Oplev Koh Lanta på ferie i Thailand

Vejret i Thailand

Hvornår er det bedst at rejse til Thailand

Den bedste årstid at rejse til Thailand er fra november/december til starten af marts, som er den køligste og tørreste periode med flest solskinstimer og temperaturer mellem 25–32 °C.

Thailand har det perfekte ferieklima, og derfor er landet den foretrukne feriedestination i Sydøstasien. Vejret i Thailand byder på dejlig sol og varme temperaturer fra 25-31 °C hele året rundt. De varmeste måneder er fra marts til maj, mens monsunsæsonen løber fra juni til oktober. Derfor er Thailand mest populært i månederne november til marts. 

Luftfugtigheden ligger mellem 75-80 % og kan stige endnu mere i månederne juli til november. Bliver man overvældet af heden, kan man hoppe i bølgerne i det lækre 28-30 °C varme badevand.

Om tidevand

Tidevandet har sin naturlige indvirkning i Thailand afhængigt af, hvor ved kysten man opholder sig og på hvilke tidspunkter af døgnet. Nogle steder mærkes tidevandet næsten ikke, mens det andre steder kan være markant.

Ved lavvande kan man opleve, at skulle gå et pænt stykke ud fra kysten, før der er dybt nok til badning. Ved højvande indskrænkes stranden og kan visse steder endda ”forsvinde” midlertidigt. Da tidevandet afhænger af solen, månen og jordens rotation kan man ikke forudsige, hvornår det præcist forekommer, og hvor længe det varer, på et givent rejsemål. Effekten af tidevandet vil altid være størst omkring fuldmåne.

Bangkok (central)

Bedst at rejse: november - marts
I den pulserende hovedstad Bangkok er vejret lige så dejligt som i resten af Thailand, men regnsæsonen rammer også storbyen. Læs mere om vores rejser til Bangkok.

Chiang Mai (nord)

Bedst at rejse: november - marts
Det spændende nordlige Thailand er generelt lidt koldere end resten af Thailand. Det betyder selvfølgelig ikke, at det er koldt, men at nætterne kan komme ned på 10-15 °C, hvilket nogen vil finde rigtig rart. Regntiden er også mere intens i det nordlige Thailand, hvor man kan opleve heldagsregn. Det resulterer sommetider i oversvømmelser, og derfor er det bedst at besøge Chiang Mai uden for regntiden, hvor solskinstimerne er mange, og vejret er dejligt varmt og mildt. Læs mere om rejser til Nordthailand.

Koh Samui (sydøst)

Bedst at rejse: januar - februar og juli - august
I det dejlige Koh Samui får man også varme temperaturer og mange solskinstimer. I regntiden er området ofte tørrere end længere sydpå, og når det for en gangs skyld regner, er det i kortere perioder. Læs mere om vores rejser til Koh Samui.

Phuket (sydvest) og Khao Lak

Bedst at rejse: november - april
Ønsker du sol og badeferie, er Phuket og Khao Lak lige nord for Phuket perfekt. Tropisk vejr og klima  betyder, at du her som alle andre steder i troperne kan møde en byge året rundt, men se på det som den direkte grund til den store frodighed i fx Khao Soks jungle, som du kan tage på udflugt til. 
Læs om vores rejser til Phuket.

Din rejse - vores ansvar

Viste klimatabeller er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.