Grønland, Nuuk, Solnedgang, Farverige Huse, Bygd, By

Vejret på Grønland

Vejret i Grønland

Grønland kan besøges året rundt. Ligegyldigt hvornår du rejser dertil, er landet et paradis for naturelskere. Vi anbefaler dog, at du overvejer, hvad du ønsker at opleve under rejsen, så du kan tilpasse din rejse efter årstid og de lokale vejrforhold.

Grønland befinder sig i hele sin længde i den polare klimazone. Om vinteren falder temperaturen ofte til under -50 °C, og om sommeren kommer de sjældent over 10-15 °C. Grønlands udstrækning er dog så stor, at der er væsentlig forskel på klimaet i syd, der er præget af de omkringliggende have, og i nord med det barske højarktiske klima.

Alt efter hvad du ønsker at opleve på rejsen til Grønland, bør du tage disse forskelle med i dine overvejelser. For eksempel skal du nordpå, hvis du vil køre hundeslæde, mens vandreture på blomstrende sletter kun er muligt sydpå.

Vejret i Qaqortoq / Julianehåb

I Julianehåb i Sydgrønland får du ikke helt vilde minusgrader. Til gengæld oplever du helt op til 11 °C i juli og august. Læs mere om Qaqortoq / Julianehåb

Vejret i Ilulissat / Jakobshavn

Søger du den varmeste tid på året, er det juli måned, du skal rejse til Ilulissat. Her får du op til 12 °C. Der er dog flest kolde måneder med temperaturer på ned til -10 °C. Læs mere om Ilulissat

Din rejse - vores ansvar

Viste klimatabeller er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.