Grønland Qaqortoq Sydgrønland, Bygd, Udsigt, By

Rejser til Qaqortoq

Qaqortoq - Sydgrønlands største by

I Sydgrønlands største by bliver du budt velkommen af de cirka 3.500 indbyggere. Her er huse i alverdens farver, en elv, der løber gennem bymidten, børn, der leger i gaderne og en stolt madtradition med råvarer fra havet og fjeldet. Alt er i behagelig gåafstand, og du har en spektakulær udsigt over fjorden, hvor der somme tider spottes hvaler.

Grønlands eneste opvarmede naturspa

En kort sejltur fra Qaqortoq ligger en lille, ubeboet ø med udendørs spa. Temperaturen ligger perfekt på 38 grader – kildens varme skyldes den underjordiske geotermik, og du har udsigt over korngule blomster, spidse bjergtinder og isfjelde. Det siges desuden, at vikingen Leif den Lykkelige i tidernes morgen tog sig et bad her for at være præsentabel på rejsen, inden han fortsatte vestover.

Besøg en af Nordens ældste kirkeruiner

Lidt uden for byen ligger de velbevarede rester af Hvalsey Kirken, som blev opført tilbage i 1300-tallet som en af de første på det nordamerikanske kontinent. Taget og interiøret er for længst væk, men de høje stenmure står stadig solidt i den barske natur. Her samledes nordboerne i mange år til gudstjenester, bryllupper og begravelser. Historienørd eller ej, så mener vi, at kirken er et must at opleve!

Grønland, Hundeslæde, Slædehunde, Slædetur, Kangerlussuaq, Natur

Skræddersyet specielt til dig

Fortæl os om dine rejseplaner, så finder vi de bedste muligheder, der opfylder netop dine ønsker og behov. Når du har sendt forespørgslen, kontakter vi dig hurtigst muligt til en indledende snak om din rejse.

Få et tilbud Ring til os: 77 33 55 00

Skulpturer, tupilakker og springvand

Grønlænderne er meget kunstneriske. I Qaqortoq finder du kunstprojektet ’Sten og Menneske’ med intet mindre end 40 skulpturer i gadebilledet, hvoraf flere af dem er hugget direkte ud af fjeldet. På det lokale museum kan du se flere af de traditionelle tupilakker, og som bonusinfo huser byen et 100 år gammelt springvand – tilmed Grønlands eneste af slagsen.

Grønland, Nuuk, Solnedgang, Farverige Huse, Bygd, By

Qaqortoq - hvornår er det bedst?

I Qaqortoq i Sydgrønland får du ikke helt vilde minusgrader. Til gengæld kan du opleve helt op til 11 °C i juli og august. Læs mere om vejret i Grønland

Vejret i Grønland

Sol og regn på Grønland

Gennemsnits temperatur

-4 °C - 9 °C

Gennemsnits nedbør

40 mm - 110 mm

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.