Rejser til Penang

Den helt store seværdighed på rejser til øen Penang i Malaysia, er den historiske UNESCO-bevarede by, Georgetown, men en ferie på Penang er mere end det. For langt de fleste vil et ophold på Penang være en del af en større rundrejse i Malaysia.

Street of Harmony

At slent rundt i farverige gader og stræder i Georgetown er en gåtur i historien krydret med vor tids farverige dagligdag. Du fornemmer hurtigt, hvordan mange kulturer og religioner lever side om side. Mellem St. George's Church og Kapitan Kelling Mosque løber Street of Harmony, der også har hindutemplet Shri Mahamariamman og kinesiske Goddess of Mercy Temple. Hvert sted er en en del af fortællingen om de mange folk, der er søgt mod Penang gennem tiderne, og Street of Harmony var den første årsag til, at Georgetown blev Unesco-beskyttet.  

Et summende, velduftende gadekøkken

Langs havnepromenaden Gurney Drive i Georgetown finder du ikke blot endeløse rækker af palmer og højhuse, men også gadekøkkener – heriblandt Hawker Centre, hvor du får en autentisk oplevelse med udendørs servering ved små plasticborde. Her summer af liv, og de forskellige krydderidufte blander sig med snakken fra de mange besøgende. Vi anbefaler dig at prøve lidt af hvert, og du får meget for pengene.

Hip kaffebar og street art

De senere år er der åbnet mange caféer rundt omkring i Georgetowns smukke, gamle bydel. Her får du en svalende iskaffe, hjemmelavede juicer og friskbagte bagels, kager og andet bagværk. Efterfølgende kan du gå en tur og se på kvarterets mange gademalerier, farverige mure og fine mosaikker. Vil du bo i Georgetown, kender vi skønne hoteller i de gamle pakhuse. 

Sommerfugle i alle regnbuens farver

På nordsiden af Penang ligger en nationalpark, som blandt andet huser en helt særlig farm. Den er nemlig hjem for intet mindre end 3.000 sommerfuglearter, hvoraf der er en del sjældne. Nogle af dem vil flyve tæt på dig, men det er forbudt at røre alle sommerfugle. Er du interesseret i reptiler, er der også en sektion med leguaner, skorpioner og edderkopper – som dog kommer knap så tæt på.

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.