Klipper og vand på Krabi

Rejser til Krabi

Nyd Krabi til jul og vinter

Tropeparadiset Krabi er oplagt til jul- og vinterrejser, og er især kendt for sine små, grønne kalkstensøer, der dramatisk hæver sig i det turkisblå hav. På øerne omkring Krabi finder du dejlige sandstrande i alle størrelser, skov, og stejle klippesider.
Krabi kaldes med rette den smukkeste af de sydthailandske provinser. Kyststrækningen er præget af fiskerlejernes pælehuse og moler. Landskabet er prydet med vidtstrakte ananasmarker, slanke gummitræer og buttede oliepalmer, og brydes af tårnhøje karstklipper og en moskés gyldne kupler.
Krabis omkringliggende strande er et paradis for både soldyrkere og vandhunde, og de lodrette klippevægge er en ægte cliffhanger-udfordring for klatrere. Med en base på et hotel i Krabi kan du nyde strandlivet på øerne, sejle med en longtailbåd til tropeøerne Koh Phi Phi eller til Koh Hong, én af Thailands smukkeste øer.

Rejser til Krabi

Hvordan kommer man til Krabi?

Du kan vælge at flyve fra Bangkok direkte til Krabi. Turen varer knap to timer.

Naturparker i Krabi

Når turen går til Krabi er der flere naturområder, du kan besøge, blandt andet to nationalparker og et dyrereservat. Nationalparken Than Bok Koranee mod nord byder på terrassevandfald og kalkstensgrotter med hulemalerier. I Khao Phanom Benca nationalparken finder du den fugtige tågeskovs tætte vildnis og vandfald. Tæt ved nationalparken er Krabis mest berømte tempel Wat Tham Sua, ”Tigergrottens tempel”.
Lavlandsskoven Khao Nor Chu Chi i det sydlige Krabi er populær blandt ornitologer. Samtidig byder Krabi-området på fantastiske muligheder for snorkling og dykning.

Strandene Ao Nang og Hat Nopparat Thara

På rejser til Krabi finder du utrolig smukke kystlandskaber og en sand perlerække af drømmeagtige tropeøer. Både Ao Nang og Hat Nopparat Thara er gode udgangspunkter for ture til kalkstensklippeøerne i Andamanerhavet, til Laem Phra Nang (Railay) og til Koh Phi Phi-øerne. De fleste hoteller på Krabi er samlet omkring strandene Ao Nang, Klong Muang og Railay cirka en halv times kørsel fra Krabi by. I modsætning til den stille og fredfyldte Klong Muang-strand, har Ao Nang-stranden en del restauranter, barer og butikker. Ao Railay er ubetinget den smukkeste af de tre strande, men her kommer du kun til og fra med longtailbåde fra Ao Nang-stranden.

Lokal seafood i feriebyen Ao Nang

Den hesteskoformede ferieby Ao Nang har en strandpromenade med souvenirboder, massageklinikker, skræddere, kaffebarer og restauranter. I den nordlige ende af Ao Nang finder du Soi Seafood, kaldet ”Soi Sunset”, med restauranter, der laver skønne retter med fisk og skaldyr og lokale krydderier. Det bedste stykke strand er ved den bilfri promenade i den sydøstlige ende.

Drone Shot Strand Hav

Krabi - hvornår er bedst?

Vi anbefaler at besøge Krabi fra november til april. Ved en gennemsnitlig temperatur på 28.5 °C, April er den varmeste måned i året. De laveste gennemsnitlige temperaturer i året forekommer i December, når det er omkring 26.3 °C. Udfældning er det laveste i Januar, med et gennemsnit på 30 mm. Den største mængde nedbør sker i September, med et gennemsnit på 327 mm. Læs mere om vejret året rundt i Thailand (tekst fra: da.climate-data.org/asien/thailand)

Vejret på Krabi

Gennemsnits temperatur

26 °C - 29 °C

Gennemsnits nedbør

30 mm - 327mm

Tubkaak-stranden og Ao Railay-stranden

Tubkaak stranden er smuk og rolig beliggende midt i en betagende natur. Fra stranden er der en storslået udsigt til de små Hong-øer, en flot solnedgang og imponerende klippeformationer.

Syd for Ao Nang-stranden ligger Ao Railay, en lille tange/halvø med mægtige kalkstensklipper, gode udkigssteder, huler og de dejligste hvide sandstrande inden for gåafstand. Her er fire strande - Tonsai, Railay vest, Railay øst og Phra Nang. Phra Nang-stranden er flere gange blevet kåret som én af verdens flotteste. Sandet er blødt, vandet har grønne nuancer, og klipperne hænger ud over vandet, hvilket gør stranden virkelig unik. I den ene ende af stranden er der en rød klippe, som nærmest danner en hule.

På opdagelse i Krabi by

Krabi by slænger sig mageligt langs Krabi-flodens vestbred. Den huser provinsregeringen og er samtidig områdets største handelsby. Her er en afslappet stemning og et interessant folkeliv. Weekendmarkedet er populært, med over 200 boder med bunker af varer. Byens navn stammer fra dengang man fandt to Krabi (en type sværd til ceremoniel brug i en klippegrotte). Byens vartegn er Khao Kanab Nam, et par skæve karstklipper. Bag dem hæver Krabis højeste bjerg sig, det pyramideformede Khao Phanom Benca.

Kom helt tæt på lokalbefolkningen i Krabi

En ferie i Thailand er også et møde med de lokale. Hver morgen før solopgang samles bønder, fiskere og andre på den overdækkede markedsplads for enden af Soi 9 på Th. Maharat. Om aftenen er der marked på V. Chao Fah-molen, hvor du kan spise lækre måltider, som du selv sammensætter fra de forskellige oplyste boder.
Songtaew's, som er biler, hvor man sidder på ladet, kører i rutefart mellem Krabi og Hat Noppharat Thara med stop i Ao Nang.

Krabi - hvor skal man bo?

Hos Profil Rejser samarbejder vi med adskillige 3- til 5-stjernede hoteller i Krabi, alle med høj standard og service. Vores dygtige rejsekonsulenter har besøgt dem og kan rådgive dig, så du får præcist det, du ønsker, både i forhold til hotellets faciliteter, stranden og lokalområdet. Du kan vælge mellem vores udvalgte hoteller i Krabi, hvoraf mange er børnevenlige med separat poolområde til børnene. 

Udvalgte hoteller i Krabi

Skræddersyet specielt til dig

Fortæl os om dine rejseplaner, så finder vi de bedste muligheder, der opfylder netop dine ønsker og behov. Når du har sendt forespørgslen, kontakter vi dig hurtigst muligt til en indledende snak om din rejse.

Få et tilbud Ring til os: 77 33 55 00
Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.