Vejret på Svalbard

Hvornår er det bedst at besøge Svalbard?

Du kan rejse til Svalbard hele året. Her på kanten af ishavet vil det dog altid være på naturens betingelser. Vejret og det arktiske klima på Svalbard betyder samtidig, at der er stor forskel på oplevelsen alt efter den periode, du vælger at rejse i. Det vigtige er derfor, hvad du drømmer om. Resten er op til, hvad du pakker af tøj i kufferten. 

Vi har rejser til Svalbard hele året rundt.

Vejret på Svalbard om sommeren

Om sommeren møder vejret og klimaet på Svalbard dig fra sin mildeste side. Det vil sige med gennemsnitlig temperatur over frysepuntet og op til 6 grader. Du kan nyde de blomstrende landskaber og sejle langs kysterne, og der er midnatssol på Svalbard frem til slutningen af august. Nætterne er selvfølgelig lyse i de efterfølgende uger. August er den vådeste sommermåned med 30 mm nedbør - det er mindre end det halve af en august i Danmark.

Vejret på Svalbard om vinteren

Om vinteren viser vejret på Svalbard sig fra sin mere rå side, hvilket er en oplevelse i sig selv. I det arktiske klimas barske og mørke polarnat kan du nemlig se det dansende nordlys, som er ren magi på himlen. Temperaturerne svinger mere om vinteren end om sommeren og er nogle gange kommet ned på -30 grader. 

Temperatur og nedbør

I skemaet kan du få et indtryk af, hvad vejr og klima på Svalbard betyder for din rejse. Vær forberedt på, at temperaturen efter danske forhold er lav hele året, og at vejret er meget skiftende. Regnbyger kan hurtigt blive afløst af solskin. Og omvendt.

Den viste klimatabel er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.