbjørne område. Isbjørnene kommer dog vidt omkring på Svalbard, hvilket er årsagen til, at guider er bevæbnede.

Svalbards byer

Den største by på Svalbard er minebyen Longyearbyen på Spitsbergen, der er opkaldt efter den amerikanske entreprenør John Munroe Longyear, som oprettede byen i 1906. Byen er udgangspunkt for mange oplevelser på Svalbard. 

Nordlys på Svalbard

Svalbard er et af de bedste steder på den nordlige halvkugle at opleve nordlys. I princippet er fænomenet aktivt året rundt, men du skal være her i den mørke nat, for at kunne se det danse på himlen. Vidste du i øvrigt, at når der er nordlys i de arktiske egne med Svalbard, så er fænomenet tiilsvarende aktivt over Antarktis?  

Skræddersyede rejser til Svalbard

I Profil Rejser har mange års erfaring med rejser til Svalbard i det nordligste Norge. Vi kender de bedste udflugter og hoteller på Svalbard, og vi kan skræddersy din Svalbard-rejse helt efter dine ønsker til oplevelser, komfort og rejsetidspunkt. Tal med vores eksperter om dine ønsker og ikke mindst om deres erfaringer fra egne rejser til Svalbard og fra utallige tilbagemeldinger fra vores kunder.

Svalbards historie

Svalbard var ubeboet, til Willem Barentz opdagede øerne ved et tilfælde i 1596. Andre fulgte efter, og i det 16. og 17. århundrede startede massiv jagt på hvalrosser og hvaler, så begge blev udryddet i en periode. I 1901 startede minedrift, og du kan stadig besøge nogle af minerne på din rejse til Svalbard. De mange naturressourcer skabte konflikter om herredømmet, der dog blev endeligt norsk i 1920.

Svalbard - hvornår er det bedst?

Svalbard har arktisk klima, der er påvirket af havstrømmene og dermed mildere end mange andre steder på samme højdegrad.

Vejret på Svalbard

Sol og regn på Svalbard

Gennemsnits temperatur

-11 °C - 7 °C

Gennemsnits nedbør

10 mm - 40 mm

Mor Med Sine Sønner Kigger På Kort

Rejsevejledning for Svalbard

På Svalbard regerer naturen, og menneskene lever på dens præmisser. Vi har samlet alt den praktiske information her.

Rejsevejledning
Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.