Den rå natur er udsat

Silversea – med kurs mod fremtiden

Nye bølger på havet

Flere og flere rederier ønsker at tage et større ansvar for deres aftryk på havet og klimaet gennem innovativ teknologi og bæredygtige løsninger. En af pionererne inden for fremtidens cruises er Silversea, der lancerede sit mest bæredygtige og hybride skib i sommeren 2023.

Silver Nova – et skib af i morgen

Silver Nova er det 11. og nyeste skib i Silverseas flåde, men Silver Nova er ikke blot et nyt skib. Det er en gentænkning af hele konceptet bag luksuskrydstogtet bygget på grønne visioner og et bæredygtigt ansvar for de have, skibet sejler på. Silver Nova bliver det første i sin klasse til at anvende den renere energiform flydende naturgas (LNG), der udleder mindre CO2 og færre partikler end traditionel marinediesel (MDO). På sigt vil brugen af brændselsceller også blive implementeret på skibet, så skibets miljøaftryk mindskes i endnu højere grad.

Samtidig reducerer Silver Nova sin forurening og CO2-udledning gennem sit batteridrevne og hybride energisystem, der minimerer brugen af brændstof, når det er muligt. Varmen fra skibets store maskinkraft bliver eksempelvis ledt op i batterierne for maksimal energiudnyttelse. Som det første i industrien mindsker Silver Nova også sin CO2-udledning, mens det er i havn, hvor det som kun få andre skibe vil gøre bruge af landstrøm. Roberto Bruzzone, Senior Vice President of Marine Operations for Silversea Cruises, estimerer, at Silver Nova vil reducere CO2-udledningen med 40% sammenlignet med rederiets hidtil nyeste og mest avancerede skibe.

Fremtidens berettigelse

Foruden hele energispørgsmålet står krydstogtbranchen også over for et andet dilemma. Den rå natur og lokalmiljøet omkring de mindre, men velbesøgte havnebyer lider nemlig under de store skibes indmarch.

”Hos Silversea har vi altid været meget opmærksomme på at reducere vores negative påvirkning og på at beskytte de meget øde og smukke lokationer, vi sejler til,” siger Roberto Bruzzone. Ikke overraskende er netop de uberørte og naturskønne steder en vigtig prioritet for rederiets gæster, og derfor føler Silversea sig også forpligtet til at tage ansvar for at beskytte og bevare dem. Flere og flere steder rundt om i verden indføres samtidig skrappere regulativer for krydstogtskibenes udledning de kommende år. Heriblandt i de norske fjorde, i Middelhavet og på Europas floder for netop at passe på den udsatte natur og det lokale liv.

Bella Vistas bureauchef Rolf Wilton udtaler i den forbindelse: ”Krydstogtbranchen har som størstedelen af rejsesektoren generelt haltet bag efter den globale grønne omstilling, og vi er kun glade for, at ruterne bliver reguleret, så vi alle kan være med til at passe på klodens smukke, men også skrøbelige perler. Når skibene samtidig bæres frem af bæredygtige visioner og innovativ grøn teknologi som med Silver Nova, sikrer krydstogtet sig også en berettigelse for fremtiden.”

Autentiske oplevelser i sigte

For Silversea handler fremtidens krydstogter om autentiske oplevelser. Hvad enten det er krydstogter til Europas perler eller ekspeditionskrydstogter til Antarktis, er målet for Silversea at berige gæsterne med uforglemmelige og sansemættede oplevelser, der tager dem helt tæt på destinationens fortællinger, smage og oplevelser. Alt sammen med den største respekt og nænsomhed for rejsens mangfoldige destinationer.

Bon voyage

Når Silver Nova stævner ud fra Venedigs havn i august 2023, begynder et nyt kapitel inden for fremtidens krydstogter. Og du kan blive en del af historien på Silver Novas krydstogter rundt til Middelhavets skjulte skatte, til sydamerikanske og caribiske eventyr eller transatlantiske rejser fra Lissabon til New York.

Silverseas sofistikerede elegance

Silversea er et rederi i den absolutte luksusklasse. Rederiets italienske ophav afspejler sig i skibenes sofistikerede elegance og den form for klassisk og underspillet luksus, du oplever ombord. Her opvarter op mærksomme butlere med hvide handsker dig med udsøgt service og et all inclusive koncept med kaviar, champagne og fine dining. Samtidig er Silversea også kendt for sine eventyrlige ekspeditioner til Arktis, Antarktis og Galapagos, som du kan udforske sammen med skibenes tilknyttede eksperter, der tæller både biologer og historikere. Silverseas flåde består af ultra-luksuriøse skibe (syv med Silver Nova), polarekspeditionsskibe og ét skib dedikeret til ekspeditioner på Galapagos.

 

Silver Nova

Med sit revolutionerende design nydes rejsen ombord på Silver Nova med enorme mængder af plads både inde og ude og med uforstyrrede glaspartier, der inviterer lys, himmel og hav helt ind i din suite. Som noget helt enestående er her restauranter under åben himmel og et poolområde vendt ud mod hav og land, så du kan nyde rejsens seværdigheder i endnu højere grad.

Byggeår: 2023
Antal gæster: 728
Personalekapacitet: 556
Restauranter: 8
Barer og lounges: 10
Længde: 244,2 meter
Bredde: 29,6 meter
Fart: 19,4 knob
Vægttonnage: 54.700 tons

Forrige artikel

Næste artikel

Tilbage til Beyond forsiden

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.