James Bond Island Ko Khao Phing

Rejser til Phuket

Phuket - 16 lange, dejlige strande

Thailands største ø Phuket byder på 16 lange, dejlige strande, der ligger som perler på en snor langs vestkysten. De gør, sammen med det brede udvalg af restauranter, barer, butikker og nogle steder et livligt natteliv, Phuket til et særdeles populært rejsemål.

På Phuket kan du kombinere afslappende dage i vandkanten med udflugter til øens mange seværdigheder.

Hvordan kommer man til Phuket?

Du kan flyve til Bangkok og tage et lokalt fly derfra til Phuket. Der er dog direkte fly fra København til Phuket i perioden fra medio december til medio marts, men hjemrejsen foregår via Bangkok.

Rejser til Phuket

Phuket - hvad skal man se?

Mange forbinder Phuket med fest og sjov, men det er en skam, for øen byder også på kulturelle oplevelser fra små templer til The Big Buddha mellem Kata og Chalong. Gå også en tur i kolonitidens historie i Phuket Old Town, der har spændende museer, kinesiske helligdomme, historiske palæer og butikker i den karakteristiske Sino-portugisiske stil. Udnyt chancen for at smage det malaysiske køkken, og er du her en søndag, så glæd dig til marked på gågaden.   

Det lokale Phuket

Du er på ferie på Phuket for solen og strandene, men vi kan kun anbefale at komme ud blandt de lokale også. Besøg markeder og templer, og læg vejen forbi fiskerlandsbyen Rawai, hvor du kan opleve livet på havnen og besøge de mange fiskerestauranter, der inviterer til alt godt fra havet hentet af de mange lokale fiskere. I Rawai kan du også møde Moken-folket, en stamme af "hav-sigøjnere". Både i Chalong og Thalang er der store templer at udforske. 

Phuket - hvor skal man bo?

Hos Profil Rejser samarbejder vi med adskillige 3- til 5-stjernede hoteller på Phuket, alle med høj standard og service. Vores dygtige rejsekonsulenter har besøgt dem og kan rådgive dig, så du får præcist det, du ønsker i forhold til hotellets faciliteter, stranden og lokalområdet.

Hvis du vil bo, hvor der er flest butikker, barer og natteliv, skal du vælge Patong-stranden. Karon- og Kata-strandene er roligere, men har stadig meget at byde på. De mest fredfyldte omgivelser finder du ved Kata Noi-stranden eller ved én af strandene nord for Patong, f.eks. Bang Tao, Mai Khao eller den brede og smukke Nai Yang. 

Udvalgte hoteller på Phuket og Koh Racha

Patong Beach

Phuket - hvornår er bedst?

Den bedste tid på året at rejse til Phuket er fra november til marts. Fra maj til oktober frarådes det i visse perioder at bade i havet ved Phuket pga. stærk understrøm.

Læs mere om vejret på Phuket

Sol og regn på Phuket

Gennemsnits temperatur

29-31

Gennemsnits nedbør

4-30+

Andamanerhavets undervandsoplevelser

Noget af Thailands smukkeste landskab ligger under Andamanerhavets glitrende overflade. Phuket ligger i kort afstand fra de populære Phi Phi-øer og de verdenskendte og utroligt smukke Similan Islands, der er beskyttede som nationalpark. Øerne er perfekte til aktiviteter i havet, enten dykning, snorkling eller kajaksejlads blandt de lodrette, grønne limstensklipper.

Phuket - de bedste strande

Mai Khao Beach er den længste strand på Phuket. Der er masser af plads og ro på de 11 kilometer med forholdsvis grovkornet sand, fordi der ikke er ret meget bebyggelse i nærheden. Det skyldes, at stranden er en del af Sirinat National Park, og at havskildpadderne lægger æg her fra november til maj.

Bangtao Beach er seks kilometer lang, nogle steder med fint sand, og andre steder lidt mere groft. Den sydlige del af stranden er mest livlig, mens der er noget længere mellem badegæsterne i nord. En del hoteller ligger ned mod stranden, men der er ikke så mange restauranter og barer.

Flere strande, der er et besøg værd

Karon Beach er lidt over tre kilometer lang. Sandet er ikke helt pulveragtigt, men stadig fint. Der er ikke så meget naturlig skygge over sandstranden. Vandet bliver hurtigt dybt, og der kan være understrøm. I nærheden er hoteller, restauranter, barer og den populære Karon Bazar.

Kata/Kata Noi er to strande omkranset af palmer. Kata Noi er mere stille, mens Kata har flere vandsportsaktiviteter og masser af liv. Sandet er finkornet og gult, og der er understrøm et stykke ude, men generelt er det familievenlige strande. I den sydlige del finder du barer og restauranter. Hvis du vil nyde en smuk udsigt over strandene, så læg vejen omkring Karen Viewpoint syd for Kata Noi.

 

Skræddersyet specielt til dig

Fortæl os om dine rejseplaner, så finder vi de bedste muligheder, der opfylder netop dine ønsker og behov. Når du har sendt forespørgslen, kontakter vi dig hurtigst muligt til en indledende snak om din rejse.

Få et tilbud Ring til os: 77 33 55 00
Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.