Rejser til Centralvietnam

Centralvietnam - Hué og Hoi An

I den centrale del af Vietnam finder du byen Hué, som er den gamle kejserhovedstad. Mærk historiens vingesus i det franske kvarter og langs Parfumefloden, der deler byen i to. Lidt længere nede af kysten ligger Hoi An, som er et gammelt fiskerleje med rig kultur og skønne strande. Udforsk de UNESCO-bevarede bydele, som har forhistorisk arkitektur og skjulte gader.

En Bánh Mì, som får tænderne til at løbe i vand

Mange steder er det trafikken, som dominerer bylivet, men i den mindre fiskerby, Hoi An, er biler forbudt. Kun et par cykeltaxier kører rundt på i de romantiske gader med farverige husmure og lavthængende lanterner. I en af sidegaderne, Phan Chau Trinh, ligger en beskeden sandwichbiks, som laver den bedste Bánh Mì, vi har smagt. Vær opmærksom på, at stedet kan være lidt svært at finde.

På farverigt marked med frisk fisk

Der er ingen tvivl om, at du bør besøge de gamle kejseres mægtige gravsteder i Hué – særligt Khai Dins mausoleum kan anbefales. Når det er sagt, så holder vi meget af markedet ’Dong Ba’, som er et farvestrålende virvar af lokale handlende og boder. Du kan købe lækre grøntsager og tropiske frugter i lange baner, men det er sjovest at udforske fiskesektionen. Her finder du friskfangede fisk, som du med sikkerhed ikke kan købe hjemme i køledisken. 

Var det noget med en juice på solsengen?

Blot 7 kilometer fra Hoi Ans gamle bydel ligger stranden An Bang. Vi anbefaler, at du lejer en cykel og tager den fine tur langs kysten, hvor der ikke er alt for trafikeret. På trods af et par hoteller, strandbarer og en surfshop er stranden relativt uberørt. Find en solseng, åbn en bog og bestil en friskpresset juice – de perfekte rammer for en afslappende dag.

 Mand Paa Boeffel

Vejret i Vietnam

Vietnam egner sig til feriebesøg hele året rundt, men vil du undgå regnsæsonen, skal du kigge på det område, du rejser til.

Læs mere om vejret i Vietnam
Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.