Koh Samui Strand

Rejser til Koh Samui

Koh Samui ligger i Den Thailandske Bugt og er landets næststørste ø. Koh Samui er med sine indbydende strande med svajende kokospalmer, naturens overdådige frodighed og de gode butikker, restauranter og barer det perfekte sted at holde ferie. I de grønklædte bjerge midt på øen findes vandfald og kokosplantager, der gør Koh Samui til Thailands hovedproducent af kokosnødder.

Rejser til Koh Samui

Hvordan kommer man til Koh Samui?

Du kan vælge at flyve fra Bangkok direkte til Koh Samui eller fra Bangkok til Surat Thani, ca. 60 km fra Don Sak Pier, hvorfra der afgår færger til Koh Samui.

Koh Samui - hvad skal man se?

Det er nemt at komme rundt på Koh Samui på egen hånd. Et oplagt udflugtsmål på det nordlige Koh Samui er byen Bophut, også kaldet Fisherman's Village, hvor natmarkedet hver fredag aften sætter liv i byen. Gå en tur langs de mange madboder, der byder på alt fra forårsruller til friturestegte græshopper. Tag også på sejlture til naboøerne og smukke Angthong National Park. Hvis du er en seriøs snorkler, anbefaler vi, at du tager på en dagsudflugt til nærliggende Koh Tao og Koh Nang Yuan, som ligger 60 km nord for Koh Samui. Her finder du noget af Thailand bedste snorkling

Se vores udvalgte udflugter på Koh Samui

Bedste sæson for rejser til Koh Samui

Du kan rejse til Koh Samui for at nyde Thailands sol og varme hele året. Hvis du drømmer om en sommerferie til thailandske øer, er Koh Samui og naboøerne Koh Phangan og Koh Tao oplagte, for sommeren er den årstid, der har mindst nedbør og også mindst vind og dermed det roligste vand. 

  

Koh Samui - de bedste strande

Nordkysten prydes af lange strande, og her er færre hoteller end på østkysten, hvor du finder de legendariske strande ved Chaweng og Lamai.

Chaweng er på én gang smuk, børnevenlig og den mest livlige strand på Koh Samui. Bag den 5 km lange sandstand ligger et stort område med butikker, restauranter, barer og livligt natteliv. På stranden er der masser af muligheder for vandsportsaktiviteter.

Chaweng Noi betyder ”lille” Chaweng, og stranden er da også mindre end Chaweng. Det betyder også meget færre restauranter og barer og kun enkelte hoteller ved Chaweng Noi. Området er meget smukt, og sandet her er fint og hvidt. Havet kan i vinterhalvåret have strøm og bølger, mens sommeren er mere rolig.

Lamai er den næstmest populære strand på Koh Samui efter Chaweng. Stranden har hvidt, fint sand, vandet er perfekt at bade i, og palmer vajer langs stranden. Der er en del butikker og restauranter, men knap så mange mennesker og livligt som i Chaweng og dermed en roligere atmosfære.

Maenam er en næsten fire kilometer lang sandstrand på nordkysten af Koh Samui, hvorfra der er smuk udsigt til naboøen, Koh Phangan. Selv om Meanam ikke er helt så hvid og finkornet som mange af øens øvrige strande, er der stadig lyst sand, slanke palmer og blåt hav at svømme i. Stranden er en anelse smallere end Chaweng og Lamai, og vandet bliver hurtigt dybt her. Der er en del lokale restauranter, caféer og butikker i området, og stemningen her er afslappet og rolig.

Bophut ligger som Maenam også på nordkysten med udsigt til øen Koh Phangan. Sandet her er lidt mørkere men stadig fint og blødt. Stranden strækker sig to kilometer og er populær for alle aldersklasser, også for børnefamilier.

Thong Thanote er en mindre strand med finkornet sand flankeret af vajende palmer, der ligger lidt mere isoleret i øens sydvestlige hjørne. Ved lavvande bliver der meget lavvandet her. Der er intet natteliv her, men i stedet lokale fiskerbåde og enkelte hyggelige små restauranter. Perfekt strand at slappe af på og blot nyde udsigten til det smukke Ang Thong-øhav ud for kysten.

Koh Samui - hvor skal man bo?

På Koh Samui kan du vælge mellem dejlige hoteller ved den lange, børnevenlige Chaweng strand tæt på mange butikker og restauranter og ved nabostranden Chaweng Noi med færre hoteller og mere rolige omgivelser. Du kan også vælge et ophold på den lange Bophut strand med udsigt til øen Koh Phangan.

Hoteller på Koh Samui

Skræddersyet specielt til dig

Fortæl os om dine rejseplaner, så finder vi de bedste muligheder, der opfylder netop dine ønsker og behov. Når du har sendt forespørgslen, kontakter vi dig hurtigst muligt til en indledende snak om din rejse.

Få et tilbud Ring til os: 77 33 55 00
Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.