Grønland, Ilulissat, Unesco, Vandreområde, Sermermiut, Natur, Isbjerge

Rejser til Ilulissat

Rejser til Ilulissat

Smukke isfjelde, hundeslædekørsel og kulturelle oplevelser venter dig i Ilulissat, der betyder ”isbjerge” på grønlandsk. Isfjeldene og isfjorden ved byen er af UNESCO udpeget som en del af verdensarven.
I Ilulissat er isfjeldene er allestedsværende. Fra luften ser du deres firskårne facon, og når du går til hvile om aftenen, kan du høre dem knage og buldre fra begge sider af Ilulissat. Hvis du sejler forbi dem på en bådtur, føler du dig meget lille – og her begynder du at fornemme deres majestætiske størrelse.

Ilulissat – den største by i Diskobugten

Ilulissat bliver kaldt ”Jakobshavn” på dansk. Ilulissat er den største by i Diskobugten med ca. 5000 indbyggere og derved den tredjestørste by i Grønland. Byen er kendt for sine farvestrålende huse og den fantastiske isfjord, som er 45 km lang, 7 km bred og fyldt med gigantiske isbjerge.

Ilulissat og isfjorden

Fra byen er det let at komme til Kangia Fjord (Ilulissat Isfjord), som i 2004 blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Isfjordens skønhed sætter sig i sjælen på dig, og mange vender tilbage til stedet igen og igen. Både turister, men også geovidenskaben og et utal af ekspeditioner har i over 150 år besøgt Isfjorden for dets majestætiske natur og rige dyreliv. 

Ilulissat – hvad skal man opleve?

At sejle på isfjorden mellem de mægtige isbjerge er en oplevelse, man ikke glemmer igen. Men der er meget andet at lave i Ililissat også – om vinteren fx hundeslædekørsel eller besøg i de nærliggende bygder. Du kan også tage på helikoptertur over området eller på hvalsafari i Diskobugten.
Området omkring Ilulissat har mange vandrestier og den mest benyttede går til ruinerne af Sermermiut, som er en boplads fra oldtiden og næsten 4.000 år gammel. Den fører dig også til "Holms Bakke", hvor indbyggerne fra Ilulissat hvert år mødes den 13. januar 13 minutter før kl.13.00 for at hilse solen velkommen tilbage efter flere måneders mørke. Solens første stråler når byen ca. 20. januar!

Ilulissat og polarforskeren Knud Rasmussen

Ilulissat er også den verdensberømte polarforsker, Knud Rasmussens fødeby. Kendt og elsket af inuitterne, som kaldte ham "Kunuunnguaq" – Lille Knud. Knud Rasmussen-museet i Ilulissat er tilegnet ham og hans spektakulære ekspeditioner. Museet fremviser objekter fra Knud Rasmussens berømte ekspeditioner til Nordpolen samt historiske danske og inuitiske håndværk. Desuden findes i Ilulissat også et museum for kunst.

Grønland, Ilulissat, Isbjerge, Diskobugten, Vand, Natur

Ilulissat – hvornår er bedst?

Den bedste årstid at besøge Ilulissat er fra februar til oktober, hvor der er dagslys og aktiviteter i naturen. Isfjorden fryser aldrig helt til, men den kan godt være ret fyldt med is i de koldeste vintermåneder.

Vejret i Grønland

Ilulissat – hvor skal man bo?

Diskobugtens største og smukkeste by Ilulissat ligger lige ved isfjordens udmunding. Vi har et varieret udvalg af vandrehjem samt 3- og 4-stjernede hoteller. Vandrehjemmene er typisk af ganske enkel standard – altså en seng at sove i – mens byens fire hoteller er i lidt forskellige kategorier. Alle har dog udsigt mod vandet, nogle tættere på isfjorden end andre, og morgenmad er altid inkluderet.
På byens tre største hoteller serveres der om sommeren grønlandsk buffet, som er et lækkert udvalg af grønlandske specialiteter såsom hvalbøf og sælkød, men også friske kammuslinger, rejer, laks og torsk.

Se hvilke hoteller vi samarbejder med

Drømmer du om Ilulissat?

Ønsker du en rejse til Ilulissat i påsken, hvor sæsonen stadig er til hundeslædeture og nordlys? Eller om sommeren med lange lyse nætter og den smukke natur i sommerfarver? Måske du vil prøve en sejlads med kystskib fra Sydgrønland hele vejen til Ilulissat? Uanset hvordan din drømmerejse skal se ud, kan vores dygtige rejsekonsulenter helt sikkert hjælpe dig. De kan skræddersy din rejse til Ilulissat i Grønland, så den passer perfekt til dine behov og de oplevelser du ønsker.

Grønland, Hundeslæde, Slædehunde, Slædetur, Kangerlussuaq, Natur

Skræddersyet specielt til dig

Fortæl os om dine rejseplaner, så finder vi de bedste muligheder, der opfylder netop dine ønsker og behov. Når du har sendt forespørgslen, kontakter vi dig hurtigst muligt til en indledende snak om din rejse.

Få et tilbud Ring til os: 77 33 55 00
Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.