Sverige Lapland Arctic Bath Spa Winter

3 ultimative steder til vinterbadning

Smid kludene og hop i det kolde vand

Mere end 50.000 danskere er nu medlem af en vinterbadeklub. Læg hertil et stort antal, som smider kludene og hopper i det kolde vand uden at være medlem af en klub. Vi guider dig til de ultimative steder, hvor du kan prøve en af de mest fremgangsrige fritidsfornøjelser udenfor Danmark.

#1 Arctic Bath i Svensk Lapland

I Svensk Lapland forkæler den stilfulde lodge Arctic Bath dig med vildmarkens uendelighed, gastronomi fra det nye nordiske køkken og daglige oplevelser i spaen. Den er udformet som en gigantisk fuglerede og flyder på Lule-elven. Om vinteren hugges hul i isen, så du kan gå fra spaen direkte ned i det kolde gys. Er din rejsepartner mere til en varm udendørs jacuzzi, er der også det. Du har fri adgang til spaen, og vi inkluderer flere massager og saunagus i din rejse.

#2 Vinterbadning i Grønland

At opleve en svømmetur blandt isbjerge må være noget nær det ultimative for en vinterbader. Det kan du nyde i Grønland, og du er på ingen måde begrænset af årstiden. Isbjergene er her både sommer og vinter. Men skal det være vinter, så tag badetøjet med, når du sejler ud i en lille båd fra Nuuk på jagt efter nordlyset. Der er kun plads til 12 på båden, så det er på alle måder en oplevelse for de få.

#3 Arctic Plunge med Silversea Cruises

På ekspeditioner til Antarktis med Silversea Cruises kan du vise hele skibet, hvad du er gjort af. Lad bare de andre beholde huer, vanter og parkacoats på. Du trækker i badetøjet og går til landgangsbroen. Her får du en sikkerhedsline om livet, og så springer du ellers ud. Silversea Cruises kalder det Arctic Plunge. Vi kalder det modigt og imponerende. Vi anbefaler at tage kahyttens slåbrok med ned. Og et varmt bad bagefter.

BONUS: Húsafell - Canyon Bath/Giljaböð på Island

Ved Húsafell i det vestlige Island ligger Húsafell Giljaböð/Canyon Bath. I området finder du også en istunnel, farverige lavagrotter, flere vandfald, Islands største varme kilde, og ikke mindst badet Húsafell Giljaböð, der er åbent både sommer og vinter. Husafell Canyon Bath ligger ude midt i landskabet, og efter en kort transfer fra hotellet går du ned af bakken, til en lille skjult dal hvor du finder den varme kilde.
På med badetøjet, tag lidt selfies, om vinteren med sne i baggrunden, og hop så i. Aaaah! Islands varme kilder kan altså noget. Ægte vinterbadere vil måske kalde det snyd, men du kan jo altid lave englevinger i sneen ved siden af, ikke?

Næste artikel

Tilbage til Beyond forsiden

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.