Rejs, lær og spis

Rejs, lær og spis

Uanset hvor du tager hen i verden, tør vi godt love, at du kan få noget rigtig dejligt at spise. Alligevel er der steder, hvor madkulturen blæser os omkuld igen og igen, og hvor vi altid opdager nye favoritter. Så hvorfor ikke lære at lave dine yndlingsretter i selskab med dem, der ved bedst?

Tag på kokkeskole, når du er ude at rejse 

Mad har en særlig evne til at samle mennesker og kulturer. Og en kokkeskole er noget nær den perfekte måde at lære en ny (eller velkendt) destination at kende på. For du lærer noget, når du – bogstavelig talt – har fingrene i dejen og bryder brød med en anden kultur, og ikke mindst når du smager på den. Det er den perfekte kulinariske souvenir, du kan give dig selv og dele med familie og venner, både når du er ude og hjemme. På en kokkeskole er du i kyndige hænder, og alle kan være med – både øvede og amatører og børn. Kokke, der mestrer det lokale cuisine, deler gavmildt ud af deres bedste madtips og hemmelige ingredienser og opskrifter. En berigende oplevelse, du ikke må snyde dig selv for, når du er ude at udforske verden.

Smag på Vietnam

Vietnams velsmagende mad er (aner)kendt over hele verden. Kendetegnene er friske råvarer, og den hemmelige opskrift bag enhver lokalret er de fire s’er – sødt, surt, salt og stærkt. De fire s’er sikrer velsmagende mad, der får selv den mest enkle salat til at smage helt fantastisk. Den perfekte balance mellem s’erne er svær at ramme, men når du gør, vil dine smagsløg være dig evigt taknemmelig.

I den hyggelige by Hoi An i det centrale Vietnam er det oplagt at tage på kokkeskole. Her vil du også blive præsenteret for de fire s’er. På Red Bridge Cooking School får du lov til at være med i hele processen fra marked til bord. Sammen med chefkokken besøger I det lokale marked for at handle til dagens menu. Der er god tid, og du får forklaret om de vigtigste og typiske ingredienser, der benyttes i det vietnamesiske køkken.

Efter markedsbesøget er det tid til at udforske madlavningskursets urtehave og plukke de krydderurter, du skal bruge til at kreere dagens menu. Krydderurter er uundværlige i det vietnamesiske køkken. Du har din egen madstation, hvor du sammen med kokkene fremtryller autentiske retter. De demonstrerer hver ret, og så tilbereder du den selv og nyder den selvfølgelig også helt selv i Hoi Ans landlige omgivelser.

Marokkansk mad-mekka

Marokkansk mad er indbegrebet af slowfood. Retterne bunder ofte i traditioner, og hvad nogen vil kalde fattigmandskost, men som med så meget andet har de udviklet sig, er blevet rendyrket og er i dag autentiske og rustikke retter, når det er allerbedst.

På kokkeskolen Riad Monceau i farverige Marrakech får dine smagsløg én på opleveren. Er du vegetar eller allergiker, er det absolut ingen hindring. Rigtig mange retter i Marokko er vegetariske, og kokken på kurset tilpasser menuen efter særlige ønsker.

Du vælger, om du vil prøve kræfter med kogekunsten om eftermiddagen eller aftenen, og dit kokke-niveau har ingen betydning. Du er garanteret tre en halv times inspirerende, intim og kulinarisk oplevelse. Du er, sammen med et lille hold, under kyndig vejledning af chefkok Rachida Sahnoune, der forklarer om grundstenene i det marokkanske køkken og hjælper dig med at fremtrylle lokale favoritter, som du naturligvis får lov at spise i selskab med resten af madholdet.

’Mamas’ egne sicilianske opskrifter

Det italienske køkken er et af de mest populære og kendte i verden, og alle lande har en lokal italiensk restaurant. Men den bedste og mest veltilberedte italienske mad findes i støvlelandet selv. Hvor du får den bedste pasta, er dog svært at afgøre, for de fleste italienere sværger til deres egen mamas pasta.

På Sicilien ligger den idylliske vingård Monaci delle Terre Nere, som tilbyder en fantastisk kokkeskole, der får mad-englene til at synge. Kokkeskolen henvender sig til børn og voksne i alle aldre. Du bliver indviet i hemmelige ingredienser og opskrifter, som er finpudset gennem generationer. Sammen med gårdens kok går du på opdagelse i det italienske madunivers. Dagen starter med et besøg i landstedets hønsegård og økologiske køkkenhave, hvor du selv samler og plukker. Et af dagens højdepunkter er, når du ruller din perfekte pastadej ud på køkkenbordet, mens din hjemmelavede sauce står og simrer på komfuret. På Monaci delle Terre Nere benyttes en særlig siciliansk hvedemel som grundingrediens i deres pasta. Ingredienserne til saucen er sæsonbetonede. Husk at holde tungen lige i munden, mens du lærer, og bare rolig, alle opskrifter bliver sendt til dig efterfølgende, så du også kan forkæle dig selv og dine nærmeste i hjemlige omgivelser.

Hvis vejret er til det, nyder du dine kulinariske kreationer i naturen sammen med en flaske vin, der er perfekt parret med maden. Kan du overhovedet vente?

Forrige artikel

Næste artikel

Tilbage til Beyond forsiden

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.