Klima

Rejsevejret i Spanien

Spanien er absolut egnet til ferie året rundt, især ved kysterne.

Spanien har et typisk middelhavsklima med tørre, varme, lange somre og milde vintre med regn. Du får således temperaturer mellem 15-31 °C om sommeren og 6-15 °C om vinteren.

Klimaet på Costa del Sol

Den sydøstlige kyst, herunder den sydøstlige del af Andalusien og Murcia-regionen, der er bedre kendt som Costa del Sol, er kendt for at være varmere og mere tørt end de omkringliggende regioner i Spanien. Her får du varme året rundt.

Klimaet på Spaniens nordkyst

På Spaniens nordkyst bærer vejret præg af Atlanterhavet. Området kendetegnes ved behageligt varme somre og milde vintre. Det centrale Spanien har et fastlandsklima, der betyder, at somrene er varme, og vintrene er koldere end ved kysten.

Klimaet på De Kanariske Øer

De Kanariske Øer har et subtropisk klima, hvad angår temperaturerne, idet de er milde og stabile hele året rundt. Her får du mellem 15 °C og 27 °C.

Klimatabellen her på siden viser den gennemsnitlige temperatur for hver af de pågældende måneder. Den er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.