Klima

Rejsevejret i Portugal

Portugal er en fantastisk feriedestination hele året rundt, og der er derfor ingen bestemte perioder, der er bedre end andre. Du får altid masser af sol og varme i Portugal.

Algarve er et af de mest solrige områder i Europa med 340 årlige solskinsdage og en gennemsnitstemperatur om vinteren på 18 °C. Om sommeren når temperaturen over 30 °C, og der kommer stort set ingen regn.

Portugal er et meget populært rejsemål for golfspillere, og er du på vej derned netop for at spille golf, kan du med fordel lægge din rejse i foråret eller efteråret, hvor temperaturen er mildest og regnen begrænset.

Det regner lidt mere i Lissabon-området end på Algarve, men mest om vinteren. På Azorerne nyder besøgende godt af Golfstrømmens varme, og på Madeira er klimaet subtropisk året igennem.

Den viste klimatabel er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.