Mor Med Sine Sønner Kigger På Kort

Rejsevejledning: Svalbard

Værd at vide før rejsen

Ankomst

Har du bestilt transport til hotellet vil du ved ankomst blive mødt af vores samarbejdspartner, som står med et skilt i ankomsthallen med enten ”Profil Rejser” eller dit/dine navn(e).

Check in på hotellerne er oftest først muligt først på eftermiddagen. Ankommer du før og værelset ikke er klart, kan bagagen opbevares i receptionen.

Hjemrejse

Har du bestilt transport til lufthavnen vil vores lokale samarbejdspartner hente dig på hotellet. Tidspunkt vil blive oplyst enten på ankomstdagen eller dagen før hjemrejsen.

Normalt har du værelset til sidst på formiddagen. Har du afrejse om aftenen og ønsker at beholde værelset, kan du betale for dette hjemmefra. Alternativ kan du spørge på hotellet, om det er muligt at beholde værelset til afrejse.

Pas og visum

Som dansk statsborger behøver du kun at medbringe billedlegitimation som fx pas, kørekort osv.  

Bemærk: Det er den rejsendes eget ansvar at tjekke op på reglerne for pas og visumregler, da dette kan ændre sig med kort varsel.

Vaccinationer

Der kræves ingen vaccinationer for rejser til Svalbard.

Rejseforsikring

Selvom du er på ferie, kan du blive syg eller der kan opstå andre situationer, hvor du får brug for hjælp.  

Det tilrådes derfor at tegne en rejseforsikring, der dækker såvel tyveri og beskadigelse af bagage samt udgifter i forbindelse med sygdom og hjemtransport.  

Profil Rejser samarbejder med Europæiske Rejseforsikring, og har du endnu ikke tegnet en rejseforsikring, er vi gerne behjælpelige med dette.

Tidsforskel

Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Svalbard.

Klima

Svalbard har et arktisk klima, men med højere temperaturer end andre områder på samme breddegrad.

Om sommeren er temperaturen over nul grader. Juli måned har en middeltemperatur på over 6 grader.

Der er midnatssol fra 19. april til 26. august. Svalbard har et årligt regn- og snefald på blot 200-300 mm, og pga. den lave luftfugtighed er området derfor blevet betegnet som en ”arktisk ørken”.

Valuta og kreditkort

Den lokale valuta hedder norske kroner (NOK). Valuta kan bestilles i banken eller hos et vekselbureau inden afrejse.  

Danske kroner kan veksles til lokal valuta. Ligeledes kan der kan hæves og veksles penge i lufthavnen eller i hæveautomater. Kreditkort benyttes på de fleste hoteller samt større restauranter og forretninger.

Drikkepenge

Dette forventes ikke, men som i Danmark, er det god kutyme, at give drikkepenge hvis du har fået en god betjening og maden været god. Det er også velanset at give turguider drikkepenge, hvis du føler du har haft en god udflugt.

Elektricitet

Svalbard har 230 volt som i Danmark og benytter samme stiktyper.

Isbjørne

Der findes 3.000 isbjørne på Svalbard. Dette antal er cirka en tredjedel større end antallet af beboere i Longyearbyen, så her er gode muligheder for at opleve disse dyr. Isbjørnene har ikke tradition for at opholde sig særligt meget i Adventsdalen (hvor Longyearbyen ligger), men da de kan bevæge sig op mod 80 kilometer om dagen, så er der mange chancer for at møde dem på Svalbard.

Takt og tone

Der er strikse regler mht. naturbeskyttelse. Bl.a. er det forbudt at plukke blomster.

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.