Klima

Vejret i Borneo

Den bedste årstid at rejse til Borneo er fra april til september, hvor der generelt er færrest regnbyger. Men vejret på Borneo er uforudsigeligt, og derfor skal du altid være forberedt på regnbyger. Temperaturen ligger på samme niveau med en høj luftfugtighed hele året rundt.

Klimaet på Borneo er tropisk og kan være utilregneligt, og man bør derfor altid være forberedt på regn. Borneo er placeret midt på ækvator, og derfor er vejret nogenlunde lige varmt hele året rundt med temperaturer mellem 30-35 °C. Skal du i bølgerne, kan du regne med en badevandstemperatur på 27-30 °C. Bevæger du dig op i bjergene, kan temperaturen falde til 15 °C. Til gengæld er luftfugtigheden meget høj langt det meste af tiden - over det hele.

Sarawak (vest)

Bedste årstid til ferie: april - september
Sarawak har en monsunsæson fra oktober til februar, og her vil man især i perioden opleve voldsomme regnbyger med varighed på 1-2 timer ad gangen.

Sabah (nordøst)

Bedste årstid til ferie: marts - oktober
Sabah ligger lige under monsun- og tyfonbeltet, og derfor kalder man Sabah for “landet under vinden”. Det ligger nemlig i læ for de værste tyfoner og monsuner. Derfor er vejret her mere fredsommeligt end i Sarawak i regnsæsonen, som varer fra november til februar.

Viste klimatabeller er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger