Klima

Rejsevejret i Grønland

Grønland kan besøges året rundt. Ligegyldigt hvornår du rejser dertil, er landet et paradis for naturelskere. Vi anbefaler dog, at du overvejer, hvad du ønsker at opleve under rejsen, så du kan tilpasse efter årstid og de lokale vejrforhold. 

Grønland befinder sig i hele sin længde i den polare klimazone. Om vinteren falder temperaturen ofte til under -50 °C, og om sommeren kommer de sjældent over 10-15 °C. Grønlands udstrækning er dog så stor, at der er væsentlig forskel på klimaet i syd, der er præget af de omkringliggende have, og i nord med det barske højarktiske klima.

Alt efter hvad du ønsker at opleve på rejsen til Grønland, bør du tage disse forskelle med i din overvejelse. For eksempel skal du nordpå, hvis du vil køre hundeslæde, mens vandreture i de blomstrende sletter kun er muligt sydpå. 

Julianehåb (syd)

I Julianehåb får du ikke helt vilde minusgrader. Til gengæld kan du få helt op til 11 °C i juli og august. 

Scoresbysund (sydøst) 

Det sydøstlige Grønland byder på både plus- og minusgrader. I sommermånederne får du op til 6 °C, mens der i vinterperioden kan være så koldt som -15 °C.

Jakobshavn (sydvest)

Søger du den varmeste tid på året, er det juli måned, du skal rejse til Jakobshavn. Her får du op til 12 °C. Der er dog flest kolde måneder med temperaturer på ned til -10 °C.

Viste klimatabeller er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.