Rejser til Thailand, Thailand Khao Sok, Elephant Hills

På elefanternes præmisser

Rehabiliteringscentret Elephant Hills i Khao Sok National Park

Den asiatiske elefant er stærkt udrydningstruet, og antallet af elefanter i Thailand skønnes at være faldet fra 100.000 i begyndelsen af det 20. århundrede til blot ca. 5.000 i dag. Eksperter antager, at kun 2.000 til 3.000 elefanter stadig lever i naturen, mens 2.700 er tæmmet. I Khao Sok National Park i det sydlige Thailand findes dog et helt særligt sted for de godmodige og grå snabeldyr på rehabiliteringscentret Elephant Hills.

Læs mere om Elephant Hills

Slut med at ride på elefantryg

Elefanter blev i mange år brugt i Thailands tømmerindustri, og først i 1989 blev det forbudt at bruge det prægtige pattedyr som arbejdskraft i de thailandske jungler. Mange af elefanterne fortsatte desværre med at skulle arbejde – nu i turistindustrien som ridedyr. Heldigvis er den jobbeskrivelse ved at være en saga blot i Thailand, og det er da også en langt større fornøjelse at se elefanterne boltre sig frit og nyde livet i mudderpøle og på Elephant Hills’ store græsarealer.

Luksuriøse safaritelte

Godt nok er Elephant Hills en camp for turister, der gerne vil opleve at bo i luksuriøse safaritelte i junglen og flydende på Cheow Larn-søen, men netop de unikke forhold, Elephant Hills kan tilbyde rejsegæster, er med til at skabe perfekte rammer for elefanterne. Med hjælp fra de indtægter, som overnattende gæster lægger i kassen, kan Elephant Hills nemlig give elefanterne et hjem, som er meget lig deres naturlige omgivelser med tilstrækkelig plads, frihed og mad samt mahutternes og de to tilknyttede dyrlægers kærlige omsorg og pleje.

Thailand Green Excellence Award

Elephant Hills har vundet adskillige priser for deres arbejde med elefanterne. I årene fra 2014 til 2017 modtog de den prestigefyldte Thailand Green Excellence Award i kategorien dyrevelfærd, som dermed understregede deres position som den mest dyrevenlige elefantlejr i Thailand.

Glæde og skolegang for de lokale børn

Elefanterne er ikke de eneste, der nyder godt af arbejdet på Elephant Hills. Siden 2005 har de i samarbejde med tre lokale skoler været dybt involveret i at højne levestandarden for lokalbefolkningen i Khao Sok. Med gavmilde donationer fra turister er der gennem årene kommet bedre vilkår og muligheder for områdets
børn med nye legepladser samt uddeling af bl.a. bamser, legetøj og badmintonketsjere. Donationerne har også muliggjort installation af flere vandfiltreringssystemer på de tre skoler.

En bedre fremtid for elfanterne

hvert år indser flere og flere, at elefanter – og dyr generelt – ikke skal opdrættes og opdrages med henblik på at tjene og underholde mennesker, men i stedet skal indgå i win-win-projekter for alle parter, som det er tilfældet på Elephant Hills. Der er derfor håb om, at antallet af asiatiske elefanter i naturlige omgivelser snart begynder at stige igen. Mahutterne på Elephant Hills holder da også godt øje med, om nogle af deres elefanter kan bidrage til dette. En hunelefant er drægtig i ca. 22 måneder, så der burde være masser af tid til at opdage, om der er en ”lille” ny 80-100 kilo tung elefantbaby på vej.

Dyrelivet i Khao Sok National Park

Khao Sok er en af verdens ældste regnskove. Området er særlig kendt for et rigt dyre- og fugleliv, der ud over elefanter også omfatter bl.a. asiatisk sortbjørn, malaysisk tapir, gibbonabe, hulepindsvin og vildkat – de fleste er dog sjældne og menneskesky. Vi har set elefanter, vildsvin, hjorte, aber og reptiler langs vandreruterne.

Vidste du at ...

Ligesom mennesker har elefanter også en sød tand. Når lækkersulten melder sig, er den bedste dessert for en elefant søde frugter som bananer, ananas og vandmeloner. På Elephant Hills er turisterne med til at hugge frugter og palmeblade ud i passende elefantstykker, og elefanterne stikker gerne deres snabel hen til skærebrættet for at bede om en bid af de lækre delikatesser.

Thailand, Khao Sok, Elephant Hills, Couple Restaurant
Oplev elefantlejren Elephant Hills i Khao Sok National Park i Thailand

Vil du vide mere

Er du blevet nysgerrig og vil videre mere om Elephant Hills og rejser til Thailand, så se vores rejseforeslag herunder. Og husk at vi kan hjælpe dig med at tilrettelægge din thailandsrejse, så den bliver som du ønsker. 

Se rejseforslag: Elefanter, jungleliv og paradisstrande

Tilbage til Rejseinspiration

Se forrige artikel

Se næste artikel

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.