Mor Med Sine Sønner Kigger På Kort

Rejsevejledning: Canada

Værd at vide før rejsen

Pas og visum

Alle danske statsborgere skal søge om indrejsetilladelse (eTA) og godkendes inden indrejse i Canada. Profil Rejser anbefaler, at dette gøres senest 14 dage før afrejse. Se pas- og visumregler på din rejseplan.

Bemærk: Det er den rejsendes eget ansvar at undersøge reglerne for visum, da dette kan ændre sig med kort varsel.

Vaccinationer

Inden rejsen bør du sikre dig, at du har evt. anbefalede eller påkrævede vaccinationer. Vi anbefaler i øvrigt, at du kontakter egen læge eller søger oplysninger på: www.rejseklinikken.dk

Rejseforsikring

Selv om du er på ferie, kan du blive syg eller der kan opstå andre situationer, hvor du får brug for hjælp. Det tilrådes derfor at tegne en rejseforsikring, der dækker såvel tyveri og beskadigelse af bagage samt udgifter i forbindelse med sygdom og hjemtransport.

Profil Rejser samarbejder med Gouda Rejseforsikring, og har du endnu ikke tegnet en rejseforsikring, er vi gerne behjælpelige med dette.

Valuta og kreditkort

Møntfoden i Canada er Canadiske Dollars ($) som forkortes til CAN. Valuta kan bestilles i banken eller hos et vekselbureau inden afrejse.

Det anbefales at medbringe nogle Canadiske Dollars, så du allerede ved ankomsten har kontanter. Der kan dog hæves og veksles penge i lufthavnen eller i hæveautomater. Kreditkort benyttes på de fleste hoteller, restauranter og forretninger, og de mest anvendte er Visa, MasterCard/Eurocard og American Express.

Elektronisk udstyr

Husk at oplade telefoner, tablets, labtops ect, så de kan tændes, hvis sikkerhedskontrollen beder om det. Såfremt de ikke kan tændes, risikerer du at blive nægtet ombordstigning.

Tidsforskel

Canada har 6 tidszoner, som giver en tidsforskel på 4½ timer fra øst til vest, og fra Danmark -6 til -9 timers forskel – afhængig af sommer- og vintertid. Se den nøjagtige tid her www.timeanddate.com

Ankomst

Har du bestilt transport til hotellet, vil selskab og afhentningssted fremgå af din voucher. Check-in på hotellerne er oftest først muligt først på eftermiddagen. Ankommer du før og værelset ikke er klart, kan bagagen oftest opbevares i receptionen.

Hjemrejse

Har du bestilt transport til lufthavnen, vil vores lokale samarbejdspartner hente dig på hotellet. Tidspunkt vil blive oplyst enten på ankomstdagen eller dagen før hjemrejsen.

Påklædning

Husk tøj til at være ude i den vilde natur. Du kan også opleve, at der indendørs på hoteller, forretninger, restauranter ombord på fly ect. vil være skruet op for aircondition, hvilket kan opleves meget koldt, så medbring evt. en trøje.

Drikkepenge

Drikkepenge ikke inkluderet i prisen, når du går ud og spiser, kører i taxa, går på bar osv. Derfor er det almindeligt og god skik, at give drikkepenge til folk som arbejder i servicefagene. Taxachaufføren skal have 15-20% i drikkepenge.

På restaurant giver man 15-20% af beløbet, og var betjeningen dårlig, kan du nøjes med 10%. Piccoloen, der bærer kufferten til værelset, vil sætte pris på 1-3 dollars. Og det er god stil at lægge mindst 1 dollar om dagen til stuepigen. Vær opmærksom på, om drikkepengene allerede er sat på regningen, så skal der selvfølgelig ikke betales igen.

Elektricitet

Canada har 110-115 Volt og stik med brede, flade ben. Medbring eller køb et adaptersæt med varierende valgmuligheder.

Vand

For at være på den sikre side anbefaler vi, du kun drikker vand på flaske og ikke fra hanen.

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.