Finland, Finske Lapland, Nangu Wilderness Hotel, Sne, View Ovenfra, Sneklædt Landskab

Vejret i Lapland

Hvornår er det bedst at rejse til Lapland?

Lapland spænder over et subarktisk- og fastlandsklima med milde sommermåneder og kolde snefyldte vintre. Om sommeren er temperaturen typisk mellem 10 - 15 °C med moderat nedbør, og størst mulighed for regn i juli og august. I vintermånederne kan der forefindes store temperaturforskelle alt efter hvilken del af Lapland du befinder dig i, og temperaturen ligger typisk mellem minus 3 – minus 16.

Der kan forekomme temperaturer ned til - 30°C samt koldere med chillfactor, og vejret kan skifte hurtigt - særligt om vinteren. Derfor er det vigtig at være godt forberedt inden afrejse til Lapland om vinteren.

Sne i Lapland

Mængden af sne i Lapland varierer fra egn til egn, men det gennemsnitlige antal dage med sne ligger på 175-210 dage mellem midt-oktober til midt-maj. Den lange sneperiode gør Lapland til et perfekt sted for udendørseventyr på hundeslæde, ski og snescooter!

Gennemsnitstemperaturer i Lapland

Lapland strækker sig ind i de nordlige dele af både Sverige, Norge, Finland og Rusland og de store afstande kan skabe store forskelle i klimaet mellem syd og nord i landet. Nedenfor ser du klimatabeller for Kiruna i den svenske del og for Ivalo i den finske del af Lapland. 

Vores tabeller bygger på officielle data fra en.climate-data.org. 

Vejret i Ivalo, Finland

Vejret i Ivalo, Finland. Med en gennemsnitstemperatur på 14,2 °C er juli den varmeste måned på året. Januar er den koldeste måned med en gennemsnitstemperatur på -10,8 °C.

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.