Rejse til Thailand, Phuket, The Slate, Black Ginger solnedgang

5 spektakulære spisesteder

Fantastiske restauranter - og hvordan du kommer dertil

Et uforglemmeligt måltid består ikke kun af de kulinariske elementer på tallerkenen. En helt særlig anledning, en dedikeret service og ikke mindst atmosfærefyldte omgivelser kan løfte selv det mest simple måltid til en oplevelse for livet. Her ser du fem fantastiske restauranter med hver deres spektakulære beliggenhed.

 

”ONE CANNOT THINK WELL, LOVE WELL, SLEEP WELL, IF ONE HAS NOT DINED WELL”

Virginia Woolf, A Room of One’s Own, 1929

The Rock, Zanzibar, Tanzania

Lidt ud for Zanzibars sydøstlige kyst står en ensom, lille klippe i havet. Men det er en ganske særlig klippe, for den huser den spektakulære restaurant med det oplagte navn The Rock. Ved lavvande kan du gå til restauranten med bare fødder. Ellers bliver du sejlet i en lille robåd. Historisk set udgjorde klippen en vigtig udkigspost for Michamvis lokale fiskere, men den tilbyder i dag en helstøbt madoplevelse med en passioneret forkærlighed for det italienske køkken og det bedste fra havets skattekammer. Den største oplevelse er dog at spise på klippen under åben himmel med Det Indiske Ocean, så langt øjet rækker.

Sådan kommer du dertil

Zanzibar er kun ca. halvt så stor som Fyn, så du har mange muligheder for at kombinere et skønt tresort med en gastronomisk oplevelse på The Rock. Breezes Beach Club & Spa Zanzibar 4* ligger f.eks. kun en halv times kørsel derfra. Tal med din rejserådgiver om rejser til Zanzibar. Vi bestiller gerne bord på The Rock for dig. 

Se rejser til Zanzibar

Crab Shack i Baa-atollen på Maldiverne

På den den lange sandtange på øen Finolhu på Maldiverne venter en lille undselig, palmetækket åben restaurant. Med sine lyse træmøbler plantet direkte i det pudderbløde sand og sin afslappede atmosfære ligner det måske ikke alverden. Men tag ikke fejl – her venter et mageløst måltid! Crab Shack byder på delikate mango-papaja-salater til piri-pirikylling og fantastiske skaldyrsanretninger. Det er sand balsam for sjælen at sidde her med bare fødder i sandet og udsigt til den blå lagune med et glas køligt rosé, mens du nyder de enkle, men smagfulde retter.

Sådan kommer du dertil

Crab Shack er blot én af restauranterne på Finolhu 5*, et luksuriøst resort på Maldiverne med en eksklusiv bohemestemning. Nyd, hvordan moderne design og livsglæde går hånd i hånd. Resortet ligger i Baa-atollen, der er UNESCO-beskyttet på grund af det enestående marineliv. Du kan svømme fra stranden til koralrev. 

Se rejse til Finolhu

Ristorante Grotta Palazzese, Apulien, Italien

Ved den maleriske by Polignano a Mares i Apulien på Italiens hæl venter en middag som få på Ristorante Grotta Palazzese. Restauranten ligger i en grotte ud til den dramatiske klippekyst. Her har der været afholdt store selskaber siden 1700-tallet. Halvdelen af restauranten er på en åben træterrasse, mens den anden del er inde i selve grotten. Maden er klassisk italiensk, når det er bedst med masser af blæksprutte, fisk og skaldyr fra havet udenfor. Det svære valg træffes ikke på menukortet, men når du skal vælge bord. Skal det være på terrassen med udsigt til havet og med lyden af bølgerne, eller skal det være inde i grotten, hvor stenformationerne skaber en helt særlig intim atmosfære?

Sådan kommer du dertil

Blot en halv times kørsel fra Ristorante Grotta Palazzese ligger vidunderlige Masseria Torre Coccaro 5*, et smukt landsted fyldt med historie, luksus og sjæl. Her nyder du det gode liv i form af fortrinlig mad, masser af afslapning og skønne kulinariske oplevelser med kokkeskole, gastronomisk cykeltur og gourmetmiddag med vinsmagning.

Se rejse til Apulien

Black Ginger, Phuket, Thailand

På designerhotellet The Slate 5* føres du gennem en smal sti flankeret af lysende sølvskjolde til en sø omgivet af frodighed. I mørket anes konturerne af traditionel nordthailandsk arkitektur på den modsatte bred. Langsomt nærmer en tømmerflåde sig med levende fakler for at fragte dig over en lille sø med åkander til en storslået madoplevelse på restauranten Black Ginger. En intens fusion af industrielt design, levende lys og historiske elementer fra Ayudhaya-perioden skaber en enestående atmosfære. Glæd dig til farverige smagsuniverser fra det autentiske thailandske køkken skabt af Black Gingers chefkok, Anongrat Meklai. Black Ginger blev fremhævet af Michelin-guiden i 2020 og 2021.

Sådan kommer du dertil

Black Ginger ligger på resortet The Slate 5*, der er skabt i et unikt industrielt design med rødder i Phukets tinmineindsutri. Du er omgivet af den smukke Nai Yang-strand, charmerende lokalmiljø og en tropisk have med masser af plads til både fredfyldt romantik og glade grin fra børnefamilier. Lad dig forkæle med strand, spa og gastronomi.

Se rejse til The Slate

KOKS ved isfjorden på Grønland

Det gastronomiske eventyr startede på Færøerne, hvor chefkok Paul Andrias Ziska opnåede 2 Michelin-stjerner for Restaurant KOKS. I 2022 flyttede KOKS til den lille bygd Ilimanaq på kanten af Isfjorden i Grønland. Du sejler hertil forbi isbjergene og bor en nat i en eksklusiv hytte på klipperne ved vandet, når du har nydt din tastingmenu. Velbekomme.

Sådan kommer du dertil

Du kan kombinere flere rejser til Grønland med gastronomi på KOKS. Oplev f.eks. hvalsafari mellem de imponerende isbjerge, at sejle på Isfjorden ogh vandre til det historiske Sermermiut og Ilulissat Icefjord Centret. I Ilimanaq venter en tur til gletsjere og indlandsisen samt rejsens gastronomiske højdepunkt: middag på restaurant KOKS.

Se rejse til Grønland

Tal med din rejserådgiver om gastronomiske rejser

Profil Rejser kan skræddersy rejser til spektakulære spisesteder og gastronomiske oplevelser fra streetfood til Michelinstjerner. Tal med din rejserådgiver om, hvad du gerne vil opleve. Herefter finder vi de bedste og mest unikke ingredienser til din ferie. 

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.