De 5 bedste oplevelser på Maldiverne

Hvad er de bedste oplevelse på Maldiverne?

Det er naturligvis op til dig og dine interesser. Spa står højt på listen hos nogle, andre vægter gastronomi, og andre igen snorkling. Sådan er vi så forskellige, og heldigvis for det. Her er vores 5 favoritter:

1. Snorkling med hvalhajer

Hvalhajen er verdens største fisk og trods navnet aldeles ufarlig. Det er fascinerende at se, hvordan den glider stille af sted med åbent gab for at filtrere vandet for plankton. Hvalhajen har et smukt plettet mønster og er normalt op til 10 meter lang. I Ari-atollen kan du snorkle med hvalhajer hele året. Bo på f.eks. Centara Grand Island Resort & Spa.

2. Delfiner i solnedgangen

At sejle sammen ud i solnedgangen ved en atol på Maldiverne med et glas champagne i hånden er en af de oplevelser, der kan få mænd ned på knæ. Forestil dig så, at langnæbbede delfiner (spinnerdelfiner) samtidig springer akrobatisk op ad vandet foran dig for at rotere om deres egen akse, før de lander igen. Du føler, at de gør det bare for dig. Og det gør de måske også. Du kan opleve det mange steder på Maldiverne.

3. Mantarokkernes ballet

At se en mantarokke svæve og lave saltomortaler med sit ”vingefang”  på 6-8 meter er som at se ballet under havoverfladen. Det oprindelige danske navn, djævlerokke, skyldes to finner, som den bruger til at styre strømmen med plankton og smådyr ind i munden. Finnerne ligner djævlens horn. Du kan bl.a. opleve dem i Baa-atollen. Bedste sæson er maj-november. Bo f.eks. på Soneva Fushi eller Hanifaru Bay.

4. Romantisk middag bare jer

Skal romantikken dyrkes for alvor, så bestil en middag på stranden bare for dig og den, du elsker. De gastronomiske oplevelser serveres i måneskin og fakkelskær langt fra de andre gæster. Nogle resorts
tilbyder også at sejle jer til en øde ø og servere maden her. Om dagen kan I tage af sted med madkurv, og
så er der kun jer på øen, til I ringer og beder om at blive hentet. Troede du, at den slags kun sker på film?

5. Bare tæer i sandet

At gå i bare tæer i sandet er den essentielle og måske største oplevelse af dem alle. Nogle steder bliver du endda opfordret til at lægge dine sko i en pose i båden på vej ind til resortet. Du får jo ikke brug for dem, og der sker noget med dine sanser og dit velvære, når du lever uden sko og klipklapper en hel uge. En følelse af luksus og nærkontakt med naturen. Du kan ofte gå rundt om øen på kort tid, alt efter hvor ofte du stopper for at se på baby hajer eller nyde den uendelige udsigt til horisonten. Nyd det.

Tilbage til Rejseinspiration

Se forrige artikel

Se næste artikel

Rangali Finolhu Island Drone Shot

Få inspiration i din indbakke

Skriv dig op til nyhedsbrev og deltag i konkurrencen om at vinde et rejsegavekort på 5.000 kr. Læs vores konkurrencebetingelser.